obey-robots.txt
28 Augustus 2016, 07:06
Navigatie
Steun ons
Welkom
Kabel internet experts support forum. Hulp bij vragen, klachten, storingen, modems, snelheid en internet problemen. Crew en leden helpen u graag.
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Kabel Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Hieronder de laatste 10 forum reacties. Naar het complete »Kabel Forum«.
  Onderwerpen x bekeken antwoorden Laatste bericht
Geen nieuwe berichten

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV.

« Ga naar bericht

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV. Zeer concurrerende aanbieding Aanbieding voetbal FOX Sports live bij SKV in VeendamGoed nieuws voor Veendammer liefhebbers van voetbal. Zij kunnen oo...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
3 0 Wouter
24 augustus 2016
Geen nieuwe berichten

BBC First bij SKV

« Ga naar bericht

SKV uit Veendam heeft BBC First in HD kwaliteit toegevoegd aan het digitale televisiepakket. De zender is te vinden op kanaal 47 in het digitale basispakket. De zender van de BBC die gericht is ...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
66 0 CableGuy
01 juni 2016
Geen nieuwe berichten

Kabeltelevisie Pijnacker introduceert gratis TV-app

« Ga naar bericht

Stichting Kabeltelevisie Pijnacker heeft de ‘SKP TV-app’ geïntroduceerd, een app voor live televisie op tablet en smartphone. De app is beschikbaar voor iOS en gratis te gebruiken door alle SKP abo...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
788 0 CableGuy
30 januari 2015
Geen nieuwe berichten

Kabelinternet van IAE

« Ga naar bericht

http://www.bart.nl/ http://www.iae.nl/ http://www.claranet.nl/ Kabel Internet via IAE!, alléén voor inwoners van Aalst en Waalre!! Abonnementen: Light: 512 - 128 Kb/s € 20,29 per maand...

  IAE Aalst en Waalre « Meer onderwerpen
2981 0 CableGuy
19 februari 2013
Geen nieuwe berichten

Stichting Kabelnet Veendam (SKV)

« Ga naar bericht

http://helpdesk.netvisit.nl/start http://www.kabelnetveendam.nl/ De Stichting Kabelnet Veendam is reeds vanaf 1988 actief. Het doel van de zelfstandige stichting is de exploitatie van een kabel...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
3478 0 CableGuy
19 februari 2013
Geen nieuwe berichten

Zender van de maand Oktober 192TV

« Ga naar bericht

192TV zender van de maand De periode 1960-1974 was een belangrijk tijdperk in de popmuziek. De zender van de maand oktober 192TV neemt u mee terug in de tijd met clipjes en tv-optredens van de gro...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
3074 0 pieterzegwaard
07 oktober 2012
Geen nieuwe berichten

Storing en onderhoud

« Ga naar bericht

Hier komen de actuele storingen en onderhoud werkzaamheden aan tv internet en telefonie.

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
3020 0 pieterzegwaard
07 oktober 2012
Geen nieuwe berichten

SKP 3in1

« Ga naar bericht

Per oktober introduceert SKP een 3in1-pakket met digitale televisie, internet en telefonie. Haarscherp beeld, supersnel internet en voordelig bellen al vanaf € 39,- per maand voor 20 Mb internet. L...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
3375 0 CableGuy
07 oktober 2012
Deze button Kabel Gebruikers Groep op je eigen website of blog. Klik selecteert alles, kopieer en plak!
BBcode:
HTML:
Amsterdam in je broekzak met weCity Premium WiFi Pass

23 augustus 2016

Een WiFi Pass die in heel Amsterdam toegang biedt tot het WiFi netwerk van Ziggo. En die in combinatie met de App van weCity, toeristen lokale informatie over musea, horeca en evenementen geeft. En de mogelijkheid biedt kaartjes te reserveren en af te rekenen.
Om dat te bereiken werken Ziggo en weCity vanaf vandaag samen in Amsterdam.

