obey-robots.txt
01 Oktober 2016, 08:56
Navigatie
Steun ons
Welkom
Kabel internet experts support forum. Hulp bij vragen, klachten, storingen, modems, snelheid en internet problemen. Crew en leden helpen u graag.
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Kabel Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Hieronder de laatste 10 forum reacties. Naar het complete »Kabel Forum«.
  Onderwerpen x bekeken antwoorden Laatste bericht
Geen nieuwe berichten

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV.

« Ga naar bericht

Forse prijsverlaging van FOX Sports bij SKV. Zeer concurrerende aanbieding Aanbieding voetbal FOX Sports live bij SKV in VeendamGoed nieuws voor Veendammer liefhebbers van voetbal. Zij kunnen oo...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
28 0 Wouter
24 augustus 2016
Geen nieuwe berichten

BBC First bij SKV

« Ga naar bericht

SKV uit Veendam heeft BBC First in HD kwaliteit toegevoegd aan het digitale televisiepakket. De zender is te vinden op kanaal 47 in het digitale basispakket. De zender van de BBC die gericht is ...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
101 0 CableGuy
01 juni 2016
Geen nieuwe berichten

Kabeltelevisie Pijnacker introduceert gratis TV-app

« Ga naar bericht

Stichting Kabeltelevisie Pijnacker heeft de ‘SKP TV-app’ geïntroduceerd, een app voor live televisie op tablet en smartphone. De app is beschikbaar voor iOS en gratis te gebruiken door alle SKP abo...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
824 0 CableGuy
30 januari 2015
Geen nieuwe berichten

Kabelinternet van IAE

« Ga naar bericht

http://www.bart.nl/ http://www.iae.nl/ http://www.claranet.nl/ Kabel Internet via IAE!, alléén voor inwoners van Aalst en Waalre!! Abonnementen: Light: 512 - 128 Kb/s € 20,29 per maand...

  IAE Aalst en Waalre « Meer onderwerpen
3010 0 CableGuy
19 februari 2013
Geen nieuwe berichten

Stichting Kabelnet Veendam (SKV)

« Ga naar bericht

http://helpdesk.netvisit.nl/start http://www.kabelnetveendam.nl/ De Stichting Kabelnet Veendam is reeds vanaf 1988 actief. Het doel van de zelfstandige stichting is de exploitatie van een kabel...

  SKV - Nieuws « Meer onderwerpen
3509 0 CableGuy
19 februari 2013
Geen nieuwe berichten

Zender van de maand Oktober 192TV

« Ga naar bericht

192TV zender van de maand De periode 1960-1974 was een belangrijk tijdperk in de popmuziek. De zender van de maand oktober 192TV neemt u mee terug in de tijd met clipjes en tv-optredens van de gro...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
3098 0 pieterzegwaard
07 oktober 2012
Geen nieuwe berichten

Storing en onderhoud

« Ga naar bericht

Hier komen de actuele storingen en onderhoud werkzaamheden aan tv internet en telefonie.

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
3046 0 pieterzegwaard
07 oktober 2012
Geen nieuwe berichten

SKP 3in1

« Ga naar bericht

Per oktober introduceert SKP een 3in1-pakket met digitale televisie, internet en telefonie. Haarscherp beeld, supersnel internet en voordelig bellen al vanaf € 39,- per maand voor 20 Mb internet. L...

  SKP - Nieuws « Meer onderwerpen
3424 0 CableGuy
07 oktober 2012
Deze button Kabel Gebruikers Groep op je eigen website of blog. Klik selecteert alles, kopieer en plak!
BBcode:
HTML:
DELTA verbindt senioren met de digitale wereld

27 september 2016

Na de succesvolle pilot `Heel Zeeland digivaardig´ start DELTA vanaf donderdag 29 september met het verder uitrollen van het concept. Samen met Zeeuwse partners worden senioren door basisschoolleerlingen in vijf weken tijd wegwijs gemaakt in de digitale wereld. DELTA vindt het vanuit maatschappelijk oogpunt belangrijk om Zeeuwen te verbinden met de `digitale samenleving´.

Digivaardig

Zorg op afstandIn het afgelopen voorjaar zijn zeventig cursisten op vier basisscholen `digivaardig´ geworden. Samen met de bibliotheek Oosterschelde en een digiconsulente, maken basisschoolleerlingen de cursisten aan de hand van praktijk en theorie opdrachten wegwijs op de digitale snelweg. Terug in de schoolbanken hebben de cursisten in vijf weken tijd de basisprincipes van het gebruik van een tablet geleerd.

