obey-robots.txt
25 Oktober 2016, 22:48
Navigatie
Steun ons
Welkom
Kabel internet experts support forum. Hulp bij vragen, klachten, storingen, modems, snelheid en internet problemen. Crew en leden helpen u graag.
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Kabel Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Hieronder de laatste 10 forum reacties. Naar het complete »Kabel Forum«.
  Onderwerpen x bekeken antwoorden Laatste bericht
Geen nieuwe berichten

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV.

« Ga naar bericht

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV. Zeer concurrerende aanbieding Aanbieding voetbal FOX Sports live bij SKV in VeendamGoed nieuws voor Veendammer liefhebbers van voetbal. Zij kunnen oo...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
50 0 Wouter
24 augustus 2016
Geen nieuwe berichten

BBC First bij SKV

« Ga naar bericht

SKV uit Veendam heeft BBC First in HD kwaliteit toegevoegd aan het digitale televisiepakket. De zender is te vinden op kanaal 47 in het digitale basispakket. De zender van de BBC die gericht is ...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
121 0 CableGuy
01 juni 2016
Geen nieuwe berichten

Kabeltelevisie Pijnacker introduceert gratis TV-app

« Ga naar bericht

Stichting Kabeltelevisie Pijnacker heeft de ‘SKP TV-app’ geïntroduceerd, een app voor live televisie op tablet en smartphone. De app is beschikbaar voor iOS en gratis te gebruiken door alle SKP abo...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
854 0 CableGuy
30 januari 2015
Geen nieuwe berichten

Kabelinternet van IAE

« Ga naar bericht

http://www.bart.nl/ http://www.iae.nl/ http://www.claranet.nl/ Kabel Internet via IAE!, alléén voor inwoners van Aalst en Waalre!! Abonnementen: Light: 512 - 128 Kb/s € 20,29 per maand...

  IAE Aalst en Waalre « Meer onderwerpen
3030 0 CableGuy
19 februari 2013
Geen nieuwe berichten

Stichting Kabelnet Veendam (SKV)

« Ga naar bericht

http://helpdesk.netvisit.nl/start http://www.kabelnetveendam.nl/ De Stichting Kabelnet Veendam is reeds vanaf 1988 actief. Het doel van de zelfstandige stichting is de exploitatie van een kabel...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
3535 0 CableGuy
19 februari 2013
Geen nieuwe berichten

Zender van de maand Oktober 192TV

« Ga naar bericht

192TV zender van de maand De periode 1960-1974 was een belangrijk tijdperk in de popmuziek. De zender van de maand oktober 192TV neemt u mee terug in de tijd met clipjes en tv-optredens van de gro...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
3120 0 pieterzegwaard
07 oktober 2012
Geen nieuwe berichten

Storing en onderhoud

« Ga naar bericht

Hier komen de actuele storingen en onderhoud werkzaamheden aan tv internet en telefonie.

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
3066 0 pieterzegwaard
07 oktober 2012
Geen nieuwe berichten

SKP 3in1

« Ga naar bericht

Per oktober introduceert SKP een 3in1-pakket met digitale televisie, internet en telefonie. Haarscherp beeld, supersnel internet en voordelig bellen al vanaf € 39,- per maand voor 20 Mb internet. L...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
3452 0 CableGuy
07 oktober 2012
Deze button Kabel Gebruikers Groep op je eigen website of blog. Klik selecteert alles, kopieer en plak!
BBcode:
HTML:
Ons datagebruik verveelvoudigt

13 oktober 2016

In 2022 verstoken we ruim zeven keer zo veel data als nu, vooral doordat we steeds meer online video en muziek consumeren. Snel internet blijft belangrijk.

De cijfers komen uit een recent onderzoek door Dialogic en de TU Eindhoven. Het vertrekpunt van het onderzoek was een indeling in gebruikersgroepen en gebruikstoepassingen. Voor elke combinatie berekenden de onderzoekers aan de hand van een model het verwachte toekomstig datagebruik.

Datagebruik

Anno 2016 bedraagt het gemiddeld dagelijks internetverkeer ruim twee gigabyte per huishouden. Een kwart daarvan gaat `up´, driekwart `down´. De komende zes jaar verzevenvoudigt het datagebruik van de gemiddelde Nederlander. Het grootste deel van de groei komt van een intensiever gebruik van de huidige internettoepassingen. Maar de onderzoekers hebben ook een toenemend datagebruik ingecalculeerd voor totaal nieuwe internetdiensten. En ook voor bredere adoptie van bestaande diensten.

Download en upload

film-op-tabletHet volume van uploadverkeer zal iets sneller stijgen (44% per jaar) dan het downloadverkeer (40,5% per jaar), voorzien de onderzoekers. Dit verschil komt door een groeiend gebruik van online back-ups, maar ook door een relatief grote toename van het gebruik van online video en muziek. Alle diensten met downstreamverkeer vereisen namelijk ook het nodige upstreamverkeer, in de vorm van zogeheten acknowledgements. De gevraagde downloadsnelheid blijft wel aanzienlijk hoger dan de gevraagde uploadsnelheid.

