obey-robots.txt
23 Februari 2019, 06:17
Navigatie
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Kabel Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
NLconnect onderschrijft aangepaste gedragscode Notice and Take Down
image

15 januari 2019

NLconnect, de brancheorganisatie voor de breedbandindustrie heeft vandaag de aangepaste gedragscode `Notice and Take Down┤ ondertekend. De code is half december aangescherpt met een addendum over het bestrijden van kinderporno. De accessproviders in de achterban van NLconnect hebben besloten deze aanpak graag te onderschrijven.

In het addendum bij de aangepaste NTD-code is vastgelegd dat inhoud die wordt gemeld door het Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM) binnen 24 uur offline wordt gehaald. Providers handelen deze meldingen af zonder zelf te onderzoeken of er sprake is van onmiskenbaar onrechtmatig/strafbaar materiaal en zonder het EOKM om een vrijwaring te vragen.

Bestrijden onrechtmatige zaken

NLconnect-directeur Mathieu Andriessen:á`Hoewel de NTD-code vooral van invloed is op de dagelijkse praktijk van hostingproviders verbinden wij als access-industrie graag onze naam aan de scherpere regels. Onze leden leggen hoogwaardige glasvezel- en andere breedbandnetwerken aan en zorgen er voor iedereen in ons land een snelle internetverbinding heeft. Daarmee leveren we een bron van informatie, communicatie en vermaak. Maar er gebeuren online ook veel onrechtmatige zaken. Die moeten actief worden voorkomen en bestreden. De NTD code en de aanscherping daarvan dragen hier aan bij.┤

Accessproviders

Notice and Take Down is een procedure die start op het moment dat iemand (vermeende) illegale online informatie meldt bij een provider. Dat is de Notice. De procedure eindigt met het offline halen van de betreffende content, de zogenoemde Take Down, veelal door de hostingprovider. Andriessen: `Accessproviders nemen hun verantwoordelijkheid natuurlijk op meerdere vlakken. Ze bieden eindgebruikers bijvoorbeeld beveiligingspakketten voor spam- en virusbescherming en doen aan voorlichting en advisering over zaken als phishing. Ook pakken ISP┤s gehackte of kwaadwillende eindgebruikers aan, onder andere door uitwisseling van abuse informatie┤. De aangescherpte NTD code past volgens NLconnect goed in de steeds intensievere gezamenlijke aanpak door de internetindustrie van onrechtmatige zaken op het internet.
Bron: NLkabel
Aanleg glasvezelnet Hollands Kroon gestart

9 januari 2019

Op maandag 7 januari 2019 is gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Hollands Kroon. Co÷peratie Breedband Hollands Kroon werkt sinds oktober 2016 samen met Kabeltex aan de realisatie van het netwerk. Photonic Networks uit Alkmaar neemt de aanleg voor Kabeltex in uitvoering.

Kabeltex

Jaap Drijver (Kabeltex) en Corry de Lange (Co÷peratie Breedband Hollands Kroon) tekenen de overeenkomst voor de aanleg van het glasvezelnetwerk

Breedband Hollands Kroon werkt sinds oktober 2016 samen met Kabeltex aan de realisatie van het netwerk. Deze samenwerking werpt nu zijn vruchten af. De combinatie van ondernemerschap, onafhankelijkheid, kennis en ervaring van Kabeltex enerzijds en het netwerk en de inzet van de vrijwilligers van Breedband Hollands Kroon anderzijds hebben geleid tot dit succesvolle resultaat.

Photonic Networks

Aannemer Photonic Networks uit Alkmaar neemt de aanleg voor Kabeltex in uitvoering. De aanleg start in de omgeving Anna Paulowna en Breezand. Op bedrijventerrein Kruiswijk wordt het eerste gebouw met de benodigde apparatuur geplaatst. Na Anna Paulowna en Breezand wordt de rest van de gemeente Hollands Kroon aangesloten. Verwacht wordt dat de eerste inwoners rond de zomer actief gebruik kunnen maken van hun snelle internetverbinding. De aanlegplanning wordt binnenkort op de website geplaatst. Fijn dat er nog steeds aanmeldingen binnenkomen, aldus Corry de Lange.
Bron: NLkabel
Glasvezel in gemeente Deurne dankzij E-Fiber
image

9 januari 2019

Het is gelukt in Deurne; er komt een glasvezelnetwerk voor iedereen! Het enthousiasme voor glasvezel bleek erg groot te zijn onder de inwoners van Deurne. Dit goede nieuws is het resultaat van de inzet van lokale glasvezelambassadeurs en de samenwerking met de providers. De eerste werkzaamheden starten in het tweede kwartaal van 2019.

Eric Vos van E-Fiber is enthousiast: `Er was enorme vraag naar een stabiel netwerk in de gemeente Deurne. We zijn blij verrast door het grote enthousiasme. Niet alleen in de buitengebieden zitten mensen te springen om supersnel internet, maar ook in de kern van Deurne zelf. Met een aansluiting op het glasvezelnetwerk ben je de komende decennia verzekerd van een stabiele en betrouwbare internetverbinding.┤

Wethouder Helm Verhees van de gemeente Deurne is erg verheugd met het resultaat: `Een mooi begin van 2019! Ik bedank onze inwoners en iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. Bij de aanmelding zal mogelijk niet iedereen het zich gerealiseerd hebben, maar hierdoor hebben we er samen voor gezorgd dat het glasvezelnetwerk in de hele gemeente wordt uitgerold. Of zoals Neil Armstrong ooit zei: een kleine stap voor de mens, een grote sprong voor de mensheid.┤

Aanleg

De voorbereidingen voor de aanleg zijn inmiddels gestart en in het tweede kwartaal van 2019 gaat de eerste schop de grond in. De werkzaamheden zullen naar verwachting 18 maanden in beslag nemen. Tijdens deze aanlegperiode worden er in Deurne circa 15.000 aansluitingen gerealiseerd. De planning wordt binnenkort bekend gemaakt.

Providers

Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld kunnen nog steeds profiteren van een gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk, door een abonnement af te sluiten bij een van de beschikbare providers: Tweak, TriNed, Multifiber, Glasnet en SNLR.
Bron: NLkabel
Goedemorgen bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Er zijn geen berichten gepost.