obey-robots.txt
Wat is DOCSIS 3.1? [Factsheet]

Met DOCSIS 3.1 bereidt de kabel zich voor op de toekomst. Elk jaar wordt er meer data verstuurd. Nederlanders doen steeds meer online: thuiswerken, winkelen, online back-ups maken, foto´s en video´s delen, gamen, e-mailen en skypen. En ook apparaten zijn steeds vaker verbonden met internet. Er is al met al een groeiende behoefte aan breedbandcapaciteit. Met de techniek DOCSIS 3.1 groeit de kabel mee met die vraag met de zekerheid van een hoge kwaliteit verbinding. 

Wat is DOCSIS 3.1 ?

DOCSIS 3.1 is een doorontwikkeling van de succesvolle DOCSIS en EuroDOCSIS specificaties 1.0, 2.0 en 3.0. DOCSIS is een afkorting van Data over Cable Service Interface Specification en is een techniek die kabelbedrijven in staat stelt om informatie over een coax-kabel te vervoeren. De 3.1 -specificatie is ontwikkeld door Cable Labs en is bedoeld om een nieuwe generatie van kabeldiensten mogelijk te maken en om kabelbedrijven in staat te stellen te blijven voldoen aan de toekomstige consumentenvraag naar snelle verbindingen en geavanceerde toepassingen.

Gigabit snelheden

DOCSIS 3.1 maakt Gigabit snelheden via de kabel mogelijk. De standaard specificeert snelheden tot 10 Gbps downstream en tot 2 Gbps upstream en definieert een uitbreiding van het frequentiespectrum tot eerst 1,2 GHz en later tot 1,7 GHz. Dit resulteert in een enorme capaciteitsuitbreiding van een HFC netwerk.

Full duplex DOCSIS 3.1

Inmiddels wordt bij Cablelabs al weer nagedacht over de volgende stap: full duplex DOCSIS 3.1. Het is dan mogelijk om zowel downstream als upstream een data bandbreedte te halen van 10 Gbps bij een beschikbare frequentieband tot 1002 MHz.

In onderstaand factsheet zetten we de details van de specificatie op een rij:

factsheet-docsis3.1

Veelgestelde vragen

Wat is DOCSIS 3.1? [Factsheet]

Hoe werken WiFi en WiFiSpots? [Factsheet]

7 vragen over onderzoek internetsnelheid [video]
Bron: NLkabel
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.