Zeeuwse samenleving

De samenwerking en de onderlinge interactie tussen de scholieren en cursisten is als zeer waardevol ervaren. Met dit project biedt DELTA senioren de mogelijkheid om ook digitaal verbonden te zijn met hun directe omgeving. Daarnaast leren scholieren hoe ze informatie over brengen op anderen en ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden. Het project `heel Zeeland digivaardig´ levert daarmee een directe bijdrage aan een digitale Zeeuwse samenleving. De bredere uitrol in Zeeland start donderdag 29 september.

Bron: DELTA
Bron: NLkabel
Werkgeversorganisaties pleiten voor digitale kwantumsprong

26 september 2016

Nederland beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur en een succesvolle ICT-sector, maar dreigt zijn internationale voorsprong te verliezen omdat economie en samenleving onvoldoende snel digitaliseren. Dat stellen VNO-NCW en MKB-Nederland in hun rapport `Investeren in een digitale kwantumsprong´. De werkgeversorganisaties roepen een volgend kabinet op om krachtig te investeren in digitale toepassingen en te zorgen voor de benodigde randvoorwaarden.

rapport-digitale-kwantumsprongVNO-NCW en MKB-Nederland stellen drie lijnen voor om de komende kabinetsperiode een `digitale kwantumsprong´ te maken. Ze pleiten voor publiek-private digitaliseringsprogramma´s in zes maatschappelijke domeinen: gezondheid, mobiliteit, zakelijke diensten, energie, industrie en steden. Daarnaast roepen ze op tot meer ondersteuning voor digitalisering in het mkb en het verder stimuleren van de topsectoren. De digitaliseringsplannen maken onderdeel uit van NL Next Level, de toekomstvisie en investeringsagenda van het bedrijfsleven die ervoor moet zorgen dat ons land op alle fronten tot de wereldtop blijft behoren.

Onvoldoende voortgang

De Nederlandse economie heeft de afgelopen 25 jaar volop geprofiteerd van de digitalisering: 50% van de productiviteitsgroei was een direct gevolg van digitale technologie. En 36% van de totale economische groei in Nederland was er aan gerelateerd. In internationale vergelijkingen behaalt Nederland topscores op het gebied van digitale infrastructuur, hoogstaand ICT-onderzoek en een hoog opgeleide, digitaal vaardige bevolking. Diverse onderzoeken waarschuwen echter ook dat deze leidende positie in gevaar dreigt te komen omdat onvoldoende voortgang wordt geboekt bij het realiseren van groei en banen.

Ingrijpende transitie biedt kansen

Niet alleen loopt technologie steeds verder voor op de dagelijkse realiteit, ook de snelheid en de impact van digitalisering worden nog vaak onderschat. Processen, producten en diensten veranderen radicaal en in zeer hoog tempo. Bedrijven en hele sectoren staan daarmee voor een ingrijpende transitie. Deze transitie biedt tegelijkertijd volop kansen voor efficiëntieverbetering, internationale expansie en maatschappelijke welvaartsverhoging in eigen land.

Maatschappelijke uitdagingen

De volgende digitaliseringsgolf biedt bovendien de middelen om grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Denk aan toegang tot en verbetering van zorg, drastische vermindering van CO2-uitstoot en leefbare megasteden. Het aanjagen van deze transitie vraagt een gezamenlijk leiderschap van overheid en bedrijfsleven, aldus de werkgeversorganisaties.

Groei faciliteren

Bedrijven moeten digitalisering gaan beschouwen als strategische investering. Hierin willen VNO-NCW en MBK-Nederland een voortrekkersrol nemen. Een digitale transitie is echter alleen mogelijk wanneer ook de overheid gelijktijdig maatregelen neemt om een onbelemmerde groei te faciliteren. Er moet voldoende talent beschikbaar zijn, er is aandacht nodig voor cybersecurity en er zijn heldere kaders nodig voor de data-economie. Ook de open beschikbaarheid van gedigitaliseerde overheidsdata vormt een belangrijke randvoorwaarde, aldus de werkgevers.

Investeren in de digitale economie

Om dit transitieprogramma mede te financieren, vragen de werkgevers om de baten van de aankomende frequentie-veilingen te herinvesteren in de digitale economie. Een investering die zichzelf door economische groei en verhoogde welvaart meer dan terug verdient, stellen ze.
Bron: NLkabel
FILM.NL nieuwe zoekmachine voor films en series

22 september 2016

FILM.NL is de naam van een nieuw online platform dat consumenten naar alle beschikbare content van films en series gidst. Vanuit de gehele sector hebben de verschillende contentaanbieders gezamenlijk het initiatief genomen om dit platform te ontwikkelen. Jaap Bruijnen kondigde namens de filmsector vandaag op het Nederlands Film Festival in Utrecht de komst van de nieuwe tool aan. NLkabel reageert enthousiast op het nieuwe platform dat eind oktober van start gaat.

