obey-robots.txt
Welkom op Kabel Gebruikers Groep
Kabel internet experts support forum. Hulp bij vragen, klachten, storingen, modems, snelheid en internet problemen. Crew en leden helpen u graag.
Laatste 10 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.
  Onderwerp /      Laatste bericht

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV.

« Ga naar bericht

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV. Zeer concurrerende aanbieding Aanbieding voetbal FOX Sports live bij SKV in VeendamGoed nieuws voor Veendammer liefhebbers van voetbal. Zij kunnen oo...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
: 5478
: 1
Wouter
24 augustus 2016

BBC First bij SKV

« Ga naar bericht

SKV uit Veendam heeft BBC First in HD kwaliteit toegevoegd aan het digitale televisiepakket. De zender is te vinden op kanaal 47 in het digitale basispakket. De zender van de BBC die gericht is ...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
: 2180
: 1
CableGuy
01 juni 2016

Kabeltelevisie Pijnacker introduceert gratis TV-app

« Ga naar bericht

Stichting Kabeltelevisie Pijnacker heeft de ‘SKP TV-app’ geïntroduceerd, een app voor live televisie op tablet en smartphone. De app is beschikbaar voor iOS en gratis te gebruiken door alle SK...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 7732
: 1
CableGuy
30 januari 2015

Kabelinternet van IAE

« Ga naar bericht

http://www.bart.nl/ http://www.iae.nl/ http://www.claranet.nl/ Kabel Internet via IAE!, alléén voor inwoners van Aalst en Waalre!! Abonnementen: Light: 512 - 128 Kb/s € 20,29 per m...

  IAE Aalst en Waalre « Meer onderwerpen
: 9852
: 1
CableGuy
19 februari 2013

Stichting Kabelnet Veendam (SKV)

« Ga naar bericht

http://helpdesk.netvisit.nl/start http://www.kabelnetveendam.nl/

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
: 5469
: 1
CableGuy
19 februari 2013

Zender van de maand Oktober 192TV

« Ga naar bericht

192TV zender van de maand De periode 1960-1974 was een belangrijk tijdperk in de popmuziek. De zender van de maand oktober 192TV neemt u mee terug in de tijd met clipjes en tv-optredens van de gro...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 5389
: 1
pieterzegwaard
07 oktober 2012

Storing en onderhoud

« Ga naar bericht

Hier komen de actuele storingen en onderhoud werkzaamheden aan tv internet en telefonie.

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 5205
: 1
pieterzegwaard
07 oktober 2012

SKP 3in1

« Ga naar bericht

Per oktober introduceert SKP een 3in1-pakket met digitale televisie, internet en telefonie. Haarscherp beeld, supersnel internet en voordelig bellen al vanaf € 39,- per maand voor 20 Mb internet....

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 5886
: 1
CableGuy
07 oktober 2012
Verwijs naar deze site
Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Kabel Gebruikers Groep
BBcode: 
Kabel Gebruikers Groep
HTML: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn
Voorlichting over auteursrecht: sector gaat in gesprek

Onlangs stuurde minister Van der Steur een brief aan de Kamer waarin hij verslag uitbracht over het resultaat van gesprekken tussen rechthebbenden en ISP´s over het stimuleren van legaal gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Genoemde gesprekken hebben volgens Van der Steur nog niet geleid tot een akkoord. De minster gaat partijen uitnodigen en zet vooral in op voorlichting. Een kansrijke benadering, waaraan NLkabel graag haar medewerking verleent.

Seminar `Legaal aanbod is de norm´

In november 2015 organiseerde V&J een seminar over de bestrijding van online piraterij, onder de noemer `Legaal aanbod - de norm´. Tijdens het seminar passeerden verschillende mogelijkheden de revue, waaronder het vergroten van het legaal aanbod, het geven van voorlichting aan gebruikers van illegaal materiaal en handhaving van auteursrechten door of ten behoeve van rechthebbenden. De problematiek is prangend, omdat illegale diensten niet bijdragen aan een gezonde en productieve mediasector in binnen en buitenland. De mediasector, van makers en rechthebbenden tot TV distributeurs en ISP´s, heeft in die zin een collectief belang.

Voorlichting over auteursrecht

Enkele van de suggesties die op het seminar voorbij kwamen liggen wat betreft de internetproviders niet voor de hand. Zo achten ISP´s het om reden van onder meer privacy niet wenselijk actief handhavend op te treden als het gaat om de bestrijding van illegaal downloaden. Ik sprak destijds de hoop uit dat de mediasector de handschoen gezamenlijk zou oppakken door de komende tijd een effectieve voorlichting over legale dienstverlening vorm te geven. Een en ander natuurlijk naast een aanpak die zich richt op aanbieders van illegale content. De minister lijkt die gedachte nu te omarmen, getuige de brief. De minister schat in dat "op afzienbare termijn met name afspraken over vergroting van legaal aanbod en voorlichting over het gebruik van aangeboden (il)legaal materiaal tot de mogelijkheden zouden kunnen behoren". Hij wil partijen uitnodigen op het ministerie om de mogelijkheden voor afspraken door partijen nader te verkennen. Dat is een positieve ontwikkeling. NLkabel zal het gesprek namens de kabel-ISP´s dan ook met een constructieve houding aangaan!

