obey-robots.txt
25 Juni 2017, 00:14
Navigatie
Steun ons
Voordeelcode: gebruikers2017 I-Telligent Usenet
Welkom
Kabel internet experts support forum. Hulp bij vragen, klachten, storingen, modems, snelheid en internet problemen. Crew en leden helpen u graag.
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Kabel Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Hieronder de laatste 10 forum reacties. Naar het complete »Kabel Forum«.
  Onderwerpen x bekeken antwoorden Laatste bericht
Geen nieuwe berichten

Het grote I-Telligent Usenet topic

« Ga naar bericht

Beste usenet gebruiker, Op veler verzoek is de Lente 2017 actiecode met enkele weken verlengd, deze actiecode wordt in samenwerking met de ISP Gebruikers Groepen* mogelijk gemaakt. *De ISP Ge...

  Usenet / Nieuwsgroepen « Meer onderwerpen
52 0 CableGuy
20 mei 2017
Geen nieuwe berichten

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV.

« Ga naar bericht

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV. Zeer concurrerende aanbieding Aanbieding voetbal FOX Sports live bij SKV in VeendamGoed nieuws voor Veendammer liefhebbers van voetbal. Zij kunnen oo...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
268 0 Wouter
24 augustus 2016
Geen nieuwe berichten

BBC First bij SKV

« Ga naar bericht

SKV uit Veendam heeft BBC First in HD kwaliteit toegevoegd aan het digitale televisiepakket. De zender is te vinden op kanaal 47 in het digitale basispakket. De zender van de BBC die gericht is ...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
346 0 CableGuy
01 juni 2016
Geen nieuwe berichten

Kabeltelevisie Pijnacker introduceert gratis TV-app

« Ga naar bericht

Stichting Kabeltelevisie Pijnacker heeft de ‘SKP TV-app’ geïntroduceerd, een app voor live televisie op tablet en smartphone. De app is beschikbaar voor iOS en gratis te gebruiken door alle SKP abo...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
1126 0 CableGuy
30 januari 2015
Geen nieuwe berichten

Kabelinternet van IAE

« Ga naar bericht

http://www.bart.nl/ http://www.iae.nl/ http://www.claranet.nl/ Kabel Internet via IAE!, alléén voor inwoners van Aalst en Waalre!! Abonnementen: Light: 512 - 128 Kb/s € 20,29 per maand...

  IAE Aalst en Waalre « Meer onderwerpen
3211 0 CableGuy
19 februari 2013
Geen nieuwe berichten

Stichting Kabelnet Veendam (SKV)

« Ga naar bericht

http://helpdesk.netvisit.nl/start http://www.kabelnetveendam.nl/ De Stichting Kabelnet Veendam is reeds vanaf 1988 actief. Het doel van de zelfstandige stichting is de exploitatie van een kabel...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
3778 0 CableGuy
19 februari 2013
Geen nieuwe berichten

Zender van de maand Oktober 192TV

« Ga naar bericht

192TV zender van de maand De periode 1960-1974 was een belangrijk tijdperk in de popmuziek. De zender van de maand oktober 192TV neemt u mee terug in de tijd met clipjes en tv-optredens van de gro...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
3365 0 pieterzegwaard
07 oktober 2012
Geen nieuwe berichten

Storing en onderhoud

« Ga naar bericht

Hier komen de actuele storingen en onderhoud werkzaamheden aan tv internet en telefonie.

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
3320 0 pieterzegwaard
07 oktober 2012
Geen nieuwe berichten

SKP 3in1

« Ga naar bericht

Per oktober introduceert SKP een 3in1-pakket met digitale televisie, internet en telefonie. Haarscherp beeld, supersnel internet en voordelig bellen al vanaf € 39,- per maand voor 20 Mb internet. L...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
3638 0 CableGuy
07 oktober 2012
Deze button Kabel Gebruikers Groep op je eigen website of blog. Klik selecteert alles, kopieer en plak!
BBcode:
HTML:
Dekking snel internet hoger dan de vraag

21 juni 2017

De vraag naar snel internet blijft nog achter bij het aanbod. Dat blijkt uit onderzoek van Dialogic. 90% van huishoudens heeft volgens de onderzoekers de beschikking over een verbinding van 100 Mbps of meer, maar slechts 35% neemt daadwerkelijk een abonnement met die snelheid af. Zo´n 55% kan dus desgewenst nog over naar een snel abonnement. Op het gebied van snelheid en dekking van het breedbandnetwerk behoort Nederland tot de Europese top.