FILM.NL is een zoekmachine die de consument veilig en snel naar alle legaal beschikbare series en films van de verschillende contentaanbieders brengt. FILM.NL is een gratis service en bestaat uit een app en een website.

Legale content

film.nl logoJaap Bruijnen, directeur FDN: "FILM.NL is tot stand gekomen vanuit de gezamenlijke aanbieders van legale content. Er is lang aan gewerkt en is het antwoord op de vraag van consumenten om helderheid te scheppen in het ruime aanbod van de vele verschillende aanbieders van films en series." Gezamenlijk wordt een grote introductiecampagne neergezet met bekende ambassadeurs om de consument met deze nieuwe tool kennis te laten maken.

Gezamenlijke aanpak

NLkabel reageert enthousiast op het nieuwe platform. Het betreft een gezamenlijke aanpak van producenten, rechthebbenden, omroepen, en de kabel- en telecomindustrie, waaronder VoD platforms en TV distributeurs. Aanbieders van legale content doen mee en hebben een belang hierbij. Mathieu Andriessen, directeur NLkabel: `gidsen naar legale content is kansrijk, juist omdat Nederland voorop loopt op andere landen in de vele verschillende mogelijkheden om legaal series, films en tv-programma´s te kijken.´
Bron: NLkabel
Brabant boft: snel internet tot de verste uithoek

De inwoners van het Brabantse buitengebied hebben geluk. Noord-Brabant wordt de eerste Nederlandse provincie waar élke woning, tot in de verste uithoeken van de provincie, toegang heeft tot snel breedbandinternet. "Het buitengebied wordt binnengebied", aldus Pieter van Grunsven, directeur van Mabib, dat `de rest van Brabant´ van glasvezel gaat voorzien.

Maatschappij voor Breedband in Brabant BV, kortweg Mabib, rolt glasvezelkabels uit naar de 35.000 Brabantse woningen waar nooit een kabelaansluiting gemaakt is. Kosten: ruim 100 miljoen euro ofwel - er voor het gemak van uitgaande dat alle buitengebiedbewoners de aangeboden glasvezelaansluiting afnemen - gemiddeld 3.000 euro per woning. De aanleg start in september. Mabib gaat ervan uit dat het project binnen twee jaar klaar is. Met het internet- en tv-aanbod over het netwerk houdt Mabib zich niet bezig. Daarvoor gaat het bedrijf gespecialiseerde aanbieders toegang geven tot het netwerk. Mabib wil dat klanten straks kunnen kiezen uit minimaal drie aanbieders.

Tender gewonnen

pieter-van-grunven-mabin

Pieter van Grunsven

Initiatiefnemer is Pieter van Grunsven, inmiddels directeur van Mabib. "Ik woon zelf in Noord-Brabant en hoorde op verjaardagen nogal eens gemopper van familieleden met een afgelegen agrarisch bedrijf over hun trage internet via KPN. "Jij doet toch iets in Telecom", zeiden ze dan. "Ik ben inderdaad sinds langere tijd actief in de sector. En ik had me al eens verdiept in een vergelijkbare situatie in Duitsland. De schaal is daar groter, maar de risico´s en de vereiste investeringen zijn vergelijkbaar met die in Noord-Brabant. Doordat ik ook betrokken was bij de oprichting van CIF, een fonds dat zich richt op langetermijninvesteringen in telecommunicatiestructuren, ging het balletje rollen. Het was gunstig dat ik twee jaar geleden al alle Brabantse adressen zonder kabel in kaart had gebracht en op basis daarvan een kostenraming had gemaakt. Toen we begin dit jaar de tender wonnen voor de aanleg en de achtergestelde lening van het Breedbandfonds Brabant, is het project in een stroomversnelling gekomen."

