obey-robots.txt
Vier nieuwe business consultants versterken het team van O&i
image  3 minuten

De afgelopen maanden hebben vier collega´s het team business consultants van O&i versterkt, met diverse achtergronden en ervaringen in Verandermanagement, Data gedreven verbeteren en Continuous Improvement. In dit artikel stellen zij zich graag aan je voor.

Alexander Rietkerk

Alexander RietkerkAlexander Rietkerk woont samen met zijn vriendin in Utrecht. Hij heeft veel ervaring met het (her)inrichten van processen en in het bijzonder binnen de financiële sector. Alexandert vertelt: "Na mijn studie Bedrijfseconomie ben ik gestart bij Capgemini waar ik ruim vier jaar werkte in het competence cluster Asset en Procesmanagement. Daar hoorde ik de naam O&i al regelmatig in positieve zin voorbij komen. Na Capgemini heb ik een aantal jaar als financial consultant bij SNS REAAL gewerkt, waarna ik besloot verder te gaan als zzp-er. In deze rol als zelfstandige heb ik in verschillende rollen diverse verbeterprojecten mogen begeleiden. Daarnaast heb ik een eigen praktijk in vitaliteit en coaching opgezet. In mijn vrije tijd lees ik graag, sport ik regelmatig, vind ik het heerlijk om in de natuur te zijn en te reizen.

Hoe help jij organisaties verder in hun verandering?
Onlangs maakte ik de stap naar O&i, waar ik de mogelijkheid zie om mijn kennis verder aan te scherpen en te delen. In mijn rol als senior business consultant neem ik organisatie mee in (ICT) veranderingen en procesoptimalisatie (CPI). Ik kan erg van de details zijn door mijn nieuwsgierige aard en zorgvuldigheid, maar kan zaken ook goed vanuit de context bekijken. Waar ik me op wil focussen is het (her)inrichten van organisatieonderdelen om bijvoorbeeld meer wendbaar (Agile) te worden. Hier komen mijn kennis en vaardigheden het beste tot zijn recht.

Wat verwacht je van je nieuwe rol bij O&i?
"Ik verwacht mijn werkveld qua sectoren te kunnen verbreden, met uitdagende opdrachten bij interessante opdrachtgevers. En met voldoende ruimte voor zowel de proces- als de menselijke kant. Maar ook een thuisbasis waarbij we met O&i collega´s kennis delen en opbouwen. Inhoudelijk wil ik mijzelf verder ontwikkelen binnen domein proces en data gedreven veranderen, en echt het verschil kunnen maken binnen een organisatie. Ik stap er met veel plezier in!"

Hugo Broekhuis

Hugo BroekhuisHugo Broekhuis studeerde in de zomer 2017 af in Human Resource Management, waarbij zijn belangstelling vooral ging naar de IT-wereld en combinatie van IT en mens. Hugo: "Tijdens mijn afstudeerperiode schreef ik een advies over het implementeren van een HR-informatiesysteem voor een internationaal IT bedrijf. Hier kwam ik in aanraking met het consultancy vak."

Wat vind jij belangrijk in je vak? 
"Het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en deze ook daadwerkelijk kunnen implementeren binnen de organisatie geeft mij energie. Hierbij vind ik het belangrijk om een sfeer te creëren binnen het team waarbij iedereen zich betrokken voelt."

Wat verwacht je van je nieuwe functie bij O&i? 
"Binnen O&i hoop ik ervaring op te doen binnen verschillende organisaties, maar ook op verschillende kennisgebieden. Mijn interesse ligt in het optimaal benutten van de techniek om zo een verandering tot stand te brengen. Dat is voor mij de ideale combinatie van deze functie."

Kan je iets vertellen over je huidige opdracht? 
"Na mijn eerste dag bij O&i mocht ik vrijwel direct mee met een collega managing consultant naar de Wageningen Universiteit. Hier hebben we samen met de opdrachtgever een scherpe focus aangebracht en een stappenplan ontwikkeld om de strategische doelen voor online educatie te kunnen realiseren. Op dit moment begeleiden wij het verandertraject. Voor mij is dit de perfecte leeromgeving waarin techniek en verandermanagement bij elkaar komen. Ik leer veel over wat er allemaal bij een grote opdracht komt kijken."

Jason Stoop

Jason StoopJason Stoop is een gedreven professional met een bedrijfseconomische achtergrond, ruime ervaring in Verandermanagement (Agile en LEAN) en met een enorme passie voor leren en continu verbeteren vanuit een klantgerichte benadering. Jason heeft veel ervaring in de bancaire sector in zowel uitvoerende rollen binnen de commercie, adviesrollen en leidinggevende rollen.