Uitbreiding WifiSpots

Ziggo vlagZiggo investeert fors in de uitbreiding van het aantal straatkasten in steden en toeristische gebieden om zo een volledig dekkend WiFi netwerk te realiseren. Ook niet-Ziggo klanten (en toeristen) kunnen op die manier, tegen geringe vergoeding, gebruik maken van de WifiSpots van Ziggo. Danny Peil (Manager Sales & Business Development) geeft aan: "Om deze samenwerking in Amsterdam tot een succes te maken, breiden we het aantal straatkasten aanzienlijk uit. We zien dat zelfs de 4G netwerken moeite hebben de groei van mobiele data bij te houden. Om die reden blijven we investeren in de uitrol van ons WiFi netwerk." WifiSpots waren al toegankelijk voor Ziggo klanten.

weCity lokale websites en App

In Amsterdam maakt de start-up weCity gebruik van WifiSpots. weCity krijgt hiervoor op de straatkasten van Ziggo een eigen Wifi netwerk met een eigen SSID (netwerknaam), vanwaar gebruikers direct naar een lokale website, de landingspagina van weCity geleid worden. Op deze landingspagina vinden zij lokale informatie waardoor ze makkelijker hun weg kunnen vinden in de stad. En krijgen zij de gelegenheid om kaartjes voor toeristische attracties aan te schaffen of een tafel in een restaurant te reserveren. De App Amsterdam weCity Guide geeft toeristen relevante informatie en advies over hun bezoek aan Amsterdam. Toeristen kunnen de App in een open WiFi omgeving downloaden in de AppStore.

Premium WiFi pass

Op wifipass.wecity.amsterdam en in de App van weCity kan de Premium WiFi Pass worden aangeschaft. Deze Premium WiFi Pass biedt klanten toegang tot de meer dan 90.000 Ziggo WiFI spots in heel Amsterdam. Op die manier kunnen zij in heel Amsterdam op een veilige, snelle manier het internet op. David Kat, mede-oprichter van weCity: "De weCity Premium WiFi Pass biedt een snelle verbinding zonder datalimieten. Zo kan men de stad ontdekken zonder zorgen over data roaming kosten". De WiFi Pass kost EUR5 voor een dag, EUR8 voor twee dagen en EUR10 voor een week.

Investeren in de toekomst

Ziggo wil met deze samenwerking een aantal zaken met betrekking tot stads-WifI toetsen. Zo wordt gekeken naar de behoefte aan betaalde Wifi toegang, de beste manier om deze aan te bieden en de mogelijke barrières in de uitvoering ervan. De evaluatie begin 2017 moet uitwijzen of dit concept verder wordt uitgerold.

Bron: Ziggo
Bron: NLkabel
CAI Harderwijk stopt met FOX Sports

17 augustus 2016

Netwerkaanbieder CAI Harderwijk zal per 1 september 2016 stoppen met het uitzenden van de televisiezenders van FOX Sports. CAI Harderwijk heeft besloten om niet in te stemmen met het nieuwe model met betrekking tot de doorgifte van FOX Sports, omdat dit een kostenverhoging voor al haar abonnees zou betekenen.

Met ingang van dit voetbalseizoen wil FOX, het bedrijf dat de rechten heeft voor het uitzenden van het Eredivisie voetbal, een vergoeding van elke televisieabonnee.

Fox-Sports-FeyenoordNieuw contract

Voorheen moest iedere aanbieder alleen betalen voor de abonnees die bewust kozen voor deze zenders. Voor CAI Harderwijk zou het nieuwe contract betekenen, dat zij moet betalen voor alle 11.000 abonnees en dus niet meer alleen voor de 650 abonnees die bewust gekozen hebben voor het pakket.

"Dit druist in tegen ons beleid om de tarieven voor alle abonnees zo laag mogelijk te houden", aldus CAI Harderwijk. Het bestuur van CAI Harderwijk heeft dan ook besloten het voorstel voor de FOX Sports-kanalen niet te accepteren. Dit betekent dat CAI Harderwijk de voetbalwedstrijden niet meer gaat uitzenden. CAI Harderwijk heeft al haar FOX Sports-abonnees daarover inmiddels per brief ingelicht.

Meerdere aanbieders

De beslissing van CAI Harderwijk heeft niet tot gevolg dat de voetballiefhebbers in Harderwijk en Hierden de wedstrijden voortaan moeten missen. Omdat er op het CAI Harderwijk-netwerk meerdere aanbieders zijn, heeft iedereen de mogelijkheid een andere provider te kiezen die het programma wel aanbiedt zonder het vertrouwde netwerk te hoeven verlaten. De acht providers die actief zijn op het CAI Harderwijk-netwerk, en bij wie eenieder kan informeren over de mogelijkheden, zijn: Caiway, Fiber Nederland, KPN, Plinq, Solcon, Telfort, XSyou en XS4ALL. Daarnaast kan iedereen met internet zich bij FOX abonneren op FOX Sports GO, een abonnement waarmee men via het internet live alle kanalen kan bekijken.

