obey-robots.txt
Aanleg glasvezelnet Hollands Kroon gestart

9 januari 2019

Op maandag 7 januari 2019 is gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Hollands Kroon. Coöperatie Breedband Hollands Kroon werkt sinds oktober 2016 samen met Kabeltex aan de realisatie van het netwerk. Photonic Networks uit Alkmaar neemt de aanleg voor Kabeltex in uitvoering.

Kabeltex

Jaap Drijver (Kabeltex) en Corry de Lange (Coöperatie Breedband Hollands Kroon) tekenen de overeenkomst voor de aanleg van het glasvezelnetwerk

Breedband Hollands Kroon werkt sinds oktober 2016 samen met Kabeltex aan de realisatie van het netwerk. Deze samenwerking werpt nu zijn vruchten af. De combinatie van ondernemerschap, onafhankelijkheid, kennis en ervaring van Kabeltex enerzijds en het netwerk en de inzet van de vrijwilligers van Breedband Hollands Kroon anderzijds hebben geleid tot dit succesvolle resultaat.

Photonic Networks

Aannemer Photonic Networks uit Alkmaar neemt de aanleg voor Kabeltex in uitvoering. De aanleg start in de omgeving Anna Paulowna en Breezand. Op bedrijventerrein Kruiswijk wordt het eerste gebouw met de benodigde apparatuur geplaatst. Na Anna Paulowna en Breezand wordt de rest van de gemeente Hollands Kroon aangesloten. Verwacht wordt dat de eerste inwoners rond de zomer actief gebruik kunnen maken van hun snelle internetverbinding. De aanlegplanning wordt binnenkort op de website geplaatst. Fijn dat er nog steeds aanmeldingen binnenkomen, aldus Corry de Lange.
Bron: NLkabel
Glasvezel in gemeente Deurne dankzij E-Fiber
image

9 januari 2019

Het is gelukt in Deurne; er komt een glasvezelnetwerk voor iedereen! Het enthousiasme voor glasvezel bleek erg groot te zijn onder de inwoners van Deurne. Dit goede nieuws is het resultaat van de inzet van lokale glasvezelambassadeurs en de samenwerking met de providers. De eerste werkzaamheden starten in het tweede kwartaal van 2019.

Eric Vos van E-Fiber is enthousiast: `Er was enorme vraag naar een stabiel netwerk in de gemeente Deurne. We zijn blij verrast door het grote enthousiasme. Niet alleen in de buitengebieden zitten mensen te springen om supersnel internet, maar ook in de kern van Deurne zelf. Met een aansluiting op het glasvezelnetwerk ben je de komende decennia verzekerd van een stabiele en betrouwbare internetverbinding.´

Wethouder Helm Verhees van de gemeente Deurne is erg verheugd met het resultaat: `Een mooi begin van 2019! Ik bedank onze inwoners en iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. Bij de aanmelding zal mogelijk niet iedereen het zich gerealiseerd hebben, maar hierdoor hebben we er samen voor gezorgd dat het glasvezelnetwerk in de hele gemeente wordt uitgerold. Of zoals Neil Armstrong ooit zei: een kleine stap voor de mens, een grote sprong voor de mensheid.´

Aanleg

De voorbereidingen voor de aanleg zijn inmiddels gestart en in het tweede kwartaal van 2019 gaat de eerste schop de grond in. De werkzaamheden zullen naar verwachting 18 maanden in beslag nemen. Tijdens deze aanlegperiode worden er in Deurne circa 15.000 aansluitingen gerealiseerd. De planning wordt binnenkort bekend gemaakt.

Providers

Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld kunnen nog steeds profiteren van een gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk, door een abonnement af te sluiten bij een van de beschikbare providers: Tweak, TriNed, Multifiber, Glasnet en SNLR.
Bron: NLkabel
Eerste klanten voor DELTA buiten Zeeland

18 december 2018

Binnen een half jaar heeft DELTA de 10.000ste DELTA-internetklant buiten Zeeland verwelkomd. In het Utrechtse Langbroek is vandaag het eerste internetabonnement in gebruik genomen. In de voortuin van het bedrijf Van Vliet Kastanjehout werd door de ondernemer Ernst-Jan Damen en directeur DELTA Telecom Ludolf Rasterhoff tijdens een ceremoniële handeling een Zeeuwse strandpaal onthuld. De paal staat symbool voor de eerste DELTA-internetaansluiting buiten Zeeland.

Sinds het begin van dit jaar organiseerde DELTA campagnes in 21 gebieden buiten Zeeland. Sindsdien kozen 10.000 klanten voor een internetabonnement bij DELTA. Vandaag activeerde DELTA de eerste internetaansluiting in de Utrechtse regio Kromme Rijnstreek. Naast Utrecht, bevinden de campagnegebieden zich in de provincies Limburg, Brabant, Gelderland, Zuid-Holland, Noord-Holland en Drenthe.

Buitengebieden Utrecht

Onthulling Delta paal Langbroek; VLNR; Delta-directeur Lodolf Rasterhoff, midden wethouder Hans Marchal en rechts Ernst-Jan Damen van Van Vliet Kastanjehout
Foto ; Pim Ras

"Het is ongelooflijk snel gegaan. In maart verkocht DELTA de eerste abonnementen buiten Zeeland en na slechts een paar maanden staan we bij iemand thuis met een supersnelle DELTA-internetverbinding", aldus Rasterhoff. "En we zijn vastberaden deze groei voort te zetten. De ambitie is om volgend jaar in iedere provincie voet aan de grond te hebben." Eind mei 2018 werd bekendgemaakt dat het buitengebied van de regio Kromme Rijnstreek een glasvezelnetwerk zou krijgen. Meer dan de helft van de ongeveer 3.500 huishoudens heeft zich ingeschreven voor een aansluiting, waarmee de vooraf gestelde voorwaarde is behaald. Het gaat om het buitengebied van Utrechtse Heuvelrug, Houten, Wijk bij Duurstede, Bunnik, Zeist (zuidelijk van de stad), een groot deel van Woudenberg en het gebied van Rhenen langs de Nederrijn tot en met Elst.

Glasvezel belangrijke katalysator voor groei bedrijven

Aan de flanken van de Utrechtse Heuvelrug ligt houtwerf Van Vliet Kastanjehout. Directeur Ernst-Jan Damen over de nieuwe aansluiting: "Interactieve TV, video´s streamen of foto´s uploaden. Je hoeft thuis niemand uit te leggen wat de voordelen zijn van een snelle internetverbinding. Maar voor ons is een snelle en stabiele internetverbinding ook een hele belangrijke katalysator voor de verdere groei van het bedrijf."
Bron: NLkabel