obey-robots.txt
Welkom op Kabel Gebruikers Groep
Kabel internet experts support forum. Hulp bij vragen, klachten, storingen, modems, snelheid en internet problemen. Crew en leden helpen u graag.
Laatste 10 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.
  Onderwerp /      Laatste bericht

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV.

« Ga naar bericht

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV. Zeer concurrerende aanbieding Aanbieding voetbal FOX Sports live bij SKV in VeendamGoed nieuws voor Veendammer liefhebbers van voetbal. Zij kunnen oo...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
: 3095
: 1
Wouter
24 augustus 2016

BBC First bij SKV

« Ga naar bericht

SKV uit Veendam heeft BBC First in HD kwaliteit toegevoegd aan het digitale televisiepakket. De zender is te vinden op kanaal 47 in het digitale basispakket. De zender van de BBC die gericht is ...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
: 1666
: 1
CableGuy
01 juni 2016

Kabeltelevisie Pijnacker introduceert gratis TV-app

« Ga naar bericht

Stichting Kabeltelevisie Pijnacker heeft de ‘SKP TV-app’ geïntroduceerd, een app voor live televisie op tablet en smartphone. De app is beschikbaar voor iOS en gratis te gebruiken door alle SK...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 4761
: 1
CableGuy
30 januari 2015

Kabelinternet van IAE

« Ga naar bericht

http://www.bart.nl/ http://www.iae.nl/ http://www.claranet.nl/ Kabel Internet via IAE!, alléén voor inwoners van Aalst en Waalre!! Abonnementen: Light: 512 - 128 Kb/s € 20,29 per m...

  IAE Aalst en Waalre « Meer onderwerpen
: 7441
: 1
CableGuy
19 februari 2013

Stichting Kabelnet Veendam (SKV)

« Ga naar bericht

http://helpdesk.netvisit.nl/start http://www.kabelnetveendam.nl/ QuoteDe Stichting Kabelnet Veendam is reeds vanaf 1988 actief. Het doel van de zelfstandige stichting is de exploitatie van een ...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
: 4747
: 1
CableGuy
19 februari 2013

Zender van de maand Oktober 192TV

« Ga naar bericht

192TV zender van de maand De periode 1960-1974 was een belangrijk tijdperk in de popmuziek. De zender van de maand oktober 192TV neemt u mee terug in de tijd met clipjes en tv-optredens van de gro...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 4929
: 1
pieterzegwaard
07 oktober 2012

Storing en onderhoud

« Ga naar bericht

Hier komen de actuele storingen en onderhoud werkzaamheden aan tv internet en telefonie.

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 4764
: 1
pieterzegwaard
07 oktober 2012

SKP 3in1

« Ga naar bericht

Per oktober introduceert SKP een 3in1-pakket met digitale televisie, internet en telefonie. Haarscherp beeld, supersnel internet en voordelig bellen al vanaf € 39,- per maand voor 20 Mb internet....

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 5307
: 1
CableGuy
07 oktober 2012
Verwijs naar deze site
Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Kabel Gebruikers Groep
BBcode: 
Kabel Gebruikers Groep
HTML: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn
Brabant boft: snel internet tot de verste uithoek

De inwoners van het Brabantse buitengebied hebben geluk. Noord-Brabant wordt de eerste Nederlandse provincie waar élke woning, tot in de verste uithoeken van de provincie, toegang heeft tot snel breedbandinternet. "Het buitengebied wordt binnengebied", aldus Pieter van Grunsven, directeur van Mabib, dat `de rest van Brabant´ van glasvezel gaat voorzien.

Maatschappij voor Breedband in Brabant BV, kortweg Mabib, rolt glasvezelkabels uit naar de 35.000 Brabantse woningen waar nooit een kabelaansluiting gemaakt is. Kosten: ruim 100 miljoen euro ofwel - er voor het gemak van uitgaande dat alle buitengebiedbewoners de aangeboden glasvezelaansluiting afnemen - gemiddeld 3.000 euro per woning. De aanleg start in september. Mabib gaat ervan uit dat het project binnen twee jaar klaar is. Met het internet- en tv-aanbod over het netwerk houdt Mabib zich niet bezig. Daarvoor gaat het bedrijf gespecialiseerde aanbieders toegang geven tot het netwerk. Mabib wil dat klanten straks kunnen kiezen uit minimaal drie aanbieders.

