obey-robots.txt
Welkom op Kabel Gebruikers Groep
Kabel internet experts support forum. Hulp bij vragen, klachten, storingen, modems, snelheid en internet problemen. Crew en leden helpen u graag.
Laatste 10 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.
  Onderwerp /      Laatste bericht

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV.

« Ga naar bericht

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV. Zeer concurrerende aanbieding Aanbieding voetbal FOX Sports live bij SKV in VeendamGoed nieuws voor Veendammer liefhebbers van voetbal. Zij kunnen oo...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
: 5458
: 1
Wouter
24 augustus 2016

BBC First bij SKV

« Ga naar bericht

SKV uit Veendam heeft BBC First in HD kwaliteit toegevoegd aan het digitale televisiepakket. De zender is te vinden op kanaal 47 in het digitale basispakket. De zender van de BBC die gericht is ...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
: 2170
: 1
CableGuy
01 juni 2016

Kabeltelevisie Pijnacker introduceert gratis TV-app

« Ga naar bericht

Stichting Kabeltelevisie Pijnacker heeft de ‘SKP TV-app’ geïntroduceerd, een app voor live televisie op tablet en smartphone. De app is beschikbaar voor iOS en gratis te gebruiken door alle SK...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 7705
: 1
CableGuy
30 januari 2015

Kabelinternet van IAE

« Ga naar bericht

http://www.bart.nl/ http://www.iae.nl/ http://www.claranet.nl/ Kabel Internet via IAE!, alléén voor inwoners van Aalst en Waalre!! Abonnementen: Light: 512 - 128 Kb/s € 20,29 per m...

  IAE Aalst en Waalre « Meer onderwerpen
: 9827
: 1
CableGuy
19 februari 2013

Stichting Kabelnet Veendam (SKV)

« Ga naar bericht

http://helpdesk.netvisit.nl/start http://www.kabelnetveendam.nl/

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
: 5462
: 1
CableGuy
19 februari 2013

Zender van de maand Oktober 192TV

« Ga naar bericht

192TV zender van de maand De periode 1960-1974 was een belangrijk tijdperk in de popmuziek. De zender van de maand oktober 192TV neemt u mee terug in de tijd met clipjes en tv-optredens van de gro...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 5380
: 1
pieterzegwaard
07 oktober 2012

Storing en onderhoud

« Ga naar bericht

Hier komen de actuele storingen en onderhoud werkzaamheden aan tv internet en telefonie.

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 5202
: 1
pieterzegwaard
07 oktober 2012

SKP 3in1

« Ga naar bericht

Per oktober introduceert SKP een 3in1-pakket met digitale televisie, internet en telefonie. Haarscherp beeld, supersnel internet en voordelig bellen al vanaf € 39,- per maand voor 20 Mb internet....

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
: 5881
: 1
CableGuy
07 oktober 2012
Verwijs naar deze site
Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Kabel Gebruikers Groep
BBcode: 
Kabel Gebruikers Groep
HTML: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn
NLconnect ondertekent handvest 5G: harmoniseer lokaal beleid
image

21 maart 2019

Vanmiddag nam staatssecretaris Mona Keijzer namens alle deelnemende partijen het Handvest 5G in ontvangst. NLconnect was mede-opsteller en -ondertekenaar van het handvest, waartoe Eurofiber het initiatief nam. In het handvest spreken partijen onder meer de intentie uit te komen tot verdere harmonisering van lokaal beleid. Zij verwachten dat 5G hierdoor sneller kan worden uitgerold en overlast voor inwoners en administratieve lasten voor de gemeenten kunnen worden beperkt.

Keijzer ontving het Handvest 5G tijdens de door het ministerie van EZK georganiseerde conferentie Nederland Digitaal. Met het handvest geven telecompartijen, bedrijfsleven, belangenorganisaties, kennisinstellingen, lokale en nationale overheden hun toezegging om met elkaar aan het werk te gaan om de koppositie die Nederland inneemt in de digitale samenleving te behouden. Partijen zijn het erover eens dat Nederland voorop moet blijven in de digitalisering. 

