obey-robots.txt
26 Maart 2019, 13:55
Navigatie
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Kabel Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Tweede Kamer buigt zich over blokkade van online illegale kansspelen
image

1 juli 2016

Afgelopen week vergaderde de Tweede Kamer over het wetsvoorstel Kansspelen op Afstand. Het wetsvoorstel heeft als doel online kansspelen te legaliseren. Met het wetsvoorstel wordt uitvoering gegeven aan het regeerakkoord van het kabinet Rutte II, waarin onder meer is opgenomen dat het kansspelbeleid wordt gemoderniseerd en dat online kansspelen strikt worden gereguleerd. Voor ISP´s is het wetsvoorstel relevant, omdat de Kansspelautoriteit (KSA) daarin de bevoegdheid zou krijgen een `zwarte lijst´ aan te leggen van websites waarop illegale kansspelen worden aangeboden. De KSA zou ISP´s voortaan kunnen verplichten om illegale speelwebsites voor hun abonnees te blokkeren. D66 diende een amendement in om te regelen dat de blokkade-bevoegdheid van de KSA toch niet in de wet wordt opgenomen.

Rechterlijke tussenkomst

Het wetsvoorstel Kansspelen op afstand dateert al van 2013 en wijzigt de Wet op de kansspelen (Wok), de Wet op de kansspelbelasting (Wet KSB) en enkele andere wetten in verband met de regulering van kansspelen op afstand. In 2013 consulteerde het ministerie van V&J een eerste concept-wetsvoorstel. In artikel 34n van dat eerste concept kreeg de KSA de bevoegdheid om aan ISP´s een `bindende aanwijzing tot het blokkeren van illegale speelwebsites´ te geven zonder rechterlijke tussenkomst.  NLkabel heeft destijds tegen dit voornemen geageerd. Na de consultatie is het wetsvoorstel op dit punt aangepast: inmiddels is in het betreffende artikel 34n opgenomen dat een voorafgaande machtiging van de rechter-commissaris noodzakelijk is, voordat de KSA aan ISP´s kan opleggen dat zij bepaalde websites ontoegankelijk moeten maken. Willekeurige inzet van de blokkade maatregel is hierdoor niet langer mogelijk.

Blokkade is niet effectief

NLkabel is evenwel geen voorstander van enige bevoegdheid van de KSA om een bindende aanwijzing tot het blokkeren van websites te geven. Blokkades en filtering hebben nadelige effecten op de stabiliteit en de mogelijkheid om veilig gebruik te kunnen maken van het open internet en leiden tot een beperking van het recht op vrijheid van meningsuiting. Blokkades werken ook niet, zoals onder meer is gebleken tijdens de Pirate Bay- zaak, waarin Ziggo en KPN (XS4ALL) verplicht werden om websites te blokkeren: er zijn altijd middelen om een blokkade te omzeilen. Tegen deze achtergrond dienden D66 Kamerleden Swinkels en Verhoeven een amendement in waarin de blokkade-bevoegdheid van de KSA zou worden geschrapt. 

Blokkademaatregel van tafel

VVD Kamerlid Jeroen van Wijngaarden wilde tijdens het debat aanvankelijk niet zo ver gaan om de bevoegdheid helemaal te schrappen, vanwege de ingebouwde wettelijke waarborgen, maar liet zich tijdens het debat overtuigen van de nadelen van een blokkade-maatregel. Datzelfde gold voor staatssecretaris Dijkhoff: `Het is niet het gereedschap in de kist waarvan ik het meest verwacht. (...) Ik denk ook dat wij inmiddels met het blokkeren van betalingsverkeer effectievere middelen hebben. (...) Mocht de Kamer het amendement willen aannemen, dan geef ik wel in overweging om de rechter-commissaris ook uit artikel 34 en uit lid 6 en lid 7 te schrappen. Anders zit er een rechter-commissaris in de wet, terwijl de reden waarom hij daarin zit, eruit is gehaald.´

Daarmee lijkt de blokkademaatregel van tafel! Volgende week stemt de Kamer over het amendement en de wet.
Bron: NLkabel
App leest ondertitels TV voor

27 juni 2016

Wie moeite heeft met lezen, kan de tv-ondertitels nu voor laten lezen door een speciale smartphone-app. De app, `Gesproken Ondertitels´, is ontwikkeld door Solutions Radio. Dit Delftse bedrijf ontwikkelde eerder al de Orion Webbox, een ander hulpmiddel om schriftelijke informatie om te zetten in spraak.

