obey-robots.txt
03 December 2016, 14:37
Navigatie
Steun ons
Welkom
Kabel internet experts support forum. Hulp bij vragen, klachten, storingen, modems, snelheid en internet problemen. Crew en leden helpen u graag.
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Kabel Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Hieronder de laatste 10 forum reacties. Naar het complete »Kabel Forum«.
  Onderwerpen x bekeken antwoorden Laatste bericht
Geen nieuwe berichten

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV.

« Ga naar bericht

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV. Zeer concurrerende aanbieding Aanbieding voetbal FOX Sports live bij SKV in VeendamGoed nieuws voor Veendammer liefhebbers van voetbal. Zij kunnen oo...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
134 0 Wouter
24 augustus 2016
Geen nieuwe berichten

BBC First bij SKV

« Ga naar bericht

SKV uit Veendam heeft BBC First in HD kwaliteit toegevoegd aan het digitale televisiepakket. De zender is te vinden op kanaal 47 in het digitale basispakket. De zender van de BBC die gericht is ...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
211 0 CableGuy
01 juni 2016
Geen nieuwe berichten

Kabeltelevisie Pijnacker introduceert gratis TV-app

« Ga naar bericht

Stichting Kabeltelevisie Pijnacker heeft de ‘SKP TV-app’ geïntroduceerd, een app voor live televisie op tablet en smartphone. De app is beschikbaar voor iOS en gratis te gebruiken door alle SKP abo...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
950 0 CableGuy
30 januari 2015
Geen nieuwe berichten

Kabelinternet van IAE

« Ga naar bericht

http://www.bart.nl/ http://www.iae.nl/ http://www.claranet.nl/ Kabel Internet via IAE!, alléén voor inwoners van Aalst en Waalre!! Abonnementen: Light: 512 - 128 Kb/s € 20,29 per maand...

  IAE Aalst en Waalre « Meer onderwerpen
3065 0 CableGuy
19 februari 2013
Geen nieuwe berichten

Stichting Kabelnet Veendam (SKV)

« Ga naar bericht

http://helpdesk.netvisit.nl/start http://www.kabelnetveendam.nl/ De Stichting Kabelnet Veendam is reeds vanaf 1988 actief. Het doel van de zelfstandige stichting is de exploitatie van een kabel...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
3617 0 CableGuy
19 februari 2013
Geen nieuwe berichten

Zender van de maand Oktober 192TV

« Ga naar bericht

192TV zender van de maand De periode 1960-1974 was een belangrijk tijdperk in de popmuziek. De zender van de maand oktober 192TV neemt u mee terug in de tijd met clipjes en tv-optredens van de gro...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
3212 0 pieterzegwaard
07 oktober 2012
Geen nieuwe berichten

Storing en onderhoud

« Ga naar bericht

Hier komen de actuele storingen en onderhoud werkzaamheden aan tv internet en telefonie.

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
3160 0 pieterzegwaard
07 oktober 2012
Geen nieuwe berichten

SKP 3in1

« Ga naar bericht

Per oktober introduceert SKP een 3in1-pakket met digitale televisie, internet en telefonie. Haarscherp beeld, supersnel internet en voordelig bellen al vanaf € 39,- per maand voor 20 Mb internet. L...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
3502 0 CableGuy
07 oktober 2012
Deze button Kabel Gebruikers Groep op je eigen website of blog. Klik selecteert alles, kopieer en plak!
BBcode:
HTML:
Nieuw boek over de digitale samenleving: NL Digitaal

15 november 2016

Deze week verschijnt NL Digitaal, een boek dat 50 essentiële zaken uit de digitale wereld tastbaar maakt. Alles wat iedereen zou moeten weten over bits en bytes! NLkabel werkte mee aan de totstandkoming van de publicatie. 

NL Digitaal coverSmartphones en sociale media zijn ongekend populair bij jong en oud. Maar vrijwel geen enkele gebruiker weet iets over de wereld achter het touchscreen. Voor wie zich veilig, vertrouwd en vrij wil kunnen bewegen in onze digitale samenleving, is dit boek dan ook een absolute must. Het behandelt 50 essentiële zaken uit de digitale wereld: alles wat iedereen zou moeten weten over bits en bytes. Jongeren gebruiken smartphones en sociale media intensief, maar hoe dat allemaal werkt, of wat de invloed ervan is op de maatschappij, kan ze weinig schelen. En dat terwijl informatietechnologie tegenwoordig een sleutelrol speelt in elk bedrijf en elke opleiding. Je kunt er maar beter wél iets van weten, al was het maar voor je kansen op de arbeidsmarkt. 

