obey-robots.txt
23 Februari 2019, 06:16
Navigatie
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Kabel Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
World Economic Forum: Nederland blijft digitaal topland

6 juli 2016


Vandaag verscheen een update van de Networked Readiness Index van het World Economic Forum. Nederland blijft met een zesde plek in de top van de landen die het beste gebruik maken van digitale technologie. Nederland is volgens het WEF één van de meest geavanceerde landen als het gaat om connectiviteit en gebruik van technologie. Ook in andere recente `digitale ranglijsten´ neemt ons land een toppositie in.

Networked Readiness Index

Onder het thema `Innovating in the Digital Economy´ bekijkt het World
Economic Forum (WEF) in het Global Information Technology Report 2016 de manieren waarop de digitale revolutie zich manifesteert. Daarbij maakt het WEF gebruik van haar eigen Networked Readiness Index, waarin de economie van 139 landen wordt vergeleken op verschillende indicatoren. Vooral de impact van digitalisering op innovatie ligt in het 2016 rapport onder de loep. Zeven landen hebben grote voorsprong op de rest van de wereld als het gaat om de invloed van digitalisering op de economie en op innovatie: Finland, Zwitzerland, Zweden, Israel, Singapore, Nederland en de Verenigde Staten.

World Economic Forum 2016, score top 7 versus rest vd wereld
 `The Dutch population is one of the most technology savvy and connected in the world (8th for individual usage), an asset that both the government and the business sector are making good use of´, volgens de WEF. Bedrijven maken bijvoorbeeld intensief gebruik van digitale technologie om hun business- en organisatiemodellen aan te passen.

State of the Internet volgens Akamai

Ook in de vorige week verschenen nieuwe ranglijst van Akamai neemt Nederland een toppositie in. Ons land bezet wereldwijd de 8e plaats waar het gaat om de gemiddelde verbindingssnelheid en de derde plaats als het gaat om verbindingen met een snelheid van 10 Mbps of meer. Akamai state of the Internet Q1 2016

Akamai meet voor haar index de gemiddelde verbindingssnelheid waarmee unieke IP adressen in een land connectie maken met de Akamai servers. De index van Akamai geeft daarmee een goed beeld van de relatieve snelheid van een land. De index is echter geen goede indicator voor de snelheid van een consument in relatie tot het abonnement dat hij heeft. Andere indexen bieden daarvoor meer houvast. 

ICT, kennis en economie

De toppositie van ons land wordt ook bevestigd door het CBS. Uit de vorige week verschenen publicatie ICT, kennis en economie 2016 blijkt dat Nederland veel vaste internetaansluitingen kent vergeleken met andere landen. Nederland telde medio 2015 per 100 inwoners 41 vaste breedbandaansluitingen. Nederland en Denemarken zijn al geruime tijd de landen met relatief de meeste breedbandaansluitingen. `Op 96 procent van de adressen in Nederland was begin 2015 een vaste verbinding van ten minste 30 Mbit per seconde beschikbaar. Vergeleken met andere Europese landen is de dekking van de nieuwe generatie internetverbindingen in Nederland hoog. In Frankrijk was de dekking medio 2015 bijvoorbeeld maar 45 procent; Nederland scoorde in dit onderzoek 98 procent´, aldus het CBS. Binnen de gehele EU was de dekking 71 procent.Dekking snel internet in internationaal perspectief volgens CBS

Digitale Agenda

Deze cijfers van het CBS sluiten ook mooi aan bij de data die het ministerie van EZ hanteert. In haar gisteren verschenen Digitale Agenda schrijft EZ dat van alle huishoudens in Nederland 97% toegang heeft tot een vaste internetaansluiting met een snelheid van minimaal 30 Mbps. Voor bedrijven is dat 91%. Dat kan via glasvezel, de kabel of via koper (VDSL). `De Nederlandse netwerken voor snel internet horen daarmee tot de absolute wereldtop´, aldus het ministerie.
Bron: NLkabel
Cable Congress 2016: disruptieve technologie
image

1 juli 2016

Cable Congress, het jaarlijkse congres van de kabelsector in Europa, vond dit jaar eind juni plaats in Warschau, Polen. Er was veel aandacht van de ambitieuze kabelsector voor nieuwe ontwikkelingen zoals Virtual Reality en de vele technische innovaties zoals Gigabit snelheden via Docsis 3.1. Zie hieronder het verslag (storify) van een inspirerend congres.
Bron: NLkabel
Ziggo komt met app Italiaanse zenders: TV Italiano
image

1 juli 2016

De Italiaanse zenders Rai Uno, Rai Due, Rai Tre, Rai Storia, Rai News 24 en Mediaset Italia worden binnenkort via de Horizon Mediabox app als bèta versie aangeboden. Naar verwachting zal TV Italiano in september te zien zijn. Ziggo heeft hiervoor een contract getekend met RAI en Mediaset om de zes Italiaanse zenders aan te bieden . Eerder dit jaar lanceerde Ziggo TV Française met acht Franse zenders. In de toekomst willen wij via Horizon TV meer apps met - buitenlandse -  zenders aanbieden.

TV Italiano: zes Italiaanse zenders op één app

Vanaf september zijn de Italiaanse tv-zenders  via een app op tv te bekijken. De app staat gewoon klaar voor gebruik. Het enige wat de klant nodig heeft, is de Horizon Mediabox. Vervolgens bedient men de app met de afstandsbediening. Het is een app voor de televisie: dus kijken via de smartphone of tablet kan niet.

"Ziggo biedt haar klanten een steeds rijkere kijkervaring. Naast het reguliere aanbod bepaalt de klant graag zelf wat en wanneer hij of zij kijkt. Met het toevoegen van TV Française en straks TV Italiano komen we tegemoet aan de wens van klanten die graag TV zenders in hun eigen moedertaal willen zien. Zo halen we een stukje Italië naar Nederland voor de Italië liefhebber en doen hier ongelofelijk veel mensen een plezier mee. Dit hebben we al gemerkt bij de enthousiaste reacties van Francofielen na de introductie van TV Française. Op termijn kunnen we via deze innovatie meer (buitenlandse) kanalen aanbieden en aan nog meer wensen van klanten voldoen," aldus Peter Dörr, Chief Commercial Officer.

Horizon TV: het TV kijken van nu

De Italiaanse zenders zijn te zien met een app via Horizon TV.  Via het menu van de Horizon Mediabox heeft de klant toegang tot meer dan 80 apps voor op tv zoals Youtube,  Sport Experience, Nu.nl, Kijk met Twitter en thuisbezorgd.nl. Alle apps zijn gemakkelijk te bedienen met de afstandsbediening. Na populaire functionaliteiten als Replay TV, MyPrime en Horizon Go, introduceerde Ziggo de app `TV Française´ en binnenkort TV Italiano. Hiermee bedienen wij een specifieke doelgroep die TV- zenders graag in de eigen moedertaal wil zien. Op termijn introduceren we ook soortgelijke apps speciaal voor liefhebbers van andere buitenlandse zenders.

Bron: Ziggo
Bron: NLkabel
Goedemorgen bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Er zijn geen berichten gepost.