Wat verwacht je van je nieuwe functie bij O&i?
Jason: "Als consultant bij O&i verwacht ik een variatie aan opdrachten uit te kunnen voeren die aansluiten bij mijn persoonlijke behoeften. Wat mij bij O&i aantrekt is enerzijds de variatie in opdrachten, de projecten en de academy. En anderzijds de proposities zoals Customer Journey Management en het Continuous Performance Improvement. Deze twee proposities liggen dicht bij mij wat ik als consultant belangrijk vind."

Vanuit de O&i Academy leggen we focus op de kennisontwikkeling van de consultants, maar vooral ook aan kennisontwikkeling en overdracht richting onze klanten. Inzichten geven, een inspiratie zijn voor anderen of het effectiever maken van anderen, dat geeft energie!
In de opdrachten en projecten werk ik samen met de klant aan een beoogd doel van de klant. Vanuit die coöperatieve houding begint de reis die we samen gaan bewandelen. Het willen leren begrijpen waar de organisatie van de klant voor staat en naar toe wil, het vervolgens weten hoe het verschil gemaakt kan worden en daar adequaat invulling aan geven, is wat mij drijft. Zoals in elke customer journey wordt er gesproken over een `peak end rule´. Mijn missie is dat ik de organisatie het gevoel kan geven dat ik één van hen ben en kwalitatief mijn bijdrage lever aan het beoogde resultaat. Dat betekent voor mij dat ik tot op het laatste moment het verschil wil maken.

Hoe pak je dat aan binnen je huidige opdracht?
In mijn huidige opdracht bij een wereldwijde Verzekeringsmaatschappij ben ik de spil tussen de business en de IT-afdeling. De organisatie opereert in een snel veranderende markt waarbij IT uitgedaagd wordt om oplossingen voor functionele behoeften te creëren met een `short time to market´. In dit project is het doel om een systeem, waarin een product wordt verwerkt en geadministreerd, te ontmantelen. Dit betekent dat er functionaliteiten gebouwd moeten worden voor het nieuwe IT-systeem. Via een Agile aanpak (aan de hand van SCRUM) voeren we deze opdracht uit. Als spil binnen een multidisciplinair team houd ik overzicht op `the job to be done´, neem ik besluiten over wat er gedaan moet worden en wat niet en zorg ik voor een adequate afstemming met de stakeholders en de belanghebbenden.

Merijn Pama

Merijn Pama studeerde Bouwtechnische Bedrijfskunde in Utrecht en volgde daarna een Master Organisatiewetenschappen in Tilburg. Hiervoor was hij werkzaam als consultant waar hij publieke partijen hielp om op basis van data te verbeteren. Bij O&i blijft Merijn zijn passie inzetten om organisaties data gedreven te verbeteren. Hij zegt: "Data biedt ons nieuwe inzichten die gecombineerd met goed verstand resulteren in betere beslissingen. Ik help organisaties graag om hun eigen verbeterkracht met data te ontwikkelen."

Continu verbeteren, hoe pas je dat toe? 
Je zou kunnen zeggen dat verbeteren mij in het bloed zit. Elke dag ben ik bezig om in mijn werk maar ook privé de dingen weer net iets beter te doen. Ik word blij van nieuwe dingen leren, continu jezelf uitdagen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Jezelf continue verbeteren is hard werken, maar vraagt ook ruimte en rust om weer op te laden. Die energie vind ik in het contact met andere mensen. Ik ben echt een gezelligheidsmens en geniet volop van de momenten met familie, vrienden en collega´s.

Bij O&i ben ik onderdeel van een diverse club van consultants die samen allemaal bezig om onze klanten te helpen verbeteren. Het mooie aan de diversiteit van collega´s is dat er altijd wel iemand is die of een ervaring kan delen of je van een nieuwe invalshoek kan voorzien. Dat maakt dat ik hier steeds weer leer en dus ook beter wordt in mijn werk. Een goed voorbeeld van `learning on-the-job´.

Kan je iets vertellen over je huidige opdracht? 
Momenteel werk ik aan twee opdrachten. Ik help een lokale overheid om de eerste stappen te zetten met data gedreven sturing. De eerste stap is zorgen dat de data op orde is zodat we betrouwbare informatie krijgen. Vervolgens realiseren we samen met de business en IT de eerste toepassingen en zetten we continu kleine stappen op het gebied van data gedreven sturing. Vanuit deze rol breng ik de behoefte in kaart: waar willen we naartoe en hoe kunnen we dat realiseren. Sommige toepassingen zijn relatief simpel te maken, andere vragen om creatief denkwerk.

In mijn andere opdracht werk ik voor een grote overheidsorganisatie waar we een audit doen op het customer journey management. Ook hier speelt data een belangrijke rol. In deze audit kijken we hoe de kwaliteit van het customer journey management is en hoe de organisatie hier in stappen kan zetten.

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe uitdaging en spreekt consultancy je aan? Bekijk dan zeker onze vacatures!
Bron: NLkabel
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.