obey-robots.txt
23 Februari 2019, 06:10
Navigatie
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Kabel Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Eerste klanten voor DELTA buiten Zeeland

18 december 2018

Binnen een half jaar heeft DELTA de 10.000ste DELTA-internetklant buiten Zeeland verwelkomd. In het Utrechtse Langbroek is vandaag het eerste internetabonnement in gebruik genomen. In de voortuin van het bedrijf Van Vliet Kastanjehout werd door de ondernemer Ernst-Jan Damen en directeur DELTA Telecom Ludolf Rasterhoff tijdens een ceremoniŽle handeling een Zeeuwse strandpaal onthuld. De paal staat symbool voor de eerste DELTA-internetaansluiting buiten Zeeland.

Sinds het begin van dit jaar organiseerde DELTA campagnes in 21 gebieden buiten Zeeland. Sindsdien kozen 10.000 klanten voor een internetabonnement bij DELTA. Vandaag activeerde DELTA de eerste internetaansluiting in de Utrechtse regio Kromme Rijnstreek. Naast Utrecht, bevinden de campagnegebieden zich in de provincies Limburg, Brabant, Gelderland, Zuid-Holland, Noord-Holland en Drenthe.

Buitengebieden Utrecht

Onthulling Delta paal Langbroek; VLNR; Delta-directeur Lodolf Rasterhoff, midden wethouder Hans Marchal en rechts Ernst-Jan Damen van Van Vliet Kastanjehout
Foto ; Pim Ras

"Het is ongelooflijk snel gegaan. In maart verkocht DELTA de eerste abonnementen buiten Zeeland en na slechts een paar maanden staan we bij iemand thuis met een supersnelle DELTA-internetverbinding", aldus Rasterhoff. "En we zijn vastberaden deze groei voort te zetten. De ambitie is om volgend jaar in iedere provincie voet aan de grond te hebben."†Eind mei 2018 werd bekendgemaakt dat het buitengebied van de regio Kromme Rijnstreek een glasvezelnetwerk zou krijgen. Meer dan de helft van de ongeveer 3.500 huishoudens heeft zich ingeschreven voor een aansluiting, waarmee de vooraf gestelde voorwaarde is behaald. Het gaat om het buitengebied van Utrechtse Heuvelrug, Houten, Wijk bij Duurstede, Bunnik, Zeist (zuidelijk van de stad), een groot deel van Woudenberg en het gebied van Rhenen langs de Nederrijn tot en met Elst.

Glasvezel belangrijke katalysator voor groei bedrijven

Aan de flanken van de Utrechtse Heuvelrug ligt houtwerf Van Vliet Kastanjehout. Directeur Ernst-Jan Damen over de nieuwe aansluiting: "Interactieve TV, videoīs streamen of fotoīs uploaden. Je hoeft thuis niemand uit te leggen wat de voordelen zijn van een snelle internetverbinding. Maar voor ons is een snelle en stabiele internetverbinding ook een hele belangrijke katalysator voor de verdere groei van het bedrijf."
Bron: NLkabel
Glasvezel voor buitengebied Krimpenerwaard
image

18 december 2018

In september dit jaar is GlasDraad gestart met een campagne om glasvezel in het buitengebied van Krimpenerwaard te realiseren. De vraagbundeling is succesvol verlopen en dat betekent dat GlasDraad Krimpenerwaard direct start met de voorbereidingen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Op 1 oktober jl. werd de campagne van GlasDraad Krimpenerwaard enthousiast afgetrapt. Bewoners konden zich direct inschrijven bij ťťn van de vier serviceproviders. In samenwerking met een grote groep lokale ambassadeurs en het GlasDraad glasvezelteam werd de grens van 40% in het laatste weekend van de vraagbundeling gepasseerd. Daarmee is de komst van snel internet in het buitengebied veiliggesteld. Wethouder Jan Vente; "Juist op het platteland kan glasvezel voor een goede leefbaarheid zorgen. Daarnaast is in onze regio veel economische activiteit waarvoor de beschikking over snel internet essentieel is. De gemeente had snel internet als doelstelling en dit project draagt hier zeer veel aan bij. We zijn dan ook verheugd dat GlasDraad de benodigde 40% voor de aanleg heeft behaald."