Dialogic becijferde in opdracht van Nederland ICT dat de telecomsector blijft investeren in connectiviteit: de kwaliteit en de snelheid van netwerk nemen steeds verder toe om in te kunnen spelen op het groeiende gebruik van data. Een aantal telecombedrijven verleende medewerking aan het onderzoek. Er werd in 2016 in totaal 2,2 miljard Euro in de netwerken gestoken. Dankzij upgrades worden de abonnementen van aanbieders steeds sneller. Eerder dit jaar stond Nederland opnieuw op de eerste plaats in de digitaliseringsindex van de Europese Commissie als het gaat om connectiviteit.

Dekking snel internet

Hoewel dat niet uit het onderzoek blijkt, kan een gedeeltelijke verklaring van de lage uptake van snel internet gelegen zijn in het DSL-aanbod van KPN. KPN claimt anno 2017  75% van de woningen in Nederland met +100 Mbps te dekken. Vermoedelijk is dat de theoretische dekking en zal de snelheid in de praktijk lager uitvallen. Hoe dan ook: in ieder geval kan zo´n 15% van de huishoudens niet kiezen uit verschillende aanbieders van snel internet en is uitsluitend aangewezen op de snelle kabel.

Bron: KPN investor presentation, mei 2017

Internet of Things

Het aantal aansluitingen van apparaten die in verbinding staan met het internet ging met ruim 9 procent omhoog. Het aantal machine-to-machine aansluitingen zal volgens een voorzichtige prognose in 2020 verdrievoudigd zijn en zo´n 40% van alle mobiele aansluitingen vormen.
Bron: NLkabel
Kabelnoord in 2016: meer klanten en meer glasvezel
image

9 juni 2017

Kabelnoord heeft in 2016 2% meer klanten gekregen. Ook is het aantal aansluitingen op glasvezel verder gestegen naar 18,5 duizend. Dat blijkt uit het verslag bij de jaarrekening, die binnenkort wordt vastgesteld door de aandeelhouders.

Volgens directeur Niek Geelhoed is het bijzonder dat het klantenaantal stijgt. "We zitten in een verzadigde markt waarbij het aantal aanbieders toeneemt. Er zijn daarom niet veel bestaande partijen die groeien, maar wij wel. Dat komt ook door de aanleg van glasvezel, waardoor mensen toch naar ons overstappen."

De directeur wijst er op dat er in 3 jaar tijd 60% van de aansluitingen in het gebied omgezet zijn naar glasvezel. "Het gaat sneller dan verwacht en met heel weinig problemen. We willen vlot verder maar daarvoor moet nog aanvullende financiering worden gevonden."

Ondanks de groei was het resultaat over 2016 flink lager dan het jaar ervoor, bij een licht hogere omzet. Maar de kosten waren ook beduidend hoger omdat er naast de verwachtte lasten in verband met het nieuwe glasvezelnetwerk ook een paar onvoorziene eenmalige posten geboekt moesten worden. Daarom bleef onderaan de streep een bescheiden winst over.

Toch spreekt Geelhoed van een goed jaar: "Het vertrouwen van onze klanten is een belangrijke pijler voor ons bedrijf. We zien over de hele linie nog steeds een toename van klanten. We weten dat investeren in glasvezel de resultaten in de eerste jaren onder druk zet. Maar dat betaalt zich op termijn wel terug".

In 2017 wil het bedrijf door met aanleg van glasvezel, zo mogelijk ook elders in de provincie. Daarover wordt in oktober meer bekend. 

