obey-robots.txt
Welkom op Kabel Gebruikers Groep
Kabel internet experts support forum. Hulp bij vragen, klachten, storingen, modems, snelheid en internet problemen. Crew en leden helpen u graag.
Laatste 10 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.
  Onderwerp /      Laatste bericht

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV.

« Ga naar bericht

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV. Zeer concurrerende aanbieding Aanbieding voetbal FOX Sports live bij SKV in VeendamGoed nieuws voor Veendammer liefhebbers van voetbal. Zij kunnen oo...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
: 3457
: 1
Wouter
24 augustus 2016

BBC First bij SKV

« Ga naar bericht

SKV uit Veendam heeft BBC First in HD kwaliteit toegevoegd aan het digitale televisiepakket. De zender is te vinden op kanaal 47 in het digitale basispakket. De zender van de BBC die gericht is ...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
: 1749
: 1
CableGuy
01 juni 2016

Kabeltelevisie Pijnacker introduceert gratis TV-app

« Ga naar bericht

Stichting Kabeltelevisie Pijnacker heeft de ‘SKP TV-app’ geïntroduceerd, een app voor live televisie op tablet en smartphone. De app is beschikbaar voor iOS en gratis te gebruiken door alle SK...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 5174
: 1
CableGuy
30 januari 2015

Kabelinternet van IAE

« Ga naar bericht

http://www.bart.nl/ http://www.iae.nl/ http://www.claranet.nl/ Kabel Internet via IAE!, alléén voor inwoners van Aalst en Waalre!! Abonnementen: Light: 512 - 128 Kb/s € 20,29 per m...

  IAE Aalst en Waalre « Meer onderwerpen
: 7835
: 1
CableGuy
19 februari 2013

Stichting Kabelnet Veendam (SKV)

« Ga naar bericht

http://helpdesk.netvisit.nl/start http://www.kabelnetveendam.nl/ QuoteDe Stichting Kabelnet Veendam is reeds vanaf 1988 actief. Het doel van de zelfstandige stichting is de exploitatie van een ...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
: 4834
: 1
CableGuy
19 februari 2013

Zender van de maand Oktober 192TV

« Ga naar bericht

192TV zender van de maand De periode 1960-1974 was een belangrijk tijdperk in de popmuziek. De zender van de maand oktober 192TV neemt u mee terug in de tijd met clipjes en tv-optredens van de gro...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 5011
: 1
pieterzegwaard
07 oktober 2012

Storing en onderhoud

« Ga naar bericht

Hier komen de actuele storingen en onderhoud werkzaamheden aan tv internet en telefonie.

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 4826
: 1
pieterzegwaard
07 oktober 2012

SKP 3in1

« Ga naar bericht

Per oktober introduceert SKP een 3in1-pakket met digitale televisie, internet en telefonie. Haarscherp beeld, supersnel internet en voordelig bellen al vanaf € 39,- per maand voor 20 Mb internet....

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 5382
: 1
CableGuy
07 oktober 2012
Verwijs naar deze site
Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Kabel Gebruikers Groep
BBcode: 
Kabel Gebruikers Groep
HTML: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn
Kabelnoord legt glasvezel aan in buitengebieden Fryslân
image

13 juli 2016

Kabelnoord gaat in het buitengebied van alle gemeenten in Fryslân glasvezel aanleggen. Dit zijn gebieden in Fryslân waar geen goede internetverbinding aanwezig is. Op deze manier komt ook daar snel internet beschikbaar. De afgelopen maanden zocht de provincie Fryslân met een aantal gemeenten naar de beste manier om de buitengebieden van snel internet te kunnen voorzien. Na een zorgvuldige verkenning, kwam een samenwerking met Kabelnoord als beste naar voren. Kabelnoord sloot in Noordoost Fryslân al 16.000 percelen aan op glasvezel. In dat gebied krijgen alle percelen de beschikking over glasvezel.