Spreiding

Een opvallende conclusie van de onderzoekers is dat het internetgebruik minder pieken zal kennen. Met andere woorden: het gebruik is straks meer gespreid over de dag. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat het gebruik van streaming videodiensten, met gespreid dataverkeer, toeneemt ten koste van peer-to-peer file sharing waarmee bijvoorbeeld in één keer een hele film wordt gedownload. De conclusie van de grotere spreiding is van belang voor de prognoses voor de internetsnelheden die consumenten wensen. Wanneer de spreiding van het internetverkeer niet groter zou worden, zou de behoefte aan snellere verbindingen sterker toenemen.

Snelheid

De consument kan op dit moment prima uit de voeten met bijvoorbeeld de snelheid die Ziggo, Zeelandnet of CAIW aanbieden: 300, 400 en 500 Mpbs. Voor 2022 verwachten de onderzoekers dat de gemiddelde consument met een geadverteerde downloadsnelheid van 355 Mbps soepel kan internetten. De meest veeleisende consumenten - power users in de terminologie van de onderzoekers - zullen in 2022 vragen om Gigabit-snelheden (1000 Mbps of meer). Zowel kabelnetwerken (met DOCSIS 3.1) als glasvezelnetwerken zijn in staat om dergelijke snelheden te leveren.

onderzoek Beyond-Fast
Bron: NLkabel
Breedband internet in Zeeuwse buitengebieden

10 oktober 2016

Huishoudens en bedrijven in het landelijke Zeeuwse gebied (ook wel buitengebied) kunnen binnenkort ook internetten via een betrouwbare breedbandaansluiting. Greenet en DELTA gaan een strategische samenwerking aan door hun netwerken te combineren.

Na de succesvolle pilot met het aanbieden van breedbanddiensten in een buitengebied van de gemeente Sluis eind vorig jaar, wordt de samenwerking op korte termijn uitgebreid in andere gebieden van Zeeland. Beide bedrijven versterken elkaar door netwerken en faciliteiten efficiënt aan elkaar te koppelen. DELTA levert de glasvezelkabel waarop het draadloze netwerk van Greenet wordt aangesloten. Greenet is daarmee de leverancier van breedbandverbindingen aan klanten.

Buitengebied

buitengebied-zeelandBart Heinink, Directeur van Greenet "Het uitgebreide glasvezelnetwerk dat DELTA heeft in de provincie Zeeland voorziet een groot aantal inwoners van internet en telefonie. Met de inzet van de modernste draadloze (TD-LTE) technologie van Greenet kunnen ook de bewoners en bedrijven in het buitengebied van deze diensten gebruik maken."

Harko Buringh, Manager Business Unit Retail: "Door de krachten te bundelen zorgen we samen voor de oplossing van een betrouwbare internetaansluiting in de Zeeuwse buitengebieden. Dit past uitstekend bij onze ambitie om alle Zeeuwen met elkaar te verbinden." In eerste instantie profiteren de bewoners in de gemeente Sluis van de samenwerking. Op korte termijn volgen ook andere gebieden in Zeeland.

Bron: DELTA
Bron: NLkabel
DELTA verbindt senioren met de digitale wereld

27 september 2016

Na de succesvolle pilot `Heel Zeeland digivaardig´ start DELTA vanaf donderdag 29 september met het verder uitrollen van het concept. Samen met Zeeuwse partners worden senioren door basisschoolleerlingen in vijf weken tijd wegwijs gemaakt in de digitale wereld. DELTA vindt het vanuit maatschappelijk oogpunt belangrijk om Zeeuwen te verbinden met de `digitale samenleving´.

Digivaardig

Zorg op afstandIn het afgelopen voorjaar zijn zeventig cursisten op vier basisscholen `digivaardig´ geworden. Samen met de bibliotheek Oosterschelde en een digiconsulente, maken basisschoolleerlingen de cursisten aan de hand van praktijk en theorie opdrachten wegwijs op de digitale snelweg. Terug in de schoolbanken hebben de cursisten in vijf weken tijd de basisprincipes van het gebruik van een tablet geleerd.

Zeeuwse samenleving

De samenwerking en de onderlinge interactie tussen de scholieren en cursisten is als zeer waardevol ervaren. Met dit project biedt DELTA senioren de mogelijkheid om ook digitaal verbonden te zijn met hun directe omgeving. Daarnaast leren scholieren hoe ze informatie over brengen op anderen en ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden. Het project `heel Zeeland digivaardig´ levert daarmee een directe bijdrage aan een digitale Zeeuwse samenleving. De bredere uitrol in Zeeland start donderdag 29 september.