Tender gewonnen

pieter-van-grunven-mabin

Pieter van Grunsven

Initiatiefnemer is Pieter van Grunsven, inmiddels directeur van Mabib. "Ik woon zelf in Noord-Brabant en hoorde op verjaardagen nogal eens gemopper van familieleden met een afgelegen agrarisch bedrijf over hun trage internet via KPN. "Jij doet toch iets in Telecom", zeiden ze dan. "Ik ben inderdaad sinds langere tijd actief in de sector. En ik had me al eens verdiept in een vergelijkbare situatie in Duitsland. De schaal is daar groter, maar de risico´s en de vereiste investeringen zijn vergelijkbaar met die in Noord-Brabant. Doordat ik ook betrokken was bij de oprichting van CIF, een fonds dat zich richt op langetermijninvesteringen in telecommunicatiestructuren, ging het balletje rollen. Het was gunstig dat ik twee jaar geleden al alle Brabantse adressen zonder kabel in kaart had gebracht en op basis daarvan een kostenraming had gemaakt. Toen we begin dit jaar de tender wonnen voor de aanleg en de achtergestelde lening van het Breedbandfonds Brabant, is het project in een stroomversnelling gekomen."

Keuze voor solidariteit

samen snel internet EZHet geld uit het Brabantse Breedfonds is goed voor ongeveer een kwart van de aanlegkosten. De rest van het geld komt van de CIF-aandeelhouders, voornamelijk grote pensioenfondsen. Van Grunsven: "Zij nemen genoegen met een redelijk en billijk rendement. Eén van de redenen is dat ze de risico´s van de investering laag inschatten. Mabib is straks immers de enige partij met een netwerk in het buitengebied. Overigens betalen de bewoners wel mee. Ze betalen een eenmalige afkoopsom van EUR 1.815 of eenmalig EUR 250 plus EUR 15 per maand. We zijn in onze berekeningen uitgegaan van een deelname van 55%. Maar we willen zo snel mogelijk naar 70%. En zodra we die 70% halen in een bepaald gebied, krijgen alle deelnemers EUR 250 terug. We hebben dus gekozen voor solidariteit: dezelfde prijs voor iedereen, onafhankelijk van de aansluitkosten voor een bepaalde woning. Dat valt goed bij alle stakeholders. En dat helpt. Een goede samenwerking met provincie, gemeenten en bewoners is een voorwaarde voor succes."

Brabant is het begin

De ambitie van de initiatiefnemers van Mabib reikt overigens verder dan Noord-Brabant. "Mabib is onderdeel van Mabin. De `N´ staat voor Nederland uiteraard. In zekere zin beschouwen we Noord-Brabant als pilotgebied. We kijken dus zeker naar de rest van Nederland. Laat ik het zo zeggen: ik zou het mooi vinden als over een jaar of vijf ook de laatste huizen in Nederland toekomstvast breedbandinternet hebben."
Bron: NLkabel
Amsterdam in je broekzak met weCity Premium WiFi Pass

23 augustus 2016

Een WiFi Pass die in heel Amsterdam toegang biedt tot het WiFi netwerk van Ziggo. En die in combinatie met de App van weCity, toeristen lokale informatie over musea, horeca en evenementen geeft. En de mogelijkheid biedt kaartjes te reserveren en af te rekenen.
Om dat te bereiken werken Ziggo en weCity vanaf vandaag samen in Amsterdam.

Uitbreiding WifiSpots

Ziggo vlagZiggo investeert fors in de uitbreiding van het aantal straatkasten in steden en toeristische gebieden om zo een volledig dekkend WiFi netwerk te realiseren. Ook niet-Ziggo klanten (en toeristen) kunnen op die manier, tegen geringe vergoeding, gebruik maken van de WifiSpots van Ziggo. Danny Peil (Manager Sales & Business Development) geeft aan: "Om deze samenwerking in Amsterdam tot een succes te maken, breiden we het aantal straatkasten aanzienlijk uit. We zien dat zelfs de 4G netwerken moeite hebben de groei van mobiele data bij te houden. Om die reden blijven we investeren in de uitrol van ons WiFi netwerk." WifiSpots waren al toegankelijk voor Ziggo klanten.

weCity lokale websites en App

In Amsterdam maakt de start-up weCity gebruik van WifiSpots. weCity krijgt hiervoor op de straatkasten van Ziggo een eigen Wifi netwerk met een eigen SSID (netwerknaam), vanwaar gebruikers direct naar een lokale website, de landingspagina van weCity geleid worden. Op deze landingspagina vinden zij lokale informatie waardoor ze makkelijker hun weg kunnen vinden in de stad. En krijgen zij de gelegenheid om kaartjes voor toeristische attracties aan te schaffen of een tafel in een restaurant te reserveren. De App Amsterdam weCity Guide geeft toeristen relevante informatie en advies over hun bezoek aan Amsterdam. Toeristen kunnen de App in een open WiFi omgeving downloaden in de AppStore.