"Om nog meer uit het web en apps te halen moet je weten  wat er allemaal achter schuil gaat. Dit boek staat boordevol nuttige inzichten en praktische tips!"

Ben Woldring, oprichter/directeur Bencom BV

50 onderwerpen uit de digitale wereld

NL Digitaal wil jonge mensen dat voorhouden, maar doet dat liever door ze te vermaken dan door met het vingertje te zwaaien. In het boek komen 50 essentiële zaken uit de digitale wereld aan bod, van breedband tot digitaal betalen en van infostress tot internettelefonie. Niet door er gewichtig over te doen en ingewikkelde termen te gebruiken, maar wel door te laten zien wat hun plaats is in de jeugdige belevingswereld. 

"Je online leven spreekt niet vanzelf. Ook als je aan je smartphone bent vastgegroeid is het goed om de bouwstenen van je online bestaan te begrijpen. Dit boek is daarin onmisbaar. Lees het en snap  hoe je Snapt!"

Luuk Ikink, presentator RTL

Herbert Blankesteijn

Auteur Herbert Blankesteijn heeft voor het schrijven van NL Digitaal de perfecte achtergrond. Opgeleid als natuurkundige maakte hij radioprogramma´s voor kinderen bij de VPRO.

"Toen ik zelf scholier was zag ik een serie tv-programma´s waarin Herbert Blankesteijn vertelde over internet. Mede daardoor ben ik gaan bloggen en ben ik nu internetondernemer. Lezen, dit boek!"

Alexander Klöpping, eindbaas Blendle

Hij was tien jaar lang tv-regisseur bij Het Klokhuis - geliefd bij kinderen én volwassenen - en schreef en presenteerde computercursussen voor Teleac. Nu maakt hij bij BNR radio over ICT voor ondernemers. Hij schrijft over techniek, zowel voor KIJK als voor het vakblad De Ingenieur. Geknipt dus voor NL Digitaal: speels genoeg om jongeren aan te spreken en verantwoord genoeg om ook ondernemers `in het vak´ te boeien. Samen met andere partijen uit de internetsector werkte NLkabel graag mee aan de totstandkoming van het boek. 

wat gebeurt er in 1 minuut op het internet?
Bron: NLkabel
Kan de TV voortaan mee op vakantie?

Met de verkiezingen voor de Tweede Kamer in aantocht, hebben bijna alle politieke partijen inmiddels hun concept-verkiezingsprogramma´s wereldkundig gemaakt. Dat is altijd boeiende materie voor een branche-organisatie! Welke plannen hebben de politieke partijen en hoe raken die plannen de sector?

Voor de kabelsector staan er goede ideeën in de programma´s, bijvoorbeeld over media-educatie en digitale vaardigheden. Zo willen D66 en SP al op de basisschool beginnen met lessen in digitale vaardigheden en stelt 50PLUS voor om gemeentelijke coaches in te zetten die ouderen `helpen met internet´. Goede gedachten. En ook voor online privacy en (cyber)security is over de gehele linie veel aandacht. Terecht. De digitale samenleving is voor de politieke partijen duidelijk een integraal onderdeel geworden van de maatschappij. Dat was vroeger wel eens anders.

Geoblocking

Toch kom je in de programma´s ook goedbedoelde missers tegen. Zo doen zowel GroenLinks als de VVD voorstellen om geoblocking af te schaffen. De VVD denkt aan `het opheffen van geoblocking waardoor je overal in Europa toegang hebt tot je eigen online content´ en GroenLinks oppert `een einde aan geoblocking zodat programma´s ook in het buitenland toegankelijk zijn´. Het doel van de beide partijen is natuurlijk helder: kijkers moeten ook in andere landen bij de online content kunnen waarop ze zijn geabonneerd. Waarom kan je op de camping in Frankrijk niet naar je Netflix abonnement kijken of naar televisie en Video on Demand met Horizon Go? Logisch dat partijen daar iets aan willen doen.

Portabiliteit

portabiliteit van tv in het buitenlandHet voorgestelde middel is echter wat zwaar. Zonder nadere regels zou het uitzetten van geoblocking voor omroepdistributeurs betekenen dat zij rechten moeten gaan regelen voor alle landen. Dat zou een extreem prijsopdrijvend effect hebben op (multiscreen) TV-abonnementen en Video On Demand-diensten. Daar zit niemand op te wachten. De Europese Commissie weet dat ook. Die stelde daarom eind vorig jaar een verordening voor die het mogelijk moet maken om online aanbod van televisieprogramma´s te kunnen bekijken tijdens een tijdelijk verblijf in een andere EU lidstaat. Deze `Verordening betreffende de grensoverschrijdende portabiliteit van online-inhoudsdiensten in de interne markt´ introduceert een recht op grensoverschrijdende portabiliteit.