Lokaal beleid

Het betreft hier een miljarden-investering van de partijen die de benodigde netwerken zullen gaan aanleggen. Vanzelfsprekend is er additioneel spectrum nodig voor 5G dat beschikbaar dient te komen middels veilingen. Maar er zijn ook substantieel meer antennes en glasvezelverbindingen nodig. Op basis van de gestelde industrie-eisen gaat het op de langere termijn om duizenden nieuwe antenne opstelpunten, met minstens zoveel glasvezelverbindingen. Harmonisering van lokaal beleid is dan noodzaak.

NLconnect directeur Mathieu Andriessen lichtte dit toe in onderstaande video (opgenomen met dank aan Glasdraad en Spitters):

[embedded content]

Commitment

Samen anticiperen op de hoge eisen die de technologische ontwikkeling van 5G - of in bredere zin: hoogwaardige digitale connectiviteit - stelt, is een van de meest vitale zaken voor de toekomst en zal grote invloed hebben op zowel burgers, bedrijven als overheden. Deze uitdaging vraagt om samenwerking met alle belanghebbenden, zodat er oplossingen komen die recht doen aan de verschillende belangen. Betrokken partijen hebben de dilemma´s in de uitrol van 5G dan ook op een rij te gezet. De eerste constructieve stappen richting verdere samenwerking zijn reeds gezet en de uitgangspunten zijn helder. Dat is meteen de kern van het Handvest 5G: het commitment dat alle partijen deze uitgangspunten onderschrijven en met elkaar verder aan het werk gaan.

Aan het Handvest 5G werkten mee: Alliander | BenCom | Brainport Eindhoven | Eurofiber | Economic Board Groningen | Ericsson Nederland | Gemeente Den Haag | Gemeente Eindhoven| Huawei | KPN | Ministerie van Economische zaken & Klimaat | Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat | Nederland ICT | Netbeheer Nederland | NLconnect | Nokia | Spie | T-Mobile | Tele2 | TNO | VNG | VodafoneZiggo | VolkerWessels Telecom.
Bron: NLkabel
Highlights van de FttH Conference 2019
image

18 maart 2019

Van 12-14 maart vond de FttH Conference 2019 plaats, in de RAI in Amsterdam. NLconnect was trotse associated partner van het event.

Hieronder een verslag van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van glasvezel die op het congres de revue passeerden. Over 5G, telecomleges, Gigabit snelheden, start-ups, investeringen en kritiek op KPN:

Opening FttH Conference 

[embedded content]

5G

De aanstaande uitrol van 5G vormde een belangrijk onderdeel van het congres. Logisch natuurlijk, omdat voor 5G een fijnmazig glasvezelnetwerk nodig is. Een FttH netwerk is dan natuurlijk een meer dan interessante infrastructuur.  

Investeringen in glasvezel

Anno 2019 hebben veel private investeerders interesse in FttH. De tijden dat investeerders op het congres moesten worden overtuigd liggen definitief achter ons.

Uitrolambities van Nederlandse partijen

Verschillende Nederlandse partijen gaven acte de présence, waaronder KPN, T-Mobile en NLconnect leden Glasvezel Buitenaf en Glasdraad. KPN kreeg het daarbij de verduren, omdat het bedrijf de pijlen richt op gebieden waar reeds andere partijen actief zijn, in plaats van te focussen op de miljoenen huishoudens die nog geen glasvezel in de meterkast hebben of aanstonds krijgen. 

Lokaal beleid

Voor snelle en betaalbare uitrol zijn ook in ons land veranderingen nodig. Onder meer Eurofiber daarbij aan dat vooral het beleid van lokale overheden aan herziening toe is. NLconnect deed deze oproep vorig jaar en is blij met de hernieuwde steun van meerdere partijen.

Drukbezochte beurs

Het congres was bijzonder drukbezocht en dat gold ook voor de beursvloer, alwaar ook veel leden van NLconnect in en met stands te vinden waren.

