obey-robots.txt
Welkom op Kabel Gebruikers Groep
Kabel internet experts support forum. Hulp bij vragen, klachten, storingen, modems, snelheid en internet problemen. Crew en leden helpen u graag.
Laatste 10 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.
  Onderwerp /      Laatste bericht

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV.

« Ga naar bericht

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV. Zeer concurrerende aanbieding Aanbieding voetbal FOX Sports live bij SKV in VeendamGoed nieuws voor Veendammer liefhebbers van voetbal. Zij kunnen oo...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
: 3937
: 1
Wouter
24 augustus 2016

BBC First bij SKV

« Ga naar bericht

SKV uit Veendam heeft BBC First in HD kwaliteit toegevoegd aan het digitale televisiepakket. De zender is te vinden op kanaal 47 in het digitale basispakket. De zender van de BBC die gericht is ...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
: 1839
: 1
CableGuy
01 juni 2016

Kabeltelevisie Pijnacker introduceert gratis TV-app

« Ga naar bericht

Stichting Kabeltelevisie Pijnacker heeft de ‘SKP TV-app’ geïntroduceerd, een app voor live televisie op tablet en smartphone. De app is beschikbaar voor iOS en gratis te gebruiken door alle SK...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 5679
: 1
CableGuy
30 januari 2015

Kabelinternet van IAE

« Ga naar bericht

http://www.bart.nl/ http://www.iae.nl/ http://www.claranet.nl/ Kabel Internet via IAE!, alléén voor inwoners van Aalst en Waalre!! Abonnementen: Light: 512 - 128 Kb/s € 20,29 per m...

  IAE Aalst en Waalre « Meer onderwerpen
: 8307
: 1
CableGuy
19 februari 2013

Stichting Kabelnet Veendam (SKV)

« Ga naar bericht

http://helpdesk.netvisit.nl/start http://www.kabelnetveendam.nl/ QuoteDe Stichting Kabelnet Veendam is reeds vanaf 1988 actief. Het doel van de zelfstandige stichting is de exploitatie van een ...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
: 4911
: 1
CableGuy
19 februari 2013

Zender van de maand Oktober 192TV

« Ga naar bericht

192TV zender van de maand De periode 1960-1974 was een belangrijk tijdperk in de popmuziek. De zender van de maand oktober 192TV neemt u mee terug in de tijd met clipjes en tv-optredens van de gro...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 5098
: 1
pieterzegwaard
07 oktober 2012

Storing en onderhoud

« Ga naar bericht

Hier komen de actuele storingen en onderhoud werkzaamheden aan tv internet en telefonie.

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 4904
: 1
pieterzegwaard
07 oktober 2012

SKP 3in1

« Ga naar bericht

Per oktober introduceert SKP een 3in1-pakket met digitale televisie, internet en telefonie. Haarscherp beeld, supersnel internet en voordelig bellen al vanaf € 39,- per maand voor 20 Mb internet....

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 5457
: 1
CableGuy
07 oktober 2012
Verwijs naar deze site
Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Kabel Gebruikers Groep
BBcode: 
Kabel Gebruikers Groep
HTML: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn
Kijken anno 2017: minder lineair maar wel tevreden met TV pakket
image

25 januari 2017

Nederlanders kijken nog altijd heel veel televisie. Ruim 3 uur per dag staat de televisie in een gemiddeld huishouden aan! Hoe ontwikkelt het kijkgedrag van Nederlanders zich? En hoe tevreden zijn kijkers met hun TV pakketten?

Kijktijd TV daalt licht, uitgesteld kijken groeit

De Nederlander keek in 2016 gemiddeld 192 minuten per dag naar de televisie, zo bleek onlangs uit het TV jaarrapport 2016 van de De Stichting Kijkonderzoek. Op het grote scherm wordt vooral gekeken naar lineaire TV (170 minuten) en uitgestelde uitzendingen (13 minuten). Naar Video On Demand-diensten wordt gemiddeld 9 minuten per dag gekeken.