Premium WiFi pass

Op wifipass.wecity.amsterdam en in de App van weCity kan de Premium WiFi Pass worden aangeschaft. Deze Premium WiFi Pass biedt klanten toegang tot de meer dan 90.000 Ziggo WiFI spots in heel Amsterdam. Op die manier kunnen zij in heel Amsterdam op een veilige, snelle manier het internet op. David Kat, mede-oprichter van weCity: "De weCity Premium WiFi Pass biedt een snelle verbinding zonder datalimieten. Zo kan men de stad ontdekken zonder zorgen over data roaming kosten". De WiFi Pass kost EUR5 voor een dag, EUR8 voor twee dagen en EUR10 voor een week.

Investeren in de toekomst

Ziggo wil met deze samenwerking een aantal zaken met betrekking tot stads-WifI toetsen. Zo wordt gekeken naar de behoefte aan betaalde Wifi toegang, de beste manier om deze aan te bieden en de mogelijke barrières in de uitvoering ervan. De evaluatie begin 2017 moet uitwijzen of dit concept verder wordt uitgerold.

Bron: Ziggo
Bron: NLkabel
CAI Harderwijk stopt met FOX Sports

17 augustus 2016

Netwerkaanbieder CAI Harderwijk zal per 1 september 2016 stoppen met het uitzenden van de televisiezenders van FOX Sports. CAI Harderwijk heeft besloten om niet in te stemmen met het nieuwe model met betrekking tot de doorgifte van FOX Sports, omdat dit een kostenverhoging voor al haar abonnees zou betekenen.

Met ingang van dit voetbalseizoen wil FOX, het bedrijf dat de rechten heeft voor het uitzenden van het Eredivisie voetbal, een vergoeding van elke televisieabonnee.

Fox-Sports-FeyenoordNieuw contract

Voorheen moest iedere aanbieder alleen betalen voor de abonnees die bewust kozen voor deze zenders. Voor CAI Harderwijk zou het nieuwe contract betekenen, dat zij moet betalen voor alle 11.000 abonnees en dus niet meer alleen voor de 650 abonnees die bewust gekozen hebben voor het pakket.

"Dit druist in tegen ons beleid om de tarieven voor alle abonnees zo laag mogelijk te houden", aldus CAI Harderwijk. Het bestuur van CAI Harderwijk heeft dan ook besloten het voorstel voor de FOX Sports-kanalen niet te accepteren. Dit betekent dat CAI Harderwijk de voetbalwedstrijden niet meer gaat uitzenden. CAI Harderwijk heeft al haar FOX Sports-abonnees daarover inmiddels per brief ingelicht.

Meerdere aanbieders

De beslissing van CAI Harderwijk heeft niet tot gevolg dat de voetballiefhebbers in Harderwijk en Hierden de wedstrijden voortaan moeten missen. Omdat er op het CAI Harderwijk-netwerk meerdere aanbieders zijn, heeft iedereen de mogelijkheid een andere provider te kiezen die het programma wel aanbiedt zonder het vertrouwde netwerk te hoeven verlaten. De acht providers die actief zijn op het CAI Harderwijk-netwerk, en bij wie eenieder kan informeren over de mogelijkheden, zijn: Caiway, Fiber Nederland, KPN, Plinq, Solcon, Telfort, XSyou en XS4ALL. Daarnaast kan iedereen met internet zich bij FOX abonneren op FOX Sports GO, een abonnement waarmee men via het internet live alle kanalen kan bekijken.

Na overleg met FOX heeft CAI Harderwijk tot 1 september 2016 toestemming de FOX Sports kanalen aan te bieden, om eenieder tijd te bieden een keuze te maken.

Bron: www.caiharderwijk.nl
Bron: NLkabel
data-full-width-responsive="true">