obey-robots.txt
22 April 2019, 20:24
Navigatie
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Kabel Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Vodafone en Liberty Global verwelkomen goedkeuring fusie
image

3 augustus 2016

Vodafone Group en Liberty Global zijn verheugd over de voorwaardelijke goedkeuring die de Europese Commissie heeft verleend aan de voorgestelde fusie van Vodafone Nederland en Ziggo.Na het afgeronde Fase I onderzoek concludeert de Europese Commissie dat de transactie, met inachtneming van de aangeboden toezeggingen, niet tot mededingingsbezwaren leidt.

De toezeggingen betreffen de verkoop van het bedrijfsonderdeel `Consumer Fixed businessī (Vodafone Thuis) van Vodafone Nederland, een structurele maatregel die partijen hebben voorgesteld om tegemoet te komen aan bezwaren betreffende een kleine overlap tussen de vaste telefonie en TV activiteiten van Vodafone en Ziggo. Nadat zich al diverse geÔnteresseerden hebben gemeld, zullen partijen nu starten met het verkoopproces.

Vodafone Thuis is een snelgroeiende bedrijfsactiviteit met een aantrekkelijk klantenbestand van ruim 122.000 klanten, een groeiend marktaandeel in glasvezel en een hoge `triple playī penetratiegraad. Mogelijk is MVNO toegang onderdeel van de verkoop, mits hier commercieel overeenstemming over wordt bereikt.

Bron: Liberty Global
Bron: NLkabel
Partnership DELTA en T-Mobile
image

1 augustus 2016

DELTA start per 1 augustus 2016 de samenwerking met een nieuwe partner op mobiel vlak: T-Mobile. Voor DELTA vormt het mobiele assortiment (mobiel bellen en mobiel internet) van T-Mobile een goede aanvulling op de eigen digitale producten.

Als beste getest

T-Mobile heeft de afgelopen jaren fors geÔnvesteerd in het eigen mobiele netwerk. Dat werd in maart 2016 bevestigd in de Connect Mobile Benchmark van P3 Group (het onderzoek naar dekking, capaciteit en kwaliteit van mobiele netwerken). T-Mobile heeft, volgens het onderzoek, het best geteste mobiele netwerk in Nederland. Die actuele focus op kwaliteit en betrouwbaarheid van het netwerk is voor DELTA reden om T-Mobile als partner voor mobiel bellen en mobiel internet te kiezen. Het mobiele assortiment van T-Mobile is voor DELTA een goede aanvulling op de eigen digitale producten.

Exclusieve korting voor DELTA-klanten

Alle klanten die bij DELTA ťťn of meer van de producten elektriciteit, gas, internet, vaste telefonie of TV afnemen, krijgen een aanbod waarin ze 5 Euro korting krijgen op de maandelijkse kosten van T-Mobile Stel Samen & Stel Bij abonnementen voor mobiel bellen en internetten gedurende de looptijd van het contract. Het aanbod komt het eerst beschikbaar voor de huidige klanten van DELTA Mobiel. Zij hebben hierover inmiddels een brief ontvangen. De overige klanten worden later dit najaar benaderd.†Bovendien betalen DELTA-klanten gťťn eenmalige aansluitkosten bij het afsluiten van een T-Mobile abonnement waardoor overstappen gratis is. Deze voordelen gelden exclusief voor particuliere DELTA-klanten bij het afsluiten van een nieuw Stel Samen & Stel Bij contract of bij het verlengen van het huidige contract.

DELTA Mobiel verdwijnt

Het huidige aanbod van DELTA op het gebied van mobiel bellen en internetten, bekend onder de naam DELTA Mobiel, verdwijnt. In de nieuwe situatie gaan klanten geen contract voor mobiel bellen en internetten met DELTA aan, maar met T-Mobile. Ook alle service en correspondentie voor mobiel bellen en internetten verloopt via T-Mobile. Voor de overige producten die de klant bij DELTA afneemt verandert er niets.

