obey-robots.txt
21 April 2019, 00:53
Navigatie
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Kabel Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Reactie NLkabel op berichtgeving in de pers over FOX Sports
image

27 juli 2016

Namens de kleine kabelbedrijven (Kabelnoord, CAI Harderwijk, SK Veendam, SK Pijnacker, Kabelnet Edam-Volendam, Compenz Media/Plinq, KT Waalre en Kabeltex) voert NLkabel momenteel gesprekken met FOX Networks Group over doorgifte. NLkabel heeft in die gesprekken te kennen gegeven dat de betreffende leden niet door FOX gedwongen willen worden een premium sportzender op te nemen in het basispakket tegen een forse betaling. NLkabel wacht daarom de uitkomst van het geschil hierover tussen KPN en FOX af.†De leden CAIW en DELTA voeren zelfstandig gesprekken met FOX.

Minimum guarantee

Ook de door FOX gevraagde zogenaamde `minimum guaranteeī - een bedrag dat voor iedere digitale kijker moet worden betaald om Łberhaupt het premiumpakket van FOX-zenders aan klanten aan te mogen bieden - stuit op verzet. Mathieu Andriessen, directeur NLkabel: `Momenteel heeft minder dan 10% van de digitale kijkers een abonnement op FOX Sports Eredivisie. Dat 90% van de klanten dan een tariefstijging van 2 euro zou krijgen voor iets waar ze niet om gevraagd hebben vinden wij onredelijk. Het principe van het basispakket is immers: veel zenders voor weinig geldī.

ņ la carte

Het voorstel van FOX sluit volgens NLkabel ook niet aan bij het principe dat premium zenders zoveel mogelijk ŗ la carte worden aangeboden. Voorbeelden van dergelijke ŗ la carte doorgifte zijn Ziggo Sport Totaal, HBO en Film1. Verder heeft NLkabel twijfels bij de mededingingsrechtelijke houdbaarheid van de nieuwe voorwaarden zoals FOX die voorstelt.
Bron: NLkabel
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Goedenacht bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Er zijn geen berichten gepost.