Legale fictie

Hoe werkt dat nou precies? Op dit moment is online-content vaak niet in een andere lidstaat te zien. Dat komt omdat licenties voor de doorgifte van audiovisuele content doorgaans op territoriale basis worden verstrekt door rechthebbenden. Dat principe wordt door de Commissie niet verlaten, maar om portabliteit toch juridisch mogelijk te maken introduceert de Commissie een zogenaamde legale fictie: openbaarmaking van de online diensten wordt geacht alleen plaats te vinden in het land waar de abonnee woont en niet in de lidstaat waar hij op dat moment verblijft. Het territorialiteits-principe kan zodoende overeind blijven, terwijl abonnees op reis toch kunnen beschikken over de online content waarop zij zich thuis hebben geabonneerd. Geoblocking, dat vaak wordt gebruikt op verzoek van rechthebbenden, wordt dus binnen de Europese Unie verboden, zonder dat omroepdistributeurs en VoD-aanbieders rechten hoeven te regelen voor doorgifte in allerlei buitenlanden. Een win-win situatie!

Tijdelijk verblijf

Voorwaarde is wel dat de abonnee tijdelijk in het buitenland verblijft. Om dat te controleren wordt van de leverancier van de dienst verwacht dat hij de gebruikelijke verblijfplaats van de abonnee weet. Voor omroepdistributeurs is dat vrij eenvoudig, omdat deze de adresgegevens van abonnees kennen. Rechthebbenden worden met de verordening verplicht de grensoverschrijdende portabiliteit mogelijk te maken: indien zij in contracten hebben laten opnemen dat grensoverschrijdende portabiliteit niet mag, bepaalt de verordening dat deze bepalingen voortaan buiten werking worden gesteld.

Nederland is positief

Het Europees Parlement heeft dit voorstel de afgelopen maanden beoordeeld en lijkt de Commissie te volgen. En ook de reactie van de Nederlandse regering op de voorstellen is alvast positief: `Nederland is voorstander van het bevorderen van grensoverschrijdend gebruik door consumenten van online-content en verwelkomt dan ook het voorstel van de Commissie. Hiermee wordt een concrete stap gezet richting een digitale interne markt.´, aldus minister Kamp eerder dit jaar.

Zodoende wordt grensoverschijdende portabiliteit van online content zeer waarschijnlijk op korte termijn mogelijk. Een positieve ontwikkeling, want TV aanbieders kunnen hun abonnees zodoende een betere service bieden. En de voorstellen van VVD en Groenlinks zijn dan overbodig.

Mathieu Andriessen directeur NLkabelMathieu Andriessen is algemeen directeur bij NLkabel
Bron: NLkabel
Ons datagebruik verveelvoudigt

13 oktober 2016

In 2022 verstoken we ruim zeven keer zo veel data als nu, vooral doordat we steeds meer online video en muziek consumeren. Snel internet blijft belangrijk.

De cijfers komen uit een recent onderzoek door Dialogic en de TU Eindhoven. Het vertrekpunt van het onderzoek was een indeling in gebruikersgroepen en gebruikstoepassingen. Voor elke combinatie berekenden de onderzoekers aan de hand van een model het verwachte toekomstig datagebruik.

Datagebruik

Anno 2016 bedraagt het gemiddeld dagelijks internetverkeer ruim twee gigabyte per huishouden. Een kwart daarvan gaat `up´, driekwart `down´. De komende zes jaar verzevenvoudigt het datagebruik van de gemiddelde Nederlander. Het grootste deel van de groei komt van een intensiever gebruik van de huidige internettoepassingen. Maar de onderzoekers hebben ook een toenemend datagebruik ingecalculeerd voor totaal nieuwe internetdiensten. En ook voor bredere adoptie van bestaande diensten.

Download en upload

film-op-tabletHet volume van uploadverkeer zal iets sneller stijgen (44% per jaar) dan het downloadverkeer (40,5% per jaar), voorzien de onderzoekers. Dit verschil komt door een groeiend gebruik van online back-ups, maar ook door een relatief grote toename van het gebruik van online video en muziek. Alle diensten met downstreamverkeer vereisen namelijk ook het nodige upstreamverkeer, in de vorm van zogeheten acknowledgements. De gevraagde downloadsnelheid blijft wel aanzienlijk hoger dan de gevraagde uploadsnelheid.