De betrokken gemeenten zijn Heerenveen, Smallingerland, Leeuwarden, Súdwest-Fryslân, Ooststellingwerf, Opsterland, Weststellingwerf, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. De provincie Fryslân koopt aandelen in Kabelnoord. De betrokken gemeenten doen dit mogelijk ook. Ook andere gemeenten krijgen de mogelijkheid om te participeren. Op deze manier worden provincie en gemeenten mede eigenaar van Kabelnoord. Door extra kapitaal van deze nieuwe aandeelhouders kan Kabelnoord de aanleg financieren. Naar schatting is hier 70 miljoen euro mee gemoeid.

Basisvoorziening

"Wij zien snel internet als een basisvoorziening voor de gehele mienskip", licht gedeputeerde Sietske Poepjes toe. "Op deze manier investeren wij marktconform in de zogenaamde witte gebieden van Fryslân. Zo kan Kabelnoord binnen drie jaar 95 procent van alle witte adressen in Fryslân van snel internet voorzien. Het is hoog tijd dat iedereen in Fryslân gebruik kan maken van de infrastructuur van de 21e eeuw."

Maatwerk

Voor de duurste vijf procent van het witte gebied zoekt de provincie naar maatwerkoplossingen. Dit zijn de adressen die niet meegenomen kunnen worden in deze uitrol. Een plan van aanpak hiervoor volgt later dit jaar.

Aansluitbijdrage

Met deze aanpak is het mogelijk om de aansluitkosten acceptabel te houden. De inwoners van wit gebied betalen straks 15 euro per maand voor de extra aanlegkosten. Deze aansluitbijdrage komt bovenop de kosten van een abonnement voor internet, televisie en bellen. Zij krijgen de keuze uit verschillende providers.

Planning

De verwachting is dat voorjaar 2017 de schep in de grond kan. Eind 2019 moet 95% van de witte gebieden over snel internet beschikken. Het gaat om bijna 25.000 potentiële aansluitingen. De komende twee maanden werken provincie, Kabelnoord en de gemeenten de aanpak met de aandelenparticipatie uit. In september legt het college van Gedeputeerde Staten dit voor aan Provinciale Staten. Ook de gemeenteraden van de huidige aandeelhouders van Kabelnoord spreken zich dan uit over het plan.

Bron: provincie fryslân
Bron: NLkabel
OCW wil minimumomvang tv-pakket loslaten
image

13 juli 2016

Staatssecretaris Dekker van OCW wil afstappen van de wettelijke verplichting die stelt dat grote aanbieders van televisiepakketten minimaal een pakket van 30 zenders moeten aanbieden. Die verplichting staat in de Mediawet. Dekker wil zodoende de wettelijke belemmeringen voor een zogenaamd TV à la carte aanbod wegnemen. De kabelsector reageert positief op de plannen.

De staatssecretaris vindt dat de markt de aangewezen partij is om aan de consument op maat te bedienen met audiovisuele media. `Een verplicht standaardpakket legt marktpartijen onnodige regels op en beperkt bovendien de ruimte om verschillende varianten aan te bieden.´ aldus de staatssecretaris. Dekker wil de regels loslaten zodat de markt vrij baan krijgt om in te spelen op de behoeften van de consument, zo schrijft hij in een brief aan de Kamer.

De kabelsector ziet de plannen als een stap in de goede richting: `het schrappen van het wettelijk minimum van 30 zenders is een logische stap. Er staan wel meer overbodige regels in de Mediawet, we zien het als een eerste aanzet tot verdere liberalisering´, aldus Mathieu Andriessen, directeur NLkabel.

À la carte TV

Met de brief reageert het ministerie van OCW op een motie uit 2013 van ChristenUnie en VVD, waarin de regering wordt verzocht met de verschillende televisiedistributeurs de mogelijkheid te verkennen voor het afnemen van kleinere pakketten of individuele zenders, het zogeheten à la carte menu. Of een dergelijk aanbod een grote vlucht gaat nemen is de vraag: televisiepakketten worden samengesteld in overleg met omroepen en op basis van marktonderzoek. De klanttevredenheid over de huidige digitale pakketten ligt al jaren ruim boven de 80%. Uit de Mediamonitor 2014-2015 blijkt dat 93,1 procent van de consumenten het tv-abonnement een voldoende geeft. Gemiddeld geeft men het abonnement een rapportcijfer 7,5. Andriessen: `sommige zenders worden à la carte aangeboden, zoals HBO, FOX Sports, Ziggo Sport en Film 1. Andere zenders willen juist graag in een groot pakket zitten, soms met een hele portfolio aan zenders. Daar hebben we ook rekening mee te houden´.
Bron: NLkabel
World Economic Forum: Nederland blijft digitaal topland