Na overleg met FOX heeft CAI Harderwijk tot 1 september 2016 toestemming de FOX Sports kanalen aan te bieden, om eenieder tijd te bieden een keuze te maken.

Bron: www.caiharderwijk.nl
Bron: NLkabel
Vodafone en Liberty Global verwelkomen goedkeuring fusie
image

3 augustus 2016

Vodafone Group en Liberty Global zijn verheugd over de voorwaardelijke goedkeuring die de Europese Commissie heeft verleend aan de voorgestelde fusie van Vodafone Nederland en Ziggo.Na het afgeronde Fase I onderzoek concludeert de Europese Commissie dat de transactie, met inachtneming van de aangeboden toezeggingen, niet tot mededingingsbezwaren leidt.

De toezeggingen betreffen de verkoop van het bedrijfsonderdeel `Consumer Fixed business´ (Vodafone Thuis) van Vodafone Nederland, een structurele maatregel die partijen hebben voorgesteld om tegemoet te komen aan bezwaren betreffende een kleine overlap tussen de vaste telefonie en TV activiteiten van Vodafone en Ziggo. Nadat zich al diverse geïnteresseerden hebben gemeld, zullen partijen nu starten met het verkoopproces.

Vodafone Thuis is een snelgroeiende bedrijfsactiviteit met een aantrekkelijk klantenbestand van ruim 122.000 klanten, een groeiend marktaandeel in glasvezel en een hoge `triple play´ penetratiegraad. Mogelijk is MVNO toegang onderdeel van de verkoop, mits hier commercieel overeenstemming over wordt bereikt.

Bron: Liberty Global
Bron: NLkabel
Partnership DELTA en T-Mobile
image

1 augustus 2016

DELTA start per 1 augustus 2016 de samenwerking met een nieuwe partner op mobiel vlak: T-Mobile. Voor DELTA vormt het mobiele assortiment (mobiel bellen en mobiel internet) van T-Mobile een goede aanvulling op de eigen digitale producten.

Als beste getest

T-Mobile heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het eigen mobiele netwerk. Dat werd in maart 2016 bevestigd in de Connect Mobile Benchmark van P3 Group (het onderzoek naar dekking, capaciteit en kwaliteit van mobiele netwerken). T-Mobile heeft, volgens het onderzoek, het best geteste mobiele netwerk in Nederland. Die actuele focus op kwaliteit en betrouwbaarheid van het netwerk is voor DELTA reden om T-Mobile als partner voor mobiel bellen en mobiel internet te kiezen. Het mobiele assortiment van T-Mobile is voor DELTA een goede aanvulling op de eigen digitale producten.

Exclusieve korting voor DELTA-klanten

Alle klanten die bij DELTA één of meer van de producten elektriciteit, gas, internet, vaste telefonie of TV afnemen, krijgen een aanbod waarin ze 5 Euro korting krijgen op de maandelijkse kosten van T-Mobile Stel Samen & Stel Bij abonnementen voor mobiel bellen en internetten gedurende de looptijd van het contract. Het aanbod komt het eerst beschikbaar voor de huidige klanten van DELTA Mobiel. Zij hebben hierover inmiddels een brief ontvangen. De overige klanten worden later dit najaar benaderd. Bovendien betalen DELTA-klanten géén eenmalige aansluitkosten bij het afsluiten van een T-Mobile abonnement waardoor overstappen gratis is. Deze voordelen gelden exclusief voor particuliere DELTA-klanten bij het afsluiten van een nieuw Stel Samen & Stel Bij contract of bij het verlengen van het huidige contract.

DELTA Mobiel verdwijnt

Het huidige aanbod van DELTA op het gebied van mobiel bellen en internetten, bekend onder de naam DELTA Mobiel, verdwijnt. In de nieuwe situatie gaan klanten geen contract voor mobiel bellen en internetten met DELTA aan, maar met T-Mobile. Ook alle service en correspondentie voor mobiel bellen en internetten verloopt via T-Mobile. Voor de overige producten die de klant bij DELTA afneemt verandert er niets.