Bron: Kabelnoord
Bron: NLkabel
Televisie is dood. Lang leve televisie!

8 juni 2017

De TV heeft zijn langste tijd gehad. Tenminste, dat gevoel bekruipt je de afgelopen tijd bij de berichtgeving in de pers. Uitgezonderd senioren zouden vrijwel alle bevolkingsgroepen het lineaire televisiekijken de rug toekeren: niet alleen jongeren, maar ook millennials en de `generatie X´ zouden massaal aan het Netflixen zijn en de TV links laten liggen. Heeft televisie zijn langste tijd gehad?

Minder gehecht aan traditionele TV, kopte de Telegraaf in maart. En volgens het AD raakt TV uit de mode. Uit separate onderzoeken blijkt dat het aantal verkochte tv-abonnementen het afgelopen jaar daalde en ook steeds meer mensen hun TV-abonnement willen opzeggen. Eerder publiceerde marktonderzoeker Telecompaper ook al over het onderwerp, met als headline dat Nederlanders nog slechts 38 procent van hun dagelijkse kijktijd aan `ouderwets lineair tv-kijken besteden.´

Fact-checken

Wie de data analyseert, komt al echter snel tot de conclusie dat het niet zo´n vaart loopt. Een deel van de berichtgeving werd door de fact-checkers van NRC reeds afgedaan als `onwaar´, mede omdat Telecompaper aan kijkers had gevraagd een inschatting te maken van hun eigen kijkgedrag.  En die blijken met 110 minuten te onderschatten hoe lang ze voor de buis zitten. 

Andere onderzoeken komen tot een hogere kijktijd. Het SCP vraagt respondenten hun kijkgedrag bij te houden in een dagboek: 144 minuten TV-kijktijd. Het SKO werkt met meetkastjes en komt tot 166 minuten. Gemiddeld kijken Nederlanders dus tussen de 2 en 3 uur `traditionele´ televisie per dag. Da´s best veel.

Cord cutting

Het aantal kijkers dat van plan is om hun huidige tv-abonnement in te ruilen voor een OTT (over-the-top)-variant stijgt volgens de berichtgeving van 41 naar 59 procent. Maar de weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens. In de praktijk loopt het aantal TV-abonnementen slechts mondjesmaat terug. De Nederlandse televisiemarkt is in 2016 gedaald met 0,8 procent (60.000 aansluitingen) naar 7,4 miljoen aansluitingen. Ruim 95% van de huishoudens in ons land heeft gewoon een televisieabonnement. Cord cutting slaat nog niet echt aan in ons land.

Langzame trend

De ontwikkelingen gaan dus minder snel dan de berichtgeving soms doet vermoeden. Toch is er ontegenzeggelijk sprake van een trend. Uit elk van de onderzoeken blijkt dat we minder tijd besteden aan televisiekijken dan voorheen. Hoewel qua omvang relatief beperkt, gaat een groeiende deel van de kijktijd op aan het terugkijken van eerder uitgezonden programma´s (programma gemist, replay TV, opgenomen uitzendingen), aan het kijken naar vloggers op YouTube, naar social video en aan Video-on-Demand. En inderdaad is deze trend vooral zichtbaar bij jongeren en het minst bij senioren. 

TV-reclame onder druk?

De vraag is hoe omroepen en omroepdistributeurs met deze trend omgaan. Allereerst de omroepen. Televisie verliest in de totale reclamebestedingen terrein aan online. Maar die trend zien omroepen al zo lang aankomen dat zij zich prima hebben kunnen indekken, bijvoorbeeld met strategische investeringen in addressable TV (SBS) of in een eigen multi-channel network en SVoD-dienst (RTL). Met de laatste opties snoept RTL gewoon een deel van de non-lineaire kijktijd op.

Ondertussen neemt de omzet uit lineaire TV-reclame nog altijd toe.

Zo kan het gebeuren dat een partij als VICE anno 2017 met een nieuwe lineaire zender op de markt komt, voor millennials! Het lineaire businessmodel werkt gewoon goed, ook omdat de kijktijd relatief hoog is.