6 juli 2016


Vandaag verscheen een update van de Networked Readiness Index van het World Economic Forum. Nederland blijft met een zesde plek in de top van de landen die het beste gebruik maken van digitale technologie. Nederland is volgens het WEF één van de meest geavanceerde landen als het gaat om connectiviteit en gebruik van technologie. Ook in andere recente `digitale ranglijsten´ neemt ons land een toppositie in.

Networked Readiness Index

Onder het thema `Innovating in the Digital Economy´ bekijkt het World
Economic Forum (WEF) in het Global Information Technology Report 2016 de manieren waarop de digitale revolutie zich manifesteert. Daarbij maakt het WEF gebruik van haar eigen Networked Readiness Index, waarin de economie van 139 landen wordt vergeleken op verschillende indicatoren. Vooral de impact van digitalisering op innovatie ligt in het 2016 rapport onder de loep. Zeven landen hebben grote voorsprong op de rest van de wereld als het gaat om de invloed van digitalisering op de economie en op innovatie: Finland, Zwitzerland, Zweden, Israel, Singapore, Nederland en de Verenigde Staten.

World Economic Forum 2016, score top 7 versus rest vd wereld
 `The Dutch population is one of the most technology savvy and connected in the world (8th for individual usage), an asset that both the government and the business sector are making good use of´, volgens de WEF. Bedrijven maken bijvoorbeeld intensief gebruik van digitale technologie om hun business- en organisatiemodellen aan te passen.

State of the Internet volgens Akamai

Ook in de vorige week verschenen nieuwe ranglijst van Akamai neemt Nederland een toppositie in. Ons land bezet wereldwijd de 8e plaats waar het gaat om de gemiddelde verbindingssnelheid en de derde plaats als het gaat om verbindingen met een snelheid van 10 Mbps of meer. Akamai state of the Internet Q1 2016

Akamai meet voor haar index de gemiddelde verbindingssnelheid waarmee unieke IP adressen in een land connectie maken met de Akamai servers. De index van Akamai geeft daarmee een goed beeld van de relatieve snelheid van een land. De index is echter geen goede indicator voor de snelheid van een consument in relatie tot het abonnement dat hij heeft. Andere indexen bieden daarvoor meer houvast. 

ICT, kennis en economie

De toppositie van ons land wordt ook bevestigd door het CBS. Uit de vorige week verschenen publicatie ICT, kennis en economie 2016 blijkt dat Nederland veel vaste internetaansluitingen kent vergeleken met andere landen. Nederland telde medio 2015 per 100 inwoners 41 vaste breedbandaansluitingen. Nederland en Denemarken zijn al geruime tijd de landen met relatief de meeste breedbandaansluitingen. `Op 96 procent van de adressen in Nederland was begin 2015 een vaste verbinding van ten minste 30 Mbit per seconde beschikbaar. Vergeleken met andere Europese landen is de dekking van de nieuwe generatie internetverbindingen in Nederland hoog. In Frankrijk was de dekking medio 2015 bijvoorbeeld maar 45 procent; Nederland scoorde in dit onderzoek 98 procent´, aldus het CBS. Binnen de gehele EU was de dekking 71 procent.Dekking snel internet in internationaal perspectief volgens CBS

Digitale Agenda

Deze cijfers van het CBS sluiten ook mooi aan bij de data die het ministerie van EZ hanteert. In haar gisteren verschenen Digitale Agenda schrijft EZ dat van alle huishoudens in Nederland 97% toegang heeft tot een vaste internetaansluiting met een snelheid van minimaal 30 Mbps. Voor bedrijven is dat 91%. Dat kan via glasvezel, de kabel of via koper (VDSL). `De Nederlandse netwerken voor snel internet horen daarmee tot de absolute wereldtop´, aldus het ministerie.
Bron: NLkabel
data-full-width-responsive="true">