Startups

Constantijn van Oranje, special envoy bij StartupDelta ging in gesprek gaan met startups, voor wie digitale connectiviteit met glasvezel van groot belang is. 

Van Gigabit naar 10 Gigabit

Uiteraard was er de nodige aandacht voor de unieke eigenschappen van FttH. In de strijd met DOCSIS 3.1 richt de markt zich op technieken om meerdere Gigabits te bieden, zowel aan de point to point zijde als aan de PON-kant.

Uitdaging binnenshuis

Een belangrijke uitdaging bevindt zich binnenshuis. NLconnect-lid Genexis lichtte dit uitvoerig toe.

2020: Berlijn 

Al met al een bijzonder vruchtbaar en interessant congres. Volgend jaar gaat het congres op herhaling, dit keer in Berlijn.
Bron: NLkabel
FTTH Conference bezoekt Amsterdam: speciale aandacht voor startups

6 maart 2019

Volgende week bezoekt de FTTH Conference - ´s wereld belangrijkste congres op het gebied van glasvezel - ons land. De 16e editie van het glasvezelcongres vindt van 12 tot en met 14 maart plaats in de RAI in Amsterdam. De komst van dit toonaangevende congres onderstreept dat Nederland weer op weg is een gidsland te worden op het gebied van glasvezel. 

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer en KPN CEO Maximo Ibarra zijn keynote speaker, evenals Constantijn van Oranje, special envoy bij StartupDelta. Laatstgenoemde zal op de conferentie in gesprek gaan met startups, voor wie digitale connectiviteit met glasvezel van groot belang is. 

NLconnect associate partner

De FttH Conference is `s werelds grootste jaarlijkse evenement op het gebied van glasvezelinternet en wordt bezocht door industry leaders, experts van marktpartijen, bestuurders en andere stakeholders die betrokken zijn bij de aanleg van glasvezel. Meer dan 3000 deelnemers uit meer dan 90 landen bezoeken de conferentie jaarlijks. NLconnect is associate congres partner van de FTTH Conference 2019.

Nederland wordt weer gidsland

De FTTH Council Europe heeft voor Amsterdam gekozen omdat Nederland voorop loopt met digitale innovatie en connectiviteit. Mathieu Andriessen, directeur NLconnect: `er gebeurt in ons land momenteel veel op het gebied van glasvezel, met nieuwe investeringen en innovatieve manieren van aanleg in buitengebieden en kernen. De komst van dit toonaangevende congres onderstreept dat we weer op weg zijn een gidsland te worden op het gebied van glasvezel.´

Programma en sprekers

Het programma bestaat uit panels en sprekers van toonaangevende bedrijven uit de internationale glasvezelindustrie. Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer zal haar keynote speech geven op 13 maart. Andere sprekers zijn Maximo Ibarra (KPN), Martijn Snoep (ACM), Alex Goldblum (Eurofiber), Roberto Viola (DG Connect, Europese Commissie), Dana Tobak (Hyperoptic), Mike McTighe (Openreach), Alisson Kirby (TDC Group, Mike Sherman (BT Group), Thomas Reynaud (Iliad), Enrique Blanco (Telefonica) en Emmanuel Lugagne Delpon (Orange Group Networks).

Investeringen, uitrol en 5G

Zij zullen stilstaan bij de actuele uitdagingen en onderwerpen op het gebied van technologie, wet- en regelgeving nieuwe businessmodellen en en investeringen in Fiber to the Home. In uiteenlopende panels zal ook aandacht zijn voor de stand van zaken rondom uitrol van FttH/B in verschillende Europese landen en bij de rol van glasvezel bij 5G. 

StartupDelta

Voor het eerst zal eens speciale sessie worden gewijd aan start-ups, in samenwerking met Startup Delta. Voor veel startups is uitmuntende digitale connectiviteit van levensbelang. Constantijn van Oranje, special envoy bij StartupDelta zal daarom de afsluitende keynote speech verzorgen op 14 maart en zal tevens deelnemen aan een gesprek met startups.
Bron: NLkabel