Lineaire TV is daarbij zelf van karakter veranderd. TV-shows waren altijd al een favoriet onderwerp op verjaardagen of bij de koffieautomaat, maar daar is de wisselwerking met social media bij gekomen. Dankzij social media is TV kijken namelijk een actievere en vooral socialere bezigheid dan voorheen. Twitter ontploft tijdens het Eurovisie Songfestival, tijdens belangrijke voetbalwedstrijden of rond Boer zoekt Vrouw. Social media versterken zodoende het medium TV en vice versa. De oude belofte van interactieve TV is inmiddels dankzij social media ingelost. Voor omroepen is dat ook een goede ontwikkeling.

Pakketten of à la carte?

Een omroep moet verzinnen wat de kijker graag `live´ wil zien: hoe programmeer je een zender zodanig dat kijkers niet in de verleiding komen om te gaan Netflixen? Omroepdistributeurs hebben de verwante uitdaging om kijkers uiteenlopende kwalitatieve zenders bieden tegen een goede prijs. Hoe stel je het ideale pakket samen met de juiste content en de juiste genres? Aanbieders zijn in die zoektocht al jaren erg succesvol. Zo blijkt uit onderzoek van het Commissariaat voor de Media dat kijkers hun TV pakket gemiddeld een rapportcijfer 7,5 geven.

Mediamonitor 2016: tevredenheid over  TV pakketten

Bron: CvdM

Sommige aanbieders kiezen daarbij voor een heel breed pakket, anderen experimenteren met kleine pakketten (skinny bundles) of met TV à la carte. Bij die laatste optie is overigens de wettelijke verplichting om minimaal 30 zenders aan te bieden niet het grootste obstakel, maar knelt vooral dat omroepen hun zenders uitsluitend als totaalpakket aan distributeurs aanbieden. Kleinere aanbieders hebben de bijkomende uitdaging dat content aan hen niet wordt aangeboden of onder ongunstiger voorwaarden wordt aangeboden dan aan grotere aanbieders. NLConnect maakt daar momenteel werk van.

Replay en internet only

Naast hun pakketten investeren TV-aanbieders in manieren om TV-uitzendingen terug te kijken op uiteenlopende apparaten. Omroepdistributeurs bewegen dus net als omroepen mee met het kijkgedrag en faciliteren waar dat binnen hun mogelijkheden ligt. Uitzendingen kunnen worden opgenomen, maar steeds vaker ook worden teruggekeken met `replay´ of `begin gemist´ functies. Een groot stuk van de niet-lineaire kijktijd komt daardoor toch bij de omroepdistributeurs terecht. En dankzij nieuwe Europese regels kunnen de apps van omroepdistributeurs vanaf volgend jaar ook gewoon in het buitenland worden gebruikt.

En ten slotte zijn veel televisiedistributeurs ook ISP. Die rol garandeert zekere inkomsten bij elke verandering in het kijkgedrag. Wie alleen online video willen zien heeft nog altijd een snel en stabiel internetabonnement nodig. In anticipatie introduceren de eerste ISP´s een internet-only aanbod, waaronder de NLConnect-leden Kabeltex en Kabel Noord. Online kijken is voor veel TV-aanbieders dus niet alleen een bedreiging, maar ook een kans.

Lang leve televisie!

Voorlopig zal het niet stormlopen met het aantal internet only klanten. Het aantal huishoudens dat TV, internet en vaste telefonie in een zogenaamde multiplay bundel afneemt ligt anno 2017 op bijna 6,5 miljoen. En de verwachting is dat het aantal bundels alleen maar zal stijgen. TV is minder lineair dan voorheen en is interactiever dan ooit. Het medium heeft een ijzersterke positie in onze samenleving en is verantwoordelijk voor het overgrote deel van de kijktijd. Zolang de programma´s interessant genoeg zijn, heeft TV toekomst.
Bron: NLkabel
Goedenacht bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Er zijn geen berichten gepost.