obey-robots.txt
Amsterdam in je broekzak met weCity Premium WiFi Pass

23 augustus 2016

Een WiFi Pass die in heel Amsterdam toegang biedt tot het WiFi netwerk van Ziggo. En die in combinatie met de App van weCity, toeristen lokale informatie over musea, horeca en evenementen geeft. En de mogelijkheid biedt kaartjes te reserveren en af te rekenen.
Om dat te bereiken werken Ziggo en weCity vanaf vandaag samen in Amsterdam.

Uitbreiding WifiSpots

Ziggo vlagZiggo investeert fors in de uitbreiding van het aantal straatkasten in steden en toeristische gebieden om zo een volledig dekkend WiFi netwerk te realiseren. Ook niet-Ziggo klanten (en toeristen) kunnen op die manier, tegen geringe vergoeding, gebruik maken van de WifiSpots van Ziggo. Danny Peil (Manager Sales & Business Development) geeft aan: "Om deze samenwerking in Amsterdam tot een succes te maken, breiden we het aantal straatkasten aanzienlijk uit. We zien dat zelfs de 4G netwerken moeite hebben de groei van mobiele data bij te houden. Om die reden blijven we investeren in de uitrol van ons WiFi netwerk." WifiSpots waren al toegankelijk voor Ziggo klanten.

weCity lokale websites en App

In Amsterdam maakt de start-up weCity gebruik van WifiSpots. weCity krijgt hiervoor op de straatkasten van Ziggo een eigen Wifi netwerk met een eigen SSID (netwerknaam), vanwaar gebruikers direct naar een lokale website, de landingspagina van weCity geleid worden. Op deze landingspagina vinden zij lokale informatie waardoor ze makkelijker hun weg kunnen vinden in de stad. En krijgen zij de gelegenheid om kaartjes voor toeristische attracties aan te schaffen of een tafel in een restaurant te reserveren. De App Amsterdam weCity Guide geeft toeristen relevante informatie en advies over hun bezoek aan Amsterdam. Toeristen kunnen de App in een open WiFi omgeving downloaden in de AppStore.

Premium WiFi pass

Op wifipass.wecity.amsterdam en in de App van weCity kan de Premium WiFi Pass worden aangeschaft. Deze Premium WiFi Pass biedt klanten toegang tot de meer dan 90.000 Ziggo WiFI spots in heel Amsterdam. Op die manier kunnen zij in heel Amsterdam op een veilige, snelle manier het internet op. David Kat, mede-oprichter van weCity: "De weCity Premium WiFi Pass biedt een snelle verbinding zonder datalimieten. Zo kan men de stad ontdekken zonder zorgen over data roaming kosten". De WiFi Pass kost EUR5 voor een dag, EUR8 voor twee dagen en EUR10 voor een week.

Investeren in de toekomst

Ziggo wil met deze samenwerking een aantal zaken met betrekking tot stads-WifI toetsen. Zo wordt gekeken naar de behoefte aan betaalde Wifi toegang, de beste manier om deze aan te bieden en de mogelijke barrières in de uitvoering ervan. De evaluatie begin 2017 moet uitwijzen of dit concept verder wordt uitgerold.

Bron: Ziggo
Bron: NLkabel
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.