De kijktijd naar lineaire TV en uitgesteld kijken ligt in 2016 3,7% lager dan in 2015. Het EK voetbal en de Olympische Zomerspelen zorgden er voor dat deze daling minder sterk is dan een jaar eerder, toen nog 190 minuten TV werd gekeken. De daling wordt veroorzaakt doordat mensen steeds vaker Video on Demand kijken op het televisiescherm en via andere apparaten ook vaker naar online video wordt bekeken. Het percentage uitgesteld kijken binnen zes dagen na de uitzending steeg van 6,1% (2015) naar 6,9% van de totale kijktijd (13 minuten).

Onder ouderen is de kijktijd aanzienlijk hoger dan onder jongeren. Zo kijkt de leeftijdscategorie 50-64 jaar gemiddeld 250 minuten per dag. Kijkers tussen de 20 en 34 kijken gemiddeld 126 minuten.

Dual en triple play

Ook het Commissariaat voor de Media publiceerde onlangs een interessant rapport over mediagebruik in Nederland: de Mediamonitor 2016. Uit de cijfers van het Commissariaat blijkt dat het aantal digitale radio- en tv-aansluitingen ongeveer even groot is als het aantal breedbandaansluitingen: zo´n 6,9 miljoen. Dit komt volgens het CvdM omdat deze eigenlijk altijd gecombineerd worden aangeboden.

Hoge tevredenheid over de divers samengestelde TV-pakketten

Jaarlijks doet het Commissariaat onderzoek naar de diversiteit in de samenstelling van de TV-pakketten. Die diversiteit is volgens het Commissariaat groot. Gemiddeld zijn er 12,5 verschillende genres opgenomen in de standaardpakketten, waaronder zenders in de genres amusement, film, fictie, zakelijk, kinderen, muziek, nieuws, religie, documentaire en sport. En de tevredenheid van het publiek hierover is hoog: kijkers geven het rapportcijfer 7,5 voor het TV-abonnement en een mooie 7,7 voor het totale TV-aanbod. Kijkers hechten daarbij vooral waarde aan de prijs van het abonnement, het aantal storingen in de ontvangst en de kwaliteit van het beeld. Op dat laatste vlak merkt het Commissariaat op dat het aantal HD-simulcastzenders sterk is toegenomen: zenders die zowel in SD als in HD-kwalitet worden doorgegeven. In de pakketten van 2016 zijn er 13 HD-simulcastzenders bijgekomen, terwijl er slechts 2 zijn afgevallen.
Bron: NLkabel
NLkabel lanceert boek over 20 jaar kabelinternet

8 december 2016

NLkabel lanceert vandaag `Klikken zonder tikken´, het jubileumboek over 20 jaar kabelinternet. Het boek neemt de lezers mee langs de opkomst van `always on´ internet, glasvezel, wifi, en de wedloop tussen ADSL en kabel, maar is ook openhartig over de opstartproblemen en de frustraties over de trage verbindingen in de beginjaren.

Naar meerdere Gigabits

Cover boek over 20 jaar kabelinternetMathieu Andriessen, algemeen directeur van NLkabel: `Het is ongelooflijk indrukwekkend hoe kabelinternet zich sinds de start in 1996 heeft ontwikkeld. Binnen Europa neemt Nederland een toppositie in wat betreft supersnel internet. De technologie heeft steeds weer nieuwe innovaties gebracht. Fysiek heeft de kabel praktisch geen beperkingen en is daarmee zeer toekomstbestendig. Met DOCSIS 3.1 en full duplex DOCSIS gaan de netwerken naar snelheden van meerdere gigabits. Dat is astronomisch. Deze zogenaamde HFC-kabelnetwerken hebben een grote technische voorsprong op DSL Om die positie te behouden en uit te bouwen, is de sector altijd blijven investeren in innovaties. En dat blijft zij doen. Zo staan we aan de vooravond van een beweging om de netwerken ook tussen de wijkcentra en de ruim 400.000 eindversterkers te verglazen, een enorme operatie.´