[embedded content]

Relevante informatie over intellectueel eigendom

Dat voorlichting hard nodig is, bleek eerder dit jaar ook uit onderzoek van de European Union Intellectual Property Office. Het ontbreekt jonge consumenten aan de juiste informatie over Intellectueel Eigendom (Intellectual Property), en de informatie die er is wordt niet effectief richting jongeren gecommuniceerd. Het onderzoek werd verricht onder jongeren (15-24 jaar) uit alle Europese lidstaten. "Many of the participants could not recall having encountered any communication on IP. This was especially the case in, for example, Germany, the Netherlands, Greece, Lithuania, Croatia, Bulgaria and Hungary", aldus de onderzoekers. Het gevolg is dat jongeren zich onverschillig tonen wanneer het gaat om inbreuk op auteursrechten. Van de respondenten gebruikt 25% bewust illegale bronnen. Belangrijke drijfveren zijn gebruik van illegale bronnen zijn prijs en beschikbaarheid van content. Nog eens 13% gebruikt illegale bronnen, zonder te weten dat deze illegaal zijn. In Nederland is dat 10%, zoals blijkt uit onderstaande infographic:

auteursrecht-en-jongeren-EUIPO

Niet moraliseren en paternaliseren

Het onderzoek van het EUIPO biedt ook bruikbare aanknopingspunten voor een Nederlandse voorlichtingscampagne. Zo blijken campagnes die een moreel beroep doen op de verdienmogelijkheden van makers en artiesten die downloaden vergelijken met diefstal veelal ineffectief. Jongeren "do not feel being affected by the message that artists lose a lot of money due to illegal downloads because the way the artists act tells them that those artists do not really need the money. (...) Secondly, they reject the comparison of illegal downloading behaviour with theft. (...) The young people said they do not consider the comparison as fair; they do not feel like they are stealing when they are downloading online content from illegal sources. (...) The patronising tone of voice in the message and the fact that it portrays people downloading online content from illegal sources as offenders once again turns them off.".

Neutrale informatie

Jongeren blijken vooral behoefte te hebben aan neutrale informatie die hen in staat stelt hun eigen beslissing te nemen, zoals zoals concrete en feitelijke informatie over de precieze financiële impact van downloaden uit illegale bron en over de werking van de mediaketen. Ook veiligheid lijkt een belangrijke drijfveer om af te stappen van illegale bronnen. "Informing young people that accessing legally available content means accessing content in a safe manner with no, or strongly reduced, risks of viruses or malware could open them up to acquiring content in a legal manner.", aldus de onderzoekers. Het is zaak om uit deze ervaringen lering te trekken wanneer de sector aan voorlichting gaat werken.

Mathieu Andriessen directeur NLkabelMathieu Andriessen is algemeen directeur bij NLkabel
Bron: NLkabel

VNG jaarcongres 2016: gemeenten en de digitale economie
image

9 juni 2016

Op 7 en 8 juni vond in het hart van de randstad, de gemeente Haarlemmermeer, het VNG jaarcongres 2016 plaats.  Het jaarlijkse congres waar lokale bestuurders elkaar ontmoeten om kennis te delen stond dit jaar in het teken van De Pionier. Ook de aanjagers van de lokale digitale economie stonden in de spotlight. Zie hieronder het verslag (storify) van een enerverend congres.
Bron: NLkabel
SKV eerste kabelaanbieder met Ultra HD tv-zender Festival 4K

8 juni 2016

Stichting Kabelnet Veendam is de eerste Nederlandse kabelprovider met een 4K zender. De Nederlandse Ultra HD-zender Festival 4K is vanaf nu als demonstratiekanaal beschikbaar voor klanten van het kabelbedrijf die beschikken over een tv-toestel dat geschikt is voor deze hoge beeld- en geluidskwaliteit in de HEVC 265 codec.

Festival 4K is een `feel good zender´. De nadruk ligt op het bieden van de beste pop, rock, jazz, dance, musical, modern circus, opera en stadionshows. Het kanaal is bij SKV te zien via kanaal 888. De programmering bestaat op dit moment uit blokken van zes uur die achter elkaar herhaald worden. De zender wil in de loop van het jaar de programmering naar blokken van twaalf uur uitbreiden. Uiteindelijk moet er in 2017 een unieke 24-uurs programmering te zien zijn.

Ultra HD resolutie

festival 4K logoOp het nieuwe tv-kanaal zijn muziek- en theaterevenementen te zien met een geluidskwaliteit van honderd procent Dolby Digital Audio en een volwaardige 4K Ultra HD-beeldkwaliteit, met een beeldresolutie van 3840 horizontale en 2160 verticale pixels. Ultra HD (4K) tv´s worden sinds 2012 verkocht. Deze nieuwe moderne televisies leveren een beeldkwaliteit die vier maal beter is dan Full-HD.

Festival 4K Nederlands initiatief

De nieuwe Ultra HD zender is een initiatief van de Nederlandse mediaondernemers Jur Bron en Gerard Ardesch. Festival 4K wordt door het Steenwijk gevestigde bedrijf Basmedia technisch gefaciliteerd. Bron en Ardesch zijn ook eigenaren van de tv-zenders TV Oranje, SchlagerTV en Nashville TV.

Bron: SK Veendam
Bron: NLkabel