obey-robots.txt
25 Maart 2019, 09:14
Navigatie
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Kabel Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Photonic Networks Infra voltooit glasvezelverbinding tussen Eemshaven en Groningen

4 december 2018

Photonic Networks Infra heeft de aanleg van haar glasvezelverbinding van Dataport Eemshaven naar Groningen voltooid. Door deze verbinding wordt Groningen verder ontsloten voor internationale data-communicatie door zeekabels die aanlanden in de Eemshaven van Groningen Seaports. Met deze verbinding is een capaciteitstoename gerealiseerd van meer dan 38 Terabit per seconde, gegeven†de huidige stand der techniek.†De rechtstreekse verbinding is van vitaal belang voor datacenters en het realiseren van de kortste internationale route naar de belangrijke Internet exchange in Amsterdam.

De nieuwe glasvezelkabel van Photonic Networks Infra verbindt Dataport Eemshaven met Groningen en zodoende ook met de AMS-IX in Amsterdam. Dataport Eemshaven is over land via glasvezel ook verbonden met Hamburg.

Datacenters

De directe ligging aan zee en daarmee de aanwezigheid van zeekabels voor hoogspanning en data maakt de Eemshaven een belangrijke vestigingsplaats voor datacenters. Directeur Photonic Networks, Gerard Jacobs: `Onze nieuwe glasvezelverbinding is een essentiŽle verbinding voor de ontwikkeling van bestaande en nieuwe datacenters in de Eemshaven, omdat ze de juiste connectiviteit en kwaliteit biedt: een zeer hoge bandbreedte en lage latency door een zeer korte route naar ScandinaviŽ, Hamburg de UK en Amsterdam.ī

Zeekabels

De Eemshaven is via zeekabels met glasvezel verbonden met Denemarken, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Eerder deze maand kwam nog een nieuwe zeekabel aan land, de zogenaamde COBRA kabel. Met deze hoogspanningskabel is tevens een nieuwe glasvezelkabel getrokken van Denemarken (Esbjerg) naar Nederland.

Over Photonic Networks

Photonic Networks Infra legt naast langeafstands glasverbindingen ook glasvezelnetwerken aan op met name bedrijventerreinen, waarbij het streven is om alle bedrijven op een terrein aan te sluiten. Het bedrijf verzorgt ook de belichting van de glasvezelnetwerken. Daarbij is gekozen voor een open architectuur, waardoor meerdere providers hun services kunnen aanbieden. Photonic Networks is tevens importeur van optische componenten en producten.
Bron: NLkabel
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Goedemorgen bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Er zijn geen berichten gepost.