Meer dan snelheid

Andriessen: `Snelheid is overigens niet het enige waar de consument behoefte aan heeft. Het gaat vooral om draadloze connectiviteit tot in iedere hoek van het huis en daarbuiten. En natuurlijk gaat het ook om het blijven garanderen van een storingsvrije verbinding. Ik denk dat daar in de toekomst wellicht een grotere uitdaging ligt dan in snelheid en capaciteit, ook omdat je bij storingen vaak afhankelijk bent van externe factoren zoals graafschade en stroomstoringen.´

Boek en longread 20 jaar kabelinternet 

NLkabel stelt het jubileumboek voor iedereen beschikbaar. `Klikken zonder tikken´ kan gratis besteld worden via ons contactformulier. De geschiedenis van 20 jaar kabelinternet is ook te bekijken en te delen via een online longread.
Bron: NLkabel
Nieuw boek over de digitale samenleving

15 november 2016

Deze week verschijnt NL Digitaal, een boek dat 50 essentiële zaken uit de digitale wereld tastbaar maakt. Alles wat iedereen zou moeten weten over bits en bytes! NLkabel werkte mee aan de totstandkoming van de publicatie. 

NL Digitaal coverSmartphones en sociale media zijn ongekend populair bij jong en oud. Maar vrijwel geen enkele gebruiker weet iets over de wereld achter het touchscreen. Voor wie zich veilig, vertrouwd en vrij wil kunnen bewegen in onze digitale samenleving, is dit boek dan ook een absolute must. Het behandelt 50 essentiële zaken uit de digitale wereld: alles wat iedereen zou moeten weten over bits en bytes. Jongeren gebruiken smartphones en sociale media intensief, maar hoe dat allemaal werkt, of wat de invloed ervan is op de maatschappij, kan ze weinig schelen. En dat terwijl informatietechnologie tegenwoordig een sleutelrol speelt in elk bedrijf en elke opleiding. Je kunt er maar beter wél iets van weten, al was het maar voor je kansen op de arbeidsmarkt. 

"Om nog meer uit het web en apps te halen moet je weten  wat er allemaal achter schuil gaat. Dit boek staat boordevol nuttige inzichten en praktische tips!"

Ben Woldring, oprichter/directeur Bencom BV

50 onderwerpen uit de digitale wereld

NL Digitaal wil jonge mensen dat voorhouden, maar doet dat liever door ze te vermaken dan door met het vingertje te zwaaien. In het boek komen 50 essentiële zaken uit de digitale wereld aan bod, van breedband tot digitaal betalen en van infostress tot internettelefonie. Niet door er gewichtig over te doen en ingewikkelde termen te gebruiken, maar wel door te laten zien wat hun plaats is in de jeugdige belevingswereld. 

"Je online leven spreekt niet vanzelf. Ook als je aan je smartphone bent vastgegroeid is het goed om de bouwstenen van je online bestaan te begrijpen. Dit boek is daarin onmisbaar. Lees het en snap  hoe je Snapt!"

Luuk Ikink, presentator RTL

Herbert Blankesteijn

Auteur Herbert Blankesteijn heeft voor het schrijven van NL Digitaal de perfecte achtergrond. Opgeleid als natuurkundige maakte hij radioprogramma´s voor kinderen bij de VPRO.

"Toen ik zelf scholier was zag ik een serie tv-programma´s waarin Herbert Blankesteijn vertelde over internet. Mede daardoor ben ik gaan bloggen en ben ik nu internetondernemer. Lezen, dit boek!"

Alexander Klöpping, eindbaas Blendle

Hij was tien jaar lang tv-regisseur bij Het Klokhuis - geliefd bij kinderen én volwassenen - en schreef en presenteerde computercursussen voor Teleac. Nu maakt hij bij BNR radio over ICT voor ondernemers. Hij schrijft over techniek, zowel voor KIJK als voor het vakblad De Ingenieur. Geknipt dus voor NL Digitaal: speels genoeg om jongeren aan te spreken en verantwoord genoeg om ook ondernemers `in het vak´ te boeien. Samen met andere partijen uit de internetsector werkte NLkabel graag mee aan de totstandkoming van het boek. 

wat gebeurt er in 1 minuut op het internet?
Bron: NLkabel