obey-robots.txt
21 April 2019, 00:37
Navigatie
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Kabel Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
De vijf beste blogs over Business Agility van het afgelopen jaar
image††2 minuten

Het afgelopen jaar schreven we meerdere artikelen over Business Agility, de verschillende vormen van wendbaarheid en hoe je wendbaar processen†inricht binnen je organisatie. Het kan natuurlijk zo maar zijn dat je een artikel hebt gemist. Daarom zetten we de best gelezen items van 2017 voor je op een rij. Van praktische tips†voor Agile werken†tot visies op wendbare business modellen.

1. Zes principes voor je high performance scrum team

Wie wel eens naar sport kijkt weet dat een team meer is dan de som der delen. Teamleden versterken elkaar. Dit werkt niet alleen in de sport zo, maar ook in de muziek of op toneel ťn in organisaties. Excellent presterende teams zijn niet alleen iets van topbedrijven, ze kunnen net zo goed werkzaam zijn binnen een overheidsorganisatie, bank of zorginstelling. Verschillende veranderprogrammaīs zijn al gefocust op het thema `High Performanceī, maar wat onderscheidt een High Performance team van andere teams? En hoe stel je zoīn team samen?
Lees verder

2. 5◊5 manieren waarop een millennial wel waarde toevoegt aan de wendbare organisatie

De media staan vol vurige betogen over de millennial. Deze zou vooral zijn zin willen doordrijven, is lui, ongeduldig, stressgevoelig, overschat zichzelf en kan niet samenwerken. Daarnaast is de millennial ook nog eens de hele tijd met zijn telefoon in de weer en niet loyaal naar zijn werkgever. Uit verschillende onderzoeken blijkt, gelukkig, dat dit meestal misvattingen zijn. In deze blog vind je 5X5 manieren waarop en hoe de millennial wel van toegevoegde waarde kan zijn binnen een wendbare organisatie, mits je zijn of haar potentieel weet te benutten en te behouden.
Lees verder

3. Scrum opschalen is jouw organisatie veilig met Safe

Bijna elke organisatie streeft er tegenwoordig naar om wendbaar te zijn. Wie wil er nou niet sneller kunnen reageren op klantwensen of veranderende markteisen? Veel organisaties zijn dan ook - soms schoorvoetend, soms grootschalig - overgegaan op Agile vormen van werken en managen. Waar Scrum begon als een methode om met een klein team versneld klantwaarde te leveren, wordt bij opschaling steeds meer coŲrdinatie en afstemming gevraagd tussen teams die afhankelijkheden hebben met elkaar.
Lees verder

4. De organisaties als blokkendoos: wendbaarheid en legolisering

Bedrijven houden graag de klant centraal. Vaak zijn het mooie woorden en worstelen ze vervolgens met de invulling. Selfservice concepten zijn belangrijk om klantbeleving via digitale kanalen hoog te houden. Voor sales is het centraal houden van de klant vanzelfsprekend. Een vaak gehoorde klacht van sales is dat zij wel oog hebben voor de behoefte van de klant, maar dat door de manier waarop het bedrijf van bestelling naar levering komt de klant uit beeld raakt. De spanning tussen de behoefte tot maatwerk vanuit het verhogen van customer intimacy en het efficiŽnt kunnen leveren vanuit een perspectief van operational excellence is voor veel bedrijven een grote uitdaging.
Lees verder

5. Wendbare processen: hard voor de zaak

In de ontwikkeling van het proces denken is al langer oog voor deze mogelijke nieuwe verstarring. Om verstarring te voorkomen zetten sommige bedrijven in op continue verbetering: hun lean programma begint aan de menskant. FinanciŽle instellingen zetten in op `straight throughī en `roboticsī. Weer andere organisaties maken de stap naar ondersteuning van gestructureerde en ongestructureerde processen. Hierin is vaak het zaakperspectief dominant om flexibiliteit en ondersteuning van de kenniswerk vorm te geven. In deze blog verkennen we het zaakgericht werken, adaptive en dynamic casemanagement, als vehikel voor het maken van wendbare processen.
Lees verder

Meer lezen over Business Agility? Deze maand schrijven we meerdere artikelen binnen dit thema. Blijf ze zeker volgen!
Bron: NLkabel
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Goedenacht bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Er zijn geen berichten gepost.