Keuze voor solidariteit

samen snel internet EZHet geld uit het Brabantse Breedfonds is goed voor ongeveer een kwart van de aanlegkosten. De rest van het geld komt van de CIF-aandeelhouders, voornamelijk grote pensioenfondsen. Van Grunsven: "Zij nemen genoegen met een redelijk en billijk rendement. Eén van de redenen is dat ze de risico´s van de investering laag inschatten. Mabib is straks immers de enige partij met een netwerk in het buitengebied. Overigens betalen de bewoners wel mee. Ze betalen een eenmalige afkoopsom van EUR 1.815 of eenmalig EUR 250 plus EUR 15 per maand. We zijn in onze berekeningen uitgegaan van een deelname van 55%. Maar we willen zo snel mogelijk naar 70%. En zodra we die 70% halen in een bepaald gebied, krijgen alle deelnemers EUR 250 terug. We hebben dus gekozen voor solidariteit: dezelfde prijs voor iedereen, onafhankelijk van de aansluitkosten voor een bepaalde woning. Dat valt goed bij alle stakeholders. En dat helpt. Een goede samenwerking met provincie, gemeenten en bewoners is een voorwaarde voor succes."

Brabant is het begin

De ambitie van de initiatiefnemers van Mabib reikt overigens verder dan Noord-Brabant. "Mabib is onderdeel van Mabin. De `N´ staat voor Nederland uiteraard. In zekere zin beschouwen we Noord-Brabant als pilotgebied. We kijken dus zeker naar de rest van Nederland. Laat ik het zo zeggen: ik zou het mooi vinden als over een jaar of vijf ook de laatste huizen in Nederland toekomstvast breedbandinternet hebben."
Bron: NLkabel
Amsterdam in je broekzak met weCity Premium WiFi Pass

23 augustus 2016

Een WiFi Pass die in heel Amsterdam toegang biedt tot het WiFi netwerk van Ziggo. En die in combinatie met de App van weCity, toeristen lokale informatie over musea, horeca en evenementen geeft. En de mogelijkheid biedt kaartjes te reserveren en af te rekenen.
Om dat te bereiken werken Ziggo en weCity vanaf vandaag samen in Amsterdam.

Uitbreiding WifiSpots

Ziggo vlagZiggo investeert fors in de uitbreiding van het aantal straatkasten in steden en toeristische gebieden om zo een volledig dekkend WiFi netwerk te realiseren. Ook niet-Ziggo klanten (en toeristen) kunnen op die manier, tegen geringe vergoeding, gebruik maken van de WifiSpots van Ziggo. Danny Peil (Manager Sales & Business Development) geeft aan: "Om deze samenwerking in Amsterdam tot een succes te maken, breiden we het aantal straatkasten aanzienlijk uit. We zien dat zelfs de 4G netwerken moeite hebben de groei van mobiele data bij te houden. Om die reden blijven we investeren in de uitrol van ons WiFi netwerk." WifiSpots waren al toegankelijk voor Ziggo klanten.

weCity lokale websites en App

In Amsterdam maakt de start-up weCity gebruik van WifiSpots. weCity krijgt hiervoor op de straatkasten van Ziggo een eigen Wifi netwerk met een eigen SSID (netwerknaam), vanwaar gebruikers direct naar een lokale website, de landingspagina van weCity geleid worden. Op deze landingspagina vinden zij lokale informatie waardoor ze makkelijker hun weg kunnen vinden in de stad. En krijgen zij de gelegenheid om kaartjes voor toeristische attracties aan te schaffen of een tafel in een restaurant te reserveren. De App Amsterdam weCity Guide geeft toeristen relevante informatie en advies over hun bezoek aan Amsterdam. Toeristen kunnen de App in een open WiFi omgeving downloaden in de AppStore.

Premium WiFi pass

Op wifipass.wecity.amsterdam en in de App van weCity kan de Premium WiFi Pass worden aangeschaft. Deze Premium WiFi Pass biedt klanten toegang tot de meer dan 90.000 Ziggo WiFI spots in heel Amsterdam. Op die manier kunnen zij in heel Amsterdam op een veilige, snelle manier het internet op. David Kat, mede-oprichter van weCity: "De weCity Premium WiFi Pass biedt een snelle verbinding zonder datalimieten. Zo kan men de stad ontdekken zonder zorgen over data roaming kosten". De WiFi Pass kost EUR5 voor een dag, EUR8 voor twee dagen en EUR10 voor een week.

Investeren in de toekomst

Ziggo wil met deze samenwerking een aantal zaken met betrekking tot stads-WifI toetsen. Zo wordt gekeken naar de behoefte aan betaalde Wifi toegang, de beste manier om deze aan te bieden en de mogelijke barrières in de uitvoering ervan. De evaluatie begin 2017 moet uitwijzen of dit concept verder wordt uitgerold.

Bron: Ziggo
Bron: NLkabel
Goedemorgen bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Er zijn geen berichten gepost.