Actieve en enthousiaste ambassadeurs

"Een groot deel van het succes van deze campagne is mede te danken aan de ongelooflijke inzet van de grote groep ambassadeurs uit de regio. Zonder hun hulp was dit niet gelukt," aldus GlasDraad campagneleider Henk Jan Witteveen.

Globale planning

Inmiddels is GlasDraad Krimpenerwaard druk in overleg met de gemeenten en andere belanghebbenden om de uitrol van glasvezel in het buitengebied te realiseren. De planning is dat een deel van de bewoners al eind 2019 wordt voorzien van glasvezel. Na de kerst worden de materialen besteld en in loop van februari zal de detailplanning voor wat betreft de aanleg bekend worden gemaakt.
Bron: NLkabel
Vijf nieuwe leden voor NLconnect
image

17 december 2018

CBizz, Fibety, Siers Telecom, Spijkerman BV en YouCa hebben zich aangesloten bij NLconnect, de brancheorganisatie van de breedband-industrie. De achterban van NLconnect groeit daarmee verder onder aannemers, toeleveranciers, netwerkeigenaren en providers.

CBizz is leverancier van zakelijke internetdiensten en is gespecialiseerd in de uitrol van glasvezel op bedrijventerreinen en in het aanbieden van verbindingen en diensten hierover. CBizz is actief op ruim honderd bedrijventerreinen door heel Nederland en levert maatwerk internetverbindingen aan ondernemingen.

Fibety is de internetprovider van het Groene Hart. Het bedrijf levert betaalbaar en supersnel glasvezel internet en digitale televisie in onder meer Gouda en omstreken.

Siers Telecom is al meerdere jaren actief in de glasvezelnetten, van FttH tot Fttx. Het bedrijf heeft niet alleen kennis van aanleg en montage, maar ook van de ontwikkeling van concepten en installaties.

Spijkerman†BV is†totaalleverancier van prefab†behuizingen en elementen voor telecommunicatienetwerken, zoals†mastfundaties voor zendmasten, glasvezel area POPīs en straatkasten, inclusief†technische†inrichting, fundering†en†plaatsing. Producten van het bedrijf zijn te vinden in uiteenlopende glasvezel- en breedbandnetwerken in Nederland en Duitsland.

YouCa is een aanbieder die in 2019 gebruik wil maken van het opengestelde kabelnetwerk van VodafoneZiggo. YouCa zal internet, TV en telefoniediensten landelijk aanbieden.

Breedband-keten

Mathieu Andriessen, directeur NLconnect: "De aanmeldingen van CBizz, Fibety, Siers Telecom, Spijkerman en YouCa" onderstrepen dat NLconnect steeds meer partijen in de gehele breedband-keten vertegenwoordigt. Zowel de aannemerij als toeleveranciers, netwerkeigenaren en providers op de zakelijke en residentiŽle markt zetten hun schouders onder het verbeteren van de connectiviteit in ons land. NLconnect heet de nieuwe leden dan ook van harte welkom!"

Over NLconnect

NLconnect verbindt de keten van bedrijven die breedbandnetwerken aanleggen, onderhouden en exploiteren alsmede bedrijven die aan de breedbandketen toeleveren of die diensten leveren over deze digitale infrastructuur. De vereniging komt voor uit de voormalige brancheorganisaties fiberSociety, NLConnect en Vefica, die sinds april 2018 als ťťn branchevereniging opereren met de naam NLconnect. De nieuwe vereniging wil werk maken van de Gigabit society en heeft als doel dat elke Nederlander en elke Nederlandse organisatie of onderneming de beschikking krijgt over toekomstvast breedband. NLconnect streeft daarbij naar een gezonde marktwerking in alle segmenten van de breedband-keten.
Bron: NLkabel
Goedemorgen bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Er zijn geen berichten gepost.