Spreiding

Een opvallende conclusie van de onderzoekers is dat het internetgebruik minder pieken zal kennen. Met andere woorden: het gebruik is straks meer gespreid over de dag. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat het gebruik van streaming videodiensten, met gespreid dataverkeer, toeneemt ten koste van peer-to-peer file sharing waarmee bijvoorbeeld in één keer een hele film wordt gedownload. De conclusie van de grotere spreiding is van belang voor de prognoses voor de internetsnelheden die consumenten wensen. Wanneer de spreiding van het internetverkeer niet groter zou worden, zou de behoefte aan snellere verbindingen sterker toenemen.

Snelheid

De consument kan op dit moment prima uit de voeten met bijvoorbeeld de snelheid die Ziggo, Zeelandnet of CAIW aanbieden: 300, 400 en 500 Mpbs. Voor 2022 verwachten de onderzoekers dat de gemiddelde consument met een geadverteerde downloadsnelheid van 355 Mbps soepel kan internetten. De meest veeleisende consumenten - power users in de terminologie van de onderzoekers - zullen in 2022 vragen om Gigabit-snelheden (1000 Mbps of meer). Zowel kabelnetwerken (met DOCSIS 3.1) als glasvezelnetwerken zijn in staat om dergelijke snelheden te leveren.

onderzoek Beyond-Fast
Bron: NLkabel
Breedband internet in Zeeuwse buitengebieden

10 oktober 2016

Huishoudens en bedrijven in het landelijke Zeeuwse gebied (ook wel buitengebied) kunnen binnenkort ook internetten via een betrouwbare breedbandaansluiting. Greenet en DELTA gaan een strategische samenwerking aan door hun netwerken te combineren.

Na de succesvolle pilot met het aanbieden van breedbanddiensten in een buitengebied van de gemeente Sluis eind vorig jaar, wordt de samenwerking op korte termijn uitgebreid in andere gebieden van Zeeland. Beide bedrijven versterken elkaar door netwerken en faciliteiten efficiënt aan elkaar te koppelen. DELTA levert de glasvezelkabel waarop het draadloze netwerk van Greenet wordt aangesloten. Greenet is daarmee de leverancier van breedbandverbindingen aan klanten.

Buitengebied

buitengebied-zeelandBart Heinink, Directeur van Greenet "Het uitgebreide glasvezelnetwerk dat DELTA heeft in de provincie Zeeland voorziet een groot aantal inwoners van internet en telefonie. Met de inzet van de modernste draadloze (TD-LTE) technologie van Greenet kunnen ook de bewoners en bedrijven in het buitengebied van deze diensten gebruik maken."

Harko Buringh, Manager Business Unit Retail: "Door de krachten te bundelen zorgen we samen voor de oplossing van een betrouwbare internetaansluiting in de Zeeuwse buitengebieden. Dit past uitstekend bij onze ambitie om alle Zeeuwen met elkaar te verbinden." In eerste instantie profiteren de bewoners in de gemeente Sluis van de samenwerking. Op korte termijn volgen ook andere gebieden in Zeeland.

Bron: DELTA
Bron: NLkabel
DELTA verbindt senioren met de digitale wereld

27 september 2016

Na de succesvolle pilot `Heel Zeeland digivaardig´ start DELTA vanaf donderdag 29 september met het verder uitrollen van het concept. Samen met Zeeuwse partners worden senioren door basisschoolleerlingen in vijf weken tijd wegwijs gemaakt in de digitale wereld. DELTA vindt het vanuit maatschappelijk oogpunt belangrijk om Zeeuwen te verbinden met de `digitale samenleving´.

Digivaardig

Zorg op afstandIn het afgelopen voorjaar zijn zeventig cursisten op vier basisscholen `digivaardig´ geworden. Samen met de bibliotheek Oosterschelde en een digiconsulente, maken basisschoolleerlingen de cursisten aan de hand van praktijk en theorie opdrachten wegwijs op de digitale snelweg. Terug in de schoolbanken hebben de cursisten in vijf weken tijd de basisprincipes van het gebruik van een tablet geleerd.

Zeeuwse samenleving

De samenwerking en de onderlinge interactie tussen de scholieren en cursisten is als zeer waardevol ervaren. Met dit project biedt DELTA senioren de mogelijkheid om ook digitaal verbonden te zijn met hun directe omgeving. Daarnaast leren scholieren hoe ze informatie over brengen op anderen en ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden. Het project `heel Zeeland digivaardig´ levert daarmee een directe bijdrage aan een digitale Zeeuwse samenleving. De bredere uitrol in Zeeland start donderdag 29 september.

Bron: DELTA
Bron: NLkabel
Goedemiddag bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Er zijn geen berichten gepost.