obey-robots.txt
App leest ondertitels TV voor

27 juni 2016

Wie moeite heeft met lezen, kan de tv-ondertitels nu voor laten lezen door een speciale smartphone-app. De app, `Gesproken Ondertitels´, is ontwikkeld door Solutions Radio. Dit Delftse bedrijf ontwikkelde eerder al de Orion Webbox, een ander hulpmiddel om schriftelijke informatie om te zetten in spraak.

De doelgroep voor de app is groot. Nederland telt 350.000 mensen met een visuele beperking en ruim 2,5 miljoen mensen die laaggeletterd zijn, dyslexie hebben of door een andere oorzaak moeite hebben met lezen. De doelgroep is dan ook anders dan die van teletekstpagina 888, die specifiek gericht is op slechthorenden.

Krachtige toepassing

app-ondertitelingIedereen kan de Gesproken Ondertitels-app, die sinds januari van dit jaar beschikbaar is voor iPhone, iPad en Android-apparaten, gratis uitproberen. Mathieu Andriessen van de vereniging van kabelbedrijven, NLkabel, is enthousiast over de nieuwe toepassing: De app is voor de doelgroep een goede aanvulling op de TV-diensten van de kabelbedrijven. Bovendien is het een goed voorbeeld van de kracht van draadloos breedband. "

19 zenders live

De app leest live de ondertitels voor van 12 Nederlandse en 7 Vlaamse zenders. De geschreven ondertitels verschijnen gelijktijdig, en extra groot, op het scherm van de smartphone of het tablet. De gebruiker kan de timing eenvoudig regelen. Als de ondertitels te snel verschijnen doordat het tv-beeld iets langer op zich laat wachten, kan er met een veegbeweging een vertraging ingesteld worden.

Hoge kwaliteit

De kwaliteit van de gesproken tekst is hoog. De app gebruikt hier namelijk niet de in de smartphone ingebouwde software voor. De omzetting in spraak gebeurt met een text-to-speech converter op een eigen server van Solutions Radio.

ORIONWebbox

Solutions radio ontwikkelde eerder de ORIONWebbox, een eenvoudig te bedienen apparaat waarmee gebruikers onder meer boeken, kranten en tijdschriften voor kunnen laten lezen. Tienduizenden mensen maken inmiddels gebruik van de webbox, die vergoed wordt door de zorgverzekeraars. Het gebruik van de gesproken-ondertitels app is gratis voor de webbox-gebruikers.

Download:
Google Play
App Store
Bron: NLkabel
Snel internet in Nederland neemt een vlucht [infographic]

20 juni 2016

Nederland doet het goed als vooraanstaand breedbandland. Met een zeer hoge dekkingsgraad, een zeer hoge snelheid en een hoge mate van gebruik van breedband loopt Nederland voorop in Europa op het gebied van connectiviteit. Super snel breedband van 300Mbps is reeds in 97% van Nederland beschikbaar.

Dankzij de vele investeringen in het kabelnetwerk kunnen er binnenkort via de kabel zelfs al snelheden van meerdere Gigabits per seconde beschikbaar komen. De nieuwe kabelmodem-techniek DOCSIS 3.1 maakt dat mogelijk. De kabel heeft DSL qua populariteit al geruime tijd ingehaald, maar ook het DSL netwerk wordt sinds kort verbeterd.

Concurrentie tussen infrastructuren

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat het percentage huishoudens dat via DSL snelheden van minstens 50 Mbps kan halen is gestegen van 30% naar 50% ten opzichte van het jaar daarvoor. Van de DSL-klanten kan 30% inmiddels beschikken over 100 Mbps en 10% kan een snelheid afnemen van 200 Mbps. DSL blijft daarmee nog altijd sterk achter bij kabel, via welke infrastructuur snelheden van 300Mbps in 97% van het land beschikbaar zijn. Maar de concurrentie tussen kabel en DSL werkt ontegenzeggelijk in het voordeel van de consument. 

Netflix Speed Index

Ook volgens de Netflix Speed Index loopt ons land voorop qua snel breedband. De investeringen van de verschillende aanbieders lonen.  

Zie hieronder een overzicht (infographic) van de breedbandmarkt in 2016.

Breedbandinternet 2016
Bron: NLkabel

Ziggo en Media Markt sluiten partnership

20 juni 2016

Consumenten kunnen vanaf nu ook bij Media Markt terecht voor de diensten van Ziggo en advies over hun internetverbinding, tv-aansluiting of telefoon. Ziggo opent bij iedere Media Markt in Nederland een eigen shop-in-shop. Met deze nieuwe formule bereikt Ziggo landelijke dekking en kunnen consumenten terecht voor persoonlijk contact met een Ziggo medewerker. De samenwerking is voor Media Markt een mooie uitbreiding van hun serviceconcept.
 
mediamarktDe 49 shop-in-shops worden nog in de loop van dit jaar door heel Nederland geopend. De eerste is nu open in Media Markt Rotterdam Alexandrium. Klanten kunnen er terecht voor advies bij de keuze van het juiste abonnement en krijgen antwoorden op vragen over het gebruik (bijvoorbeeld door van elke scherm in huis een tv te maken) of het zorgen van een goede wifi-ontvangst overal in huis.

Dichtbij de klant

"We willen graag dichtbij onze klanten zijn. Met de landelijke dekking van Media Markt is er altijd wel een shop-in-shop in de buurt," zegt Peter Dörr, Chief Commercial Officer bij Ziggo. "Een groot voordeel van deze samenwerking is dat er miljoenen consumenten over de winkelvloer komen, waarvan veel mensen op zoek zijn naar een nieuwe TV, tablet of smartphone. Dat is precies het moment waarop wij graag met deze consumenten in gesprek willen gaan."

Invullen van complete klantvragen

"Bij Media Markt koop je niet langer een televisie, je koopt tv-kijken. We vullen de totale klantbehoefte in; van inspiratie en beleving tot persoonlijke service en doorlopende ondersteuning. Onze winkels worden complete servicehubs, vanzelfsprekend kan de service van een partij als Ziggo daarbij niet ontbreken," aldus Dennis Hooijmans, COO bij Media Markt Nederland.

Bron: Ziggo
Bron: NLkabel