obey-robots.txt
14 December 2018, 06:45
Navigatie
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Kabel Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
DELTA eerste provider met 1 Gbps over kabel
image

30 november 2018

Vanaf 1 december levert DELTA in heel Zeeland internet met een snelheid van 1 Gigabit per seconde over de kabel. DELTA is de eerste provider in Nederland die al zijn klanten zo“n hoge internetsnelheid aanbiedt over de kabel.

DELTA leverde al snelheden tot 400 Mbps. Nu biedt de provider meer dan het dubbele en gaat met 1 Gbps over kabel landelijk aan kop. DELTA kan deze hoge snelheid leveren omdat het bedrijf een jaar geleden is gestart met een grootschalige netwerkupgrade en recent afscheid nam van het analoge radio- en tv-signaal. Dit zorgt samen voor meer capaciteit en ruimte op de kabel. Met deze stap vernieuwt DELTA het beste netwerk van Zeeland en is het daarmee klaar voor de digitale toekomst.

Eerste in Nederland

"Zeeland is met een provinciedekkend gigabit-netwerk de eerste in Nederland en daar zijn we trots op. In heel Zeeland kunnen onze klanten nu kiezen voor supersnel 1000 Mbps internet", zegt Ludolf Rasterhoff, directeur Telecom. "Ons netwerk wordt tegelijkertijd nóg betrouwbaarder en stabieler. Dat is belangrijk omdat het internet een steeds grotere rol speelt in het dagelijkse leven en in bedrijfsvoering van onze klanten."

DOCSIS 3.1

Om deze hoge snelheden te leveren, voert DELTA een grote netwerkupgrade uit. Op 15.000 plaatsen door heel Zeeland wordt apparatuur vervangen. Daardoor wordt het met een nieuwe techniek (DOCSIS 3.1) mogelijk om over coax veel hogere snelheden te leveren en is het netwerk van DELTA klaar voor de toekomst.

Nieuw modem

Om de supersnelle internetverbinding in huis te halen is een nieuw modem nodig. Klanten die 1 Gbps internet bestellen krijgen dit nieuwe modem gratis in bruikleen.
Bron: NLkabel
E-Fiber kiest NKM voor aanleg FttH in Koggenland

28 november 2018

E-Fiber heeft een aannemingsovereenkomst ondertekend met aannemer NKM voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Koggenland. In december van dit jaar gaat de eerste schop nog de grond in. Op dit moment is aannemer NKM in opdracht van E-Fiber ook bezig met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Zeevang.

Alle inwoners en bedrijven in Koggenland krijgen glasvezel. Dit is het resultaat van de samenwerking tussen de gemeente Koggenland, E-Fiber, de ambassadeurs, providers en natuurlijk alle inwoners van Koggenland. Eind 2018 gaat de aanleg van het glasvezelnetwerk van start. Tijdens de aanlegperiode kunnen inwoners nog zonder activeringskosten overstappen op een van de providers, waaronder Tweak, Multifiber en TriNed.
Bron: NLkabel
Performance management: brandstof voor de verbetermotor
image  2 minuten

Veel organisaties willen graag continu verbeteren. Geļnspireerd door aansprekende voorbeelden van LEAN management worden medewerkers aangezet om voortdurend met elkaar te zoeken naar hoe het allemaal nog een beetje beter kan. Daarvoor heb je dan de juiste verbetercultuur nodig. En natuurlijk dagstarts en af en toe een kaizen sessie. Het klinkt allemaal heel eenvoudig. De praktijk is echter weerbarstig. Na een fanatieke start, meestal onder begeleiding van een enthousiaste consultant met een groene of zwarte band, gaan we al snel weer over tot de orde van de dag. `Elke dag prima“ is toch ook mooi?

Als `organisatieverbeteraar“ vraag ik me af wat we kunnen doen om het verbeteren ook echt continu te laten worden. Want dat blijft wat mij betreft hard nodig om op steeds globalere markten te concurreren en maatschappelijke problemen op te lossen. In dit artikel zoom ik in op één van de dingen die daarbij kunnen helpen: performance management.

Een goed begin is het halve werk

Binnen LEAN management staat de `gemba“ oftewel `de werkvloer“ centraal. Uitgangspunt is dat de medewerkers die het werk uitvoeren volop ideeėn hebben over hoe het werk slimmer kan. We moeten alleen organiseren dat er tijd en ruimte komt om deze ideeėn in de praktijk te brengen. De opstart van continu verbeteren gaat veelal gepaard met een bredere aandacht voor LEAN/Six Sigma. Daarbij worden concrete handvatten gegeven als 5S en 8 vormen van verspilling om het onderkennen kleine verbetermogelijkheden gemakkelijker te maken. Door consequent op vaste moment hiermee bezig te zijn, lossen teams knelpunten op en verbeteren zij hun prestaties. Het management is tevreden en trots op het feit dat ze geleerd hebben ruimte te geven. En dan gaat het allemaal vanzelf!

Toch stokt dat mooie proces vaak na enige tijd. Alsof de brandstof op is en de motor stilvalt. Na een tijdje zijn de meest voor de hand liggende zaken wel verbeterd. Kennelijk is er een nieuwe impuls nodig. Hoe zorgen we ervoor dat er regelmatig nieuwe impulsen komen?

Performance management

Ik denk dat we daarvoor goed gebruik kunnen maken van een oude klassieker: performance management. Het is mijn ervaring dat veel teams geholpen zijn met een heel duidelijk beeld van wat we willen bereiken met het verbeteren en waarom dat waardevol is. Een concreet doel waar men `tegenaan kan verbeteren“. Liefst meetbaar en met een herkenbare eigen invloed. Zo raakten teams bij een bank gemotiveerd door de uitdaging om de doorlooptijd van hypotheekoffertes terug te brengen van 19 naar 10 werkdagen. Teams bij een woningcorporatie vonden juist inspiratie in het doel om 90% van de woningen `aansluitend“ (zonder tussentijdse leegstand) te verhuren. De meeste mensen vinden het nu eenmaal prettig te werken aan een concreet doel waarvan de klantwaarde evident is. Tegen deze intrinsieke motivatie kan geen bonus tegenop.

De rol van het management

Het vertalen van `hoogover“ strategie en beleid naar duidelijke en meetbare doelen is een duidelijke rol voor het management. Daarbij is het belangrijk te zorgen voor frequente metingen (en terugkoppeling!) in hoe de organisatie presteert op die doelstellingen. En hoe de verbeterinspanningen van de teams daaraan bijdragen*. Ook het management moet dus continu bezig zijn met het verbeteren! Het helpt om te werken met vaste ritmes, bijvoorbeeld door elk kwartaal enkele doelen uit het jaarplan centraal te stellen.

Betekent dit dat de ruimte van verbeterteams moeten terugschroeven? Nee, zeker niet! Het is belangrijk doelen te stellen in termen van de gewenste uitkomsten van processen en de effecten die we daarmee voor klanten en burgers beogen. De manier waarop die doelen gerealiseerd worden blijft primair het domein van de teams zelf. Zo krijgen we het beste van twee werelden: de focus van performance management en de creativiteit en energie die loskomt als we teams de ruimte geven te verbeteren.

* Six Sigma biedt een mooi instrument om de relatie tussen organisatiedoelstellingen en teamverbeteringen in beeld te brengen: de zogenaamde `Critical to Quality flowdown“.

Lees ook: Continu verbeteren? Projecten zijn verspilling

Masterclass Continuous Performance Improvement maart 2018
Bron: NLkabel
Goedemorgen bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Er zijn geen berichten gepost.