Bron: DELTA
Bron: NLkabel
Werkgeversorganisaties pleiten voor digitale kwantumsprong

26 september 2016

Nederland beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur en een succesvolle ICT-sector, maar dreigt zijn internationale voorsprong te verliezen omdat economie en samenleving onvoldoende snel digitaliseren. Dat stellen VNO-NCW en MKB-Nederland in hun rapport `Investeren in een digitale kwantumsprong´. De werkgeversorganisaties roepen een volgend kabinet op om krachtig te investeren in digitale toepassingen en te zorgen voor de benodigde randvoorwaarden.

rapport-digitale-kwantumsprongVNO-NCW en MKB-Nederland stellen drie lijnen voor om de komende kabinetsperiode een `digitale kwantumsprong´ te maken. Ze pleiten voor publiek-private digitaliseringsprogramma´s in zes maatschappelijke domeinen: gezondheid, mobiliteit, zakelijke diensten, energie, industrie en steden. Daarnaast roepen ze op tot meer ondersteuning voor digitalisering in het mkb en het verder stimuleren van de topsectoren. De digitaliseringsplannen maken onderdeel uit van NL Next Level, de toekomstvisie en investeringsagenda van het bedrijfsleven die ervoor moet zorgen dat ons land op alle fronten tot de wereldtop blijft behoren.

Onvoldoende voortgang

De Nederlandse economie heeft de afgelopen 25 jaar volop geprofiteerd van de digitalisering: 50% van de productiviteitsgroei was een direct gevolg van digitale technologie. En 36% van de totale economische groei in Nederland was er aan gerelateerd. In internationale vergelijkingen behaalt Nederland topscores op het gebied van digitale infrastructuur, hoogstaand ICT-onderzoek en een hoog opgeleide, digitaal vaardige bevolking. Diverse onderzoeken waarschuwen echter ook dat deze leidende positie in gevaar dreigt te komen omdat onvoldoende voortgang wordt geboekt bij het realiseren van groei en banen.

Ingrijpende transitie biedt kansen

Niet alleen loopt technologie steeds verder voor op de dagelijkse realiteit, ook de snelheid en de impact van digitalisering worden nog vaak onderschat. Processen, producten en diensten veranderen radicaal en in zeer hoog tempo. Bedrijven en hele sectoren staan daarmee voor een ingrijpende transitie. Deze transitie biedt tegelijkertijd volop kansen voor efficiëntieverbetering, internationale expansie en maatschappelijke welvaartsverhoging in eigen land.

Maatschappelijke uitdagingen

De volgende digitaliseringsgolf biedt bovendien de middelen om grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Denk aan toegang tot en verbetering van zorg, drastische vermindering van CO2-uitstoot en leefbare megasteden. Het aanjagen van deze transitie vraagt een gezamenlijk leiderschap van overheid en bedrijfsleven, aldus de werkgeversorganisaties.

Groei faciliteren

Bedrijven moeten digitalisering gaan beschouwen als strategische investering. Hierin willen VNO-NCW en MBK-Nederland een voortrekkersrol nemen. Een digitale transitie is echter alleen mogelijk wanneer ook de overheid gelijktijdig maatregelen neemt om een onbelemmerde groei te faciliteren. Er moet voldoende talent beschikbaar zijn, er is aandacht nodig voor cybersecurity en er zijn heldere kaders nodig voor de data-economie. Ook de open beschikbaarheid van gedigitaliseerde overheidsdata vormt een belangrijke randvoorwaarde, aldus de werkgevers.

Investeren in de digitale economie

Om dit transitieprogramma mede te financieren, vragen de werkgevers om de baten van de aankomende frequentie-veilingen te herinvesteren in de digitale economie. Een investering die zichzelf door economische groei en verhoogde welvaart meer dan terug verdient, stellen ze.
Bron: NLkabel
FILM.NL nieuwe zoekmachine voor films en series

22 september 2016

FILM.NL is de naam van een nieuw online platform dat consumenten naar alle beschikbare content van films en series gidst. Vanuit de gehele sector hebben de verschillende contentaanbieders gezamenlijk het initiatief genomen om dit platform te ontwikkelen. Jaap Bruijnen kondigde namens de filmsector vandaag op het Nederlands Film Festival in Utrecht de komst van de nieuwe tool aan. NLkabel reageert enthousiast op het nieuwe platform dat eind oktober van start gaat.

FILM.NL is een zoekmachine die de consument veilig en snel naar alle legaal beschikbare series en films van de verschillende contentaanbieders brengt. FILM.NL is een gratis service en bestaat uit een app en een website.

Legale content

film.nl logoJaap Bruijnen, directeur FDN: "FILM.NL is tot stand gekomen vanuit de gezamenlijke aanbieders van legale content. Er is lang aan gewerkt en is het antwoord op de vraag van consumenten om helderheid te scheppen in het ruime aanbod van de vele verschillende aanbieders van films en series." Gezamenlijk wordt een grote introductiecampagne neergezet met bekende ambassadeurs om de consument met deze nieuwe tool kennis te laten maken.

Gezamenlijke aanpak

NLkabel reageert enthousiast op het nieuwe platform. Het betreft een gezamenlijke aanpak van producenten, rechthebbenden, omroepen, en de kabel- en telecomindustrie, waaronder VoD platforms en TV distributeurs. Aanbieders van legale content doen mee en hebben een belang hierbij. Mathieu Andriessen, directeur NLkabel: `gidsen naar legale content is kansrijk, juist omdat Nederland voorop loopt op andere landen in de vele verschillende mogelijkheden om legaal series, films en tv-programma´s te kijken.´
Bron: NLkabel
Goedenavond bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Er zijn geen berichten gepost.