Partnership

Het nieuwe aanbod voor consumentenklanten is een eerste stap in het partnership met T-Mobile. Een aanbod voor zakelijke klanten van DELTA is in ontwikkeling.

Bron: DELTA
Bron: NLkabel
Lokale omroep klaar voor de toekomst met OLON MediaHub

Er zijn inmiddels circa 70 lokale omroepen aangesloten op de OLON Mediahub. De door de OLON/NLPO ontwikkelde MediaHub functioneert "conform planning en verwachting," constateert Marcel Mokveld, als manager infrastructuur a.i. bij de NLPO verantwoordelijk voor de OLON MediaHub. "Maar we zijn natuurlijk nooit klaar."

Hermineke van Bockxmeer, directeur Media & creatieve Industrie van het ministerie van OCW, verrichte vorig jaar tijdens het OLON­-congres de symbolische start van de OLON MediaHub. "De lokale omroepen hebben ingezet op samen­werking, schaalgrootte en professio­nalisering en dat steunen wij van harte," aldus Van Bockxmeer, die de OLON MediaHub als een mooi voorbeeld van dat beleid beschouwt. De OLON MediaHub maakt immers mogelijk dat lokale omroepen hun radio­ en televisiekanaal digitaal kunnen distri­bueren in de juiste formaten naar alle pakketaanbieders in Nederland en digi­tale platforms zoals mobiele devices, OTT (Over the Top) app en internet. Via de MediaGateway van Ericsson in Hilversum worden de signalen getranscodeerd, gecontroleerd en gedistribueerd naar verschillende platforms. "Het bereiken van al die pakketaanbieders is het groot­ste voordeel," beseft Mokveld. "Zeker nieuwe glasvezelpartijen als Tele2 en Vodafone zijn voor een individuele omroep toch lastig te regelen."

OTT APP

OLON interlokaal nr 12, OLON MediahubDankzij de OLON MediaHub zijn de aan­gesloten lokale omroepen daar zicht­baar in de digitale televisiepakketten, evenals bij de grote kabelaars Ziggo, KPN en CAIW én via live streaming op internet. Daarnaast heeft de NLPO begin dit jaar een OTT app gelanceerd, waarin de kanalen van al deze omroepen ook rechtstreeks te zien zijn. Kortom, vanuit de OLON MediaHub kan een omroep de live stream ook direct gebruiken voor de eigen website en apps. Marcel Mokveld: "Er waren natuurlijk veel vragen over techniek, dienstverlening en service. Daaraan hebben we volop aandacht besteed via workshops en rondleidingen. Het platform kan veel aan, maar we streven uiteindelijk naar maxi­maal honderd aangesloten streekomroe­pen, eerder minder. Qua aantal kanalen zijn we dus aardig op weg."

Convenant OLON MediaHub

Met Ericsson als leverancier van de OLON MediaHub en dankzij het convenant met de pak­ketaanbieders zijn de lokale omroepen voor de toekomst dus gegarandeerd van kwalitatief hoogwaardige en efficiënte distributie van hun signalen en content op alle digitale platforms. Kan de NLPO dus op zijn lauweren rus­ten? Mokveld lacht: "Nou, we zijn best tegen een aantal issues aangelopen om alles goed ingeregeld te krijgen. Je gaat ervan uit: als de eerste tien omroe­pen zijn aangesloten, dan volgt de rest redelijk standaard vanzelf, maar dat bleek dus niet het geval. Elke omroep is toch weer anders, met verschillende aanleveringen, om het zo maar te zeg­gen. Het was toch meer werk dan we hadden ingeschat. Inmiddels zijn we wel zover dat het echt een soepele operatie is, maar we zijn natuurlijk nooit klaar. OTT met on demand, extra functionali­teiten als een redactiesysteem en mis­schien zelfs de stap maken naar centrale play out oplossing. Maar daar gaan we pas aan het eind van dit jaar concreter naar kijken."

Bron: Interlokaal nr 12, uitgave van OLON/NLPO
Bron: NLkabel
Goedemorgen bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Er zijn geen berichten gepost.