obey-robots.txt
Glasvezelworkshop van BAM Infra Telecom tijdens Girlsday

16 april 2019

BAM Infra Telecom organiseerde op donderdag 11 april een glasvezelworkshop voor meiden tussen 10 tot 15 jaar. Het bedrijf opende zijn deuren in het kader van Girlsday 2019. Girlsday laat meiden de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven.

In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. VHTO Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek wil de participatie van meisjes in deze sectoren vergroten. Girlsday is een van de activiteiten van VHTO om meisjes te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT.

Glasvezelworkshop en -gastcollege

BAM Infra Telecom deed ook mee en organiseerde een glasvezelworkshop in Zwammerdam voor zo´n 25 meiden. Eerder in de week verzorgde het opleidingscentrum van BAM Infra Telecom een avond voor jongens en meiden van groep 7/8 en het VMBO rondom de technische beroepen binnen de telecombranche en later in de week gaf BAM een gastcollege glasvezeltechniek voor scholieren van MBO Rijnland.

Girlsday

Aan Girlsday 2019 deden bijna 11.000 meisjes (van 10 tot 15 jaar) mee bij 366 bèta, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven. De meisjes maakten tijdens Girlsday 2019 kennis met de veelheid aan mogelijkheden en konden deelnemen aan interessante activiteiten. Ook maakten zij kennis met vrouwelijke medewerkers en leerden meer over bèta/technische werkzaamheden. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie. Girlsday 2019 werd in samenwerking met TechniekTalent.nu en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap georganiseerd.
Bron: NLkabel
CBizz neemt glasvezelnetwerk KBP over
image

1 april 2019

CBizz is de nieuwe eigenaar van het glasvezelnetwerk op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert. KBP en CBizz zijn tot overeenstemming gekomen over de overdracht en deze is recent geeffectueerd.

KBP heeft in 2012 geïnvesteerd in de aanleg van een glasvezelnetwerk. Dit zodat alle nieuwe bedrijven die zich hier gingen vestigen vlot en eenvoudig aangesloten konden worden. Inmiddels zijn alle actieve bedrijven en camera´s op het bedrijvenpark aangesloten op dit glasvezelnetwerk.

Met de overname door CBizz is de continuïteit van het glasvezelnetwerk gewaarborgd en kunnen de bedrijven op het Kempisch Bedrijvenpark gebruik blijven maken van het netwerk. Daarnaast zorgt CBizz voor vernieuwing van het glasvezelnetwerk en zal zij hierover een op bedrijventerreinen toegespitst aanbod gaan leveren.

Voor CBizz is de aanwinst van glasvezelnetwerk KBP een goede aanvulling op haar reeds bestaande infrastructuur. Ze is actief op ruim honderd bedrijventerreinen en heeft afgelopen jaar onder andere het glasvezelnetwerk gerealiseerd op het naastgelegen bedrijventerrein Hapert.
Bron: NLkabel
Proef met regionaal nieuwsvenster bij Kabelnoord, CAI Harderwijk en Ziggo
[unable to retrieve full-text content]

NLconnect-leden Kabelnoord en CAI Harderwijk werken mee aan een unieke samenwerking tussen de publieke en regionale omroepen. Ook Ziggo doet mee met de proef. NPO 2 gaat op 1 april van start met een drie maanden durende proef voor vensterprogrammering. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) begint samen met regionale omroepen en de drie kabelbedrijven op […]

Het bericht Proef met regionaal nieuwsvenster bij Kabelnoord, CAI Harderwijk en Ziggo verscheen eerst op NLconnect is de branchevereniging van de breedband-sector.
Bron: NLkabel