De doelgroep voor de app is groot. Nederland telt 350.000 mensen met een visuele beperking en ruim 2,5 miljoen mensen die laaggeletterd zijn, dyslexie hebben of door een andere oorzaak moeite hebben met lezen. De doelgroep is dan ook anders dan die van teletekstpagina 888, die specifiek gericht is op slechthorenden.

Krachtige toepassing

app-ondertitelingIedereen kan de Gesproken Ondertitels-app, die sinds januari van dit jaar beschikbaar is voor iPhone, iPad en Android-apparaten, gratis uitproberen. Mathieu Andriessen van de vereniging van kabelbedrijven, NLkabel, is enthousiast over de nieuwe toepassing: De app is voor de doelgroep een goede aanvulling op de TV-diensten van de kabelbedrijven. Bovendien is het een goed voorbeeld van de kracht van draadloos breedband. "

19 zenders live

De app leest live de ondertitels voor van 12 Nederlandse en 7 Vlaamse zenders. De geschreven ondertitels verschijnen gelijktijdig, en extra groot, op het scherm van de smartphone of het tablet. De gebruiker kan de timing eenvoudig regelen. Als de ondertitels te snel verschijnen doordat het tv-beeld iets langer op zich laat wachten, kan er met een veegbeweging een vertraging ingesteld worden.

Hoge kwaliteit

De kwaliteit van de gesproken tekst is hoog. De app gebruikt hier namelijk niet de in de smartphone ingebouwde software voor. De omzetting in spraak gebeurt met een text-to-speech converter op een eigen server van Solutions Radio.

ORIONWebbox

Solutions radio ontwikkelde eerder de ORIONWebbox, een eenvoudig te bedienen apparaat waarmee gebruikers onder meer boeken, kranten en tijdschriften voor kunnen laten lezen. Tienduizenden mensen maken inmiddels gebruik van de webbox, die vergoed wordt door de zorgverzekeraars. Het gebruik van de gesproken-ondertitels app is gratis voor de webbox-gebruikers.

Download:
Google Play
App Store
Bron: NLkabel
Snel internet in Nederland neemt een vlucht [infographic]

20 juni 2016

Nederland doet het goed als vooraanstaand breedbandland. Met een zeer hoge dekkingsgraad, een zeer hoge snelheid en een hoge mate van gebruik van breedband loopt Nederland voorop in Europa op het gebied van connectiviteit. Super snel breedband van 300Mbps is reeds in 97% van Nederland beschikbaar.

Dankzij de vele investeringen in het kabelnetwerk kunnen er binnenkort via de kabel zelfs al snelheden van meerdere Gigabits per seconde beschikbaar komen. De nieuwe kabelmodem-techniek DOCSIS 3.1 maakt dat mogelijk. De kabel heeft DSL qua populariteit al geruime tijd ingehaald, maar ook het DSL netwerk wordt sinds kort verbeterd.

Concurrentie tussen infrastructuren

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat het percentage huishoudens dat via DSL snelheden van minstens 50 Mbps kan halen is gestegen van 30% naar 50% ten opzichte van het jaar daarvoor. Van de DSL-klanten kan 30% inmiddels beschikken over 100 Mbps en 10% kan een snelheid afnemen van 200 Mbps. DSL blijft daarmee nog altijd sterk achter bij kabel, via welke infrastructuur snelheden van 300Mbps in 97% van het land beschikbaar zijn. Maar de concurrentie tussen kabel en DSL werkt ontegenzeggelijk in het voordeel van de consument. 

Netflix Speed Index

Ook volgens de Netflix Speed Index loopt ons land voorop qua snel breedband. De investeringen van de verschillende aanbieders lonen.  

Zie hieronder een overzicht (infographic) van de breedbandmarkt in 2016.

Breedbandinternet 2016
Bron: NLkabel

Goedemiddag bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Er zijn geen berichten gepost.