Partnership

Het nieuwe aanbod voor consumentenklanten is een eerste stap in het partnership met T-Mobile. Een aanbod voor zakelijke klanten van DELTA is in ontwikkeling.

Bron: DELTA
Bron: NLkabel
Lokale omroep klaar voor de toekomst met OLON MediaHub

Er zijn inmiddels circa 70 lokale omroepen aangesloten op de OLON Mediahub. De door de OLON/NLPO ontwikkelde MediaHub functioneert "conform planning en verwachting," constateert Marcel Mokveld, als manager infrastructuur a.i. bij de NLPO verantwoordelijk voor de OLON MediaHub. "Maar we zijn natuurlijk nooit klaar."

Hermineke van Bockxmeer, directeur Media & creatieve Industrie van het ministerie van OCW, verrichte vorig jaar tijdens het OLON≠-congres de symbolische start van de OLON MediaHub. "De lokale omroepen hebben ingezet op samen≠werking, schaalgrootte en professio≠nalisering en dat steunen wij van harte," aldus Van Bockxmeer, die de OLON MediaHub als een mooi voorbeeld van dat beleid beschouwt. De OLON MediaHub maakt immers mogelijk dat lokale omroepen hun radio≠ en televisiekanaal digitaal kunnen distri≠bueren in de juiste formaten naar alle pakketaanbieders in Nederland en digi≠tale platforms zoals mobiele devices, OTT (Over the Top) app en internet. Via de MediaGateway van Ericsson in Hilversum worden de signalen getranscodeerd, gecontroleerd en gedistribueerd naar verschillende platforms. "Het bereiken van al die pakketaanbieders is het groot≠ste voordeel," beseft Mokveld. "Zeker nieuwe glasvezelpartijen als Tele2 en Vodafone zijn voor een individuele omroep toch lastig te regelen."

OTT APP

OLON interlokaal nr 12, OLON MediahubDankzij de OLON MediaHub zijn de aan≠gesloten lokale omroepen daar zicht≠baar in de digitale televisiepakketten, evenals bij de grote kabelaars Ziggo, KPN en CAIW ťn via live streaming op internet. Daarnaast heeft de NLPO begin dit jaar een OTT app gelanceerd, waarin de kanalen van al deze omroepen ook rechtstreeks te zien zijn. Kortom, vanuit de OLON MediaHub kan een omroep de live stream ook direct gebruiken voor de eigen website en apps.†Marcel Mokveld: "Er waren natuurlijk veel vragen over techniek, dienstverlening en service. Daaraan hebben we volop aandacht besteed via workshops en rondleidingen. Het platform kan veel aan, maar we streven uiteindelijk naar maxi≠maal honderd aangesloten streekomroe≠pen, eerder minder. Qua aantal kanalen zijn we dus aardig op weg."

Convenant OLON MediaHub

Met Ericsson als leverancier van de OLON MediaHub en dankzij het convenant met de pak≠ketaanbieders zijn de lokale omroepen voor de toekomst dus gegarandeerd van kwalitatief hoogwaardige en efficiŽnte distributie van hun signalen en content op alle digitale platforms. Kan de NLPO dus op zijn lauweren rus≠ten? Mokveld lacht: "Nou, we zijn best tegen een aantal issues aangelopen om alles goed ingeregeld te krijgen. Je gaat ervan uit: als de eerste tien omroe≠pen zijn aangesloten, dan volgt de rest redelijk standaard vanzelf, maar dat bleek dus niet het geval. Elke omroep is toch weer anders, met verschillende aanleveringen, om het zo maar te zeg≠gen. Het was toch meer werk dan we hadden ingeschat. Inmiddels zijn we wel zover dat het echt een soepele operatie is, maar we zijn natuurlijk nooit klaar. OTT met on demand, extra functionali≠teiten als een redactiesysteem en mis≠schien zelfs de stap maken naar centrale play out oplossing. Maar daar gaan we pas aan het eind van dit jaar concreter naar kijken."

Bron: Interlokaal nr 12, uitgave van OLON/NLPO
Bron: NLkabel
Goedenavond bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